Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Post od Scuderia »

A joj Stefane al' se provaljujes :kuku:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ne znam kako je drugde, ali u Ch kod BMW zvanicno imas 10% na svaki model na lageru plus jos sta se nezvanicno iscenkas (moze jos 10%). Za konfigurator mrka kapa.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Scuderia napisao:A joj Stefane al' se provaljujes :kuku:
A sto, strucnjak za kataloge? :kezo: Jer pricam da je to budalastina koju vecina ozbiljnih kupaca ne uzima za ozbiljno, bar ja ne poznajem takve, a evo i Laki navede par konkretnih primjera odmah?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Stefane, iskreno meni nije jasno kako ti ucestvujes u ''in vivo'' konverzacijama, tipa mama ti kaze ''idi na pijacu kupi krompir'' ti joj odgovoris sa ''golf mi trosi litru vise od poslednjeg servisa'' :rofl: Kakve veze ova tvoja prica ima sa tvojim inicijalnim postom?

Ti pricas o lagerskim cenama, a ja o tvom poredjenju Volova i Mercedesa gde kazes da prvi kosta 60k (a kosta 53 po katalogu), a onda za Mercedesa das cenu na akciji. Nidje veze. I jos napises za iste pare, realno ne da nisu iste, nego 20k razlike kad Volvo bude na lageru/akciji. Da ne govorim o tome kad bude par godina star model, kao ML sada.

Ja bi kupio najpre polovan, pa to opet nema veze s temom i tvojim poredjenjem.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Procitaj svoj post jos jednom pa onda meni prigovori, vidis li sta ti pises? "Ja bi najradije kupio polovan"? Pa i ja bi najradije kupio demo vozilo jer je to ubedljivo najisplativija kupovina, ali ja to nisam komentarisao, nego NOVA VOZILA.

I pricas o SBBKBB situacijama. "Tamo nekad kad Volvo bude 20k jeftiniji..." - a ko kaze da ce biti? Jedina greska koju prihvatam, a od koje sam se i u startu ogradio (napisao sam da nisam provjerio info) je sto sam mislio da je pocetna cijena 60k, jer neko tako napisa na cars-u ranije. Ako je 53, onda je stvar donekle drugacija, mada je opet upitno da li se U BILO KOJOJ varijanti moze uzeti jednako snazan i opremljen Volvo XC90 kao ML, za oko 65k eura.

A ako ne moze, ili ako kostaju i slicno (recimo 63 vs 65) u bilo kojoj varijanti (akcija, sta god, samo da su novi), po meni ne vrijedi te pare za Volva pored Mecke i kraj.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

stefank napisao:Procitaj svoj post jos jednom pa onda meni prigovori, vidis li sta ti pises? "Ja bi najradije kupio polovan"? Pa i ja bi najradije kupio demo vozilo jer je to ubedljivo najisplativija kupovina, ali ja to nisam komentarisao, nego NOVA VOZILA.
Ahhahahaha ladno nisi ukapirao :rofl: :rofl: Pa zbog tebe sam to i napisao, takva su ti poredjenja, da slobodno kao ''argument'' moze da se ubaci jos 4 opcije, polovan, potkacen, prepolovljen itd itd.

Nije sbbkbb, nego nije Mercedes jedini koji daje akcije ima vozila na lageru. Ako kupujes auto sutra pa i da pije vodu poredjenje, ali za koji mesec skroz bzvz i nerealno.

Jos nesto, nova katalog i nova lager nije isto, to i sam kazes, pa ako tako poredis onda poredi oba sa lagera, a ne jedan po full kataloskoj ceni, drugi na akciji s cenkanjem, pa onda Volvo kriv. Nije kriv, nego si ti nerealan.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ukapirao sam ja odlicno, nego ti nisi, ako pricam o iskljucivo novim vozilima nema mjesta za takav komentar uopste. Da sam pomenuo demo vozila ili nesto slicno pa ajde.

Cuj za koji mjesec, pa komentarisem trenutnu situaciju, je l' treba jos da gatamo u pasulj koliko ce koji da kosta za koji mjesec? Daj nemoj da se sprdamo. :rofl:

Sad da te posaljem u salone sa 60-65k u dzepu i da ti kazem da mi jednostavno dovezes bolji auto (jaci i makar malo bolje opremljen), mogu da se kladim da bi mi dovezao ML-a jer bi jednostavno dobio bolju ponudu, sto znaci da je Volvo u OVOM TRENUTKU za mene jednostavno precijenjen, znajuci sta moze da se dobije za te pare. I sta je tu nejasno i sta ti onda znaci slovo na papiru kataloga?
Poslednja izmena od stefank u 23 Nov 2014, 15:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako, ako racunas na ML-a 5000e popusta, racunaj i za Volvoa.
Kada se prica ovako teoretski, kriterijumi uvek moraju biti isti.

53.000e i 60.000e nikako nisu iste pare.

Drugo, da li si ti svestan razlike u ceni u dodatnoj opremi Nemaca i Volvoa?
Dobro opremljen ML 350 BT kosta 80.000e, super opremljen kosta 90.000e, a full kosta oko 100.000.
Volvo je u najskupljem mogucem izdanju oko 80.000e, ako se ne varam, to jest ako se dobro secam cene one specijalne verzije.

To sta bih ja uzeo, nema veze sa temom.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja ne pricam teoretski nego iz prakse, on prica teoretski, u tome je i problem.

Svjestan sam ja kataloskih cijena dodatne opreme Njemaca, ali mislim da si i ti svjestan da ih oni sami sebi obore tako sto ti gotovo uvijek daju znacajan popust u nekoj varijanti, cak ima slucajeva i pri konfigurisanju (porucivanju) vozila, a ne samo kod lagerskih komada.

Nista, od sad cu uvijek da pricam da sam kupio auto po full kataloskoj cijeni, sto da ne kad su misljenja ovakva. :kezo:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:To sta bih ja uzeo, nema veze sa temom.
:plusone:

Cak i sad po njegovom poredjenju ne smatram da je Volvo precenjen, nego da je W166 vec na pola zivotnog veka i da je jeftin, tj. ima ga na lageru/akciji. X5 vec nema jer su i polovni po 70+ k, nov pa cak i na lageru sa M paketom 25xdrive je skuplji.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Pa ja o tome i pricam, ML je jeftin u odnosu na X5, dobijaju se goleme akcije na njega itd, a po katalogu i nije tako ogromna razlika. X5 jednostavno NE MOZE da se uzme za iste pare (zato i prije neki dan napisah u raspravi da ljudi obicno zaglave s ML-om kao "plan B", tj. best-buy opcija). E isto tako trenutno Volvo NE MOZE da se uzme povoljnije, stoga smatram da su mi navedena poredjenja, trenutno, realna.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, zaglave sa ML-om, zato sto kada kupuju auto od 70.000e, nemaju da dodaju 5.000e vise a X5 :)

Da, ti imas praksu sa kupovinom novog Volvo-a XC90?

Da li ti zaista ne mozes da skapiras da nije fer porediti razlicite stvari, cenu sa popustom ML-a i katalosku cenu bez ikakvog popusta XC-90?
Kao sto sam vec 3 puta rekao, poredi iste stvari.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ne, ali imam praksu sa kupovinom drugih SUV-ova i uopste kola do sada. Da li ti kapiras da svaki put kad smo uzimali auto, smo totalno zanemarivali katalog (ja se ne sjecam da sam ikad pogledao precizno cijene u istom), vec samo ga cisto prelistali da vidimo sta se nudi od opreme i da znamo sta okvirno da ocekujemo od auta, jer to za koliko se mogao takav nov auto nabaviti se apsolutno nije poklapalo s cijenama u katalogu? Ja nesto i ne volim da bacam pare bespotrebno nego razmotrim sve opcije, ne znam za tebe.
Nece zaglaviti jer nemaju ni 5 ni 15 (koliko bi realnije bilo da je razlika jer se gadju ciframa za X5 kod nas trenutno, pricam o istoj - jacoj opremi), nego jer izvagaju da ne vrijedi da doplacuju toliko, zato i upotrijebih termin "best-buy" u slucaju ML-a.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nije tacno da ne vredi, nego je to tvoj subjektivni utisak. Svezina modela takodje kosta, svidelo se to tebi ili ne. Best-buy termin nije isti kod svakog. Mogao si da napises da bi ti kupio MLa, ali nije ti tacna prica o precenjenosti Volvoa, stavise sto rece Heroj najskuplji ce biti mozda 80k, dok Nemce napakujes na preko 100k.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Pa i napisao sam da bi ja kupio ML-a, uz par argumentovanih komentara o mom misljenju o takvoj kupovini, a ti katalog pa katalog, kao da sam nesto netacno naveo.

I ta cijena Volva od 53k gotovo sam siguran da nije za dizela dok ja od starta pricam o ML-u 350 (a postoje i 250 pa cak i neki 300 koliko vidim), koja je cijena za D5?
Odgovori