Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
b02mne
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 19:14

Re: Ne brže od života!

Post od b02mne »

Gledam ovo sto se desava, svaki dan se izgubi neki mladi zivot. U Beogradu ono troje, sad ova djevojka u Podgorici, stvarno covjek treba da se zapita...

Takodje kad se citaju novine stice se utisak da je svaki auto gdje neko pogine bmw, iskreno bi volio da to nije tako. Ali takodje ne mogu da shvatim da vozacu pocetniku neko da zadnju vucu da vozi npr, a da nije sjeo sa njim par mjeseci(pa mozda i duze, neko nikad ne nauci ali to je vec druga tema) i objasnio mu. Ima dosta stvari gdje roditelji grijese, mnogo vise ljudi nema ni vremena, nego samo gurnu kljuc u ruke kad polozi i aj vozi.
Neko je pomenuo i drzavu i propise, e tu sve treba iz korijena da se promijeni. Iskreno nemam ideju kako bi nesto moglo da se promijeni, ali je definitivno da nesto mora, jer toliko ljudi gine u saobracaju da to vise nije normalno, cemu na kraju krajeva i sluze zakoni koji se selektivno primjenjuju. Bice bolje kad bude za svakog jednako.
If you are second, you are just first in a long line of losers.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Konkretno ovo nema veze sa zadnjom vucom, evo pokusavam da pokapiram kuda je ko isao i ili: 1) je vozac Golfa nepazljivo ali propisno skretao a BMW isao pravo kroz crveno 2) vozac Golfa skretao kroz crveno a vozac BMW-a prosao pravo kroz zeleno i nije stigao da odreaguje.

U svakom slucaju jasno je skroz da je ovaj s BMW-om isao samo pravo. A u soku sam koliko je Golf raznesen, znam da su bocni udari kod svih auta mana, ali steta na BMW-u i Golfu je neuporediva. :uf:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nikad nece biti jednako za sve, mnogo su ljudi sa ovih podneblja u bratskim novcanim odnosima.
Kes radi svoje
b02mne
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 19:14

Post od b02mne »

Jasno, ja prvi sam se dosta puta izvukao na te veze i vezice. Ali opet bi ja prvi najsrecniji bio da toga uopste nema...

Slazem se da u ovom slucaju nema veze sa zadnjom vucom. A i ja pokusavam da napravim rekonstrukciju u glavi, i bilo kako bilo mislim da momak u golfu nije ovdje kriv, ali mozda grijesim, nije na meni da kazem naravno. Sto se tice toga kako je raznesen, pa ko zna koja je brzina u pitanju...

Kad smo vec kod toga evo i da dodam, crash testovi po meni nisu mjerodavni jer se rade pri nekim smijesnim brzinama za bilo kojeg vozaca na forumu, jer mislim da svi dosta puta idemo brze od toga, bilo na magistrali, auto-putu, po gradu ili dje vec.
Kad sam vidio npr ovaj klip bilo je ovako :o :o :o
https://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o
Poslednja izmena od b02mne u 23 Nov 2014, 17:17, izmenjeno 1 put ukupno.
If you are second, you are just first in a long line of losers.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Po oštećenjima je dosta jasno šta se desilo. Golf je skretao u levo i isprečio se BMW-u, međutim to ne mora da znači i da je vozač Golfa kriv.

Upravo su ovakve nesreće, na ovako preglednim mestima, pokazatelj koliko brzina utiče na posledice. BMW sigurno nije išao sporo. A slično može da se desi svakome. Kreneš da jurcaš 200 jer možeš i neko ti izleti. Nema tu kontrole. Ti kontrolišeš situaciju do neke granice, posle te granice je sve samo pitanje sreće.

Isto se desilo u NS-u kad je onaj golf prošao na crveno pa izginula deca jer ih je pokupio manijak koji je leteo 160 u centru grada.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Kriv je onaj ko je prosao kroz crveno/oduzeo prednost, nema tu nikakve filozofije, cist slucaj kao suza, samo sto detalje nisu objavili. Moze to vrlo lako biti i BMW i Golf.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Gledajuci slike,rekao bih da je BMW prosao na crveno,jer je Golf bas urnisan.
Steta za ljudske zivote :(
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Komentar:

"Prije 15-20 dana,vracao sam se sa Zlatice,i stao na semafor kod skole Dragise Ivanovic.Upalilo mi se zeleno svijetlo,dao sam zmigavac i krenu da idem put grada,kad je bukvalno 10 cm pored mene,sa dijagonalne strane proletio (kroz crveno naravno) OVAJ BMW i doticni vozac u njemu.Vozio je brat bratu 180 minimu,znaci letio je.Sjecam se kako sam se bio uplasio,jer da je 15 cm blize meni bio,ne bi od mene ostalo nista.Onda sam ga vidio kako jurca i pretice,i kod one pumpe samo se naglo pod rucnom okrenuo i nastavio da divlja. Rekao sam u sebi kako mi ne bi bilo zao da se zakuca nedje,ali se bojim da nekog nevinog ne ubije. I danas ovo citam i cijeli dan razmisljam o tom danu,i koliko bi ga raznio bazukom da sam je imao.Ne mogu naci rijeci kojim bi opisao ovo gove*o. "

Apropo udesa u PG. Toliko o brzini.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tema je očišćena, a molim vas ubuduće da se vodi računa o čemu se piše i na koji način.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

b02mne napisao:Jasno, ja prvi sam se dosta puta izvukao na te veze i vezice. Ali opet bi ja prvi najsrecniji bio da toga uopste nema...

Slazem se da u ovom slucaju nema veze sa zadnjom vucom. A i ja pokusavam da napravim rekonstrukciju u glavi, i bilo kako bilo mislim da momak u golfu nije ovdje kriv, ali mozda grijesim, nije na meni da kazem naravno. Sto se tice toga kako je raznesen, pa ko zna koja je brzina u pitanju...

Kad smo vec kod toga evo i da dodam, crash testovi po meni nisu mjerodavni jer se rade pri nekim smijesnim brzinama za bilo kojeg vozaca na forumu, jer mislim da svi dosta puta idemo brze od toga, bilo na magistrali, auto-putu, po gradu ili dje vec.
Kad sam vidio npr ovaj klip bilo je ovako :o :o :o
https://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o
Stomak me zaboleo, kada sam ovo video....
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Primer je ekstreman i u praksi teško ostvariv, ali je jako ilustrativan šta znači brzina i kakve su posledice.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Taj Focus u klipu je krpljen od dva ili tri. Prilog se tiče (ne)bezbednosti slupanih/havarisanih pa popravljenih automobila.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mislim da to nije to, drugi je snimak kada je test direktnog sudara rađenog vs nerađenog fokusa
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nov da udari tom brzinom u nedeformabilnu prepreku ne bi mnogo bolje prošao.
Najpoznatiji primer udara u čvrstu prepreku je smrt Lejdi Di. Ni slon nije pomogao, a brzina je bila drastično manja.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sad videh sliku e46 kad su ga izvukli. Pa on je ozbiljnom brzinom uleteo u reku, otkinuta hauba iz sarki :o

Dobro je da su i troje preziveli...
Odgovori