Mobilne telekomunikacije
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Mobilne telekomunikacije
Bas kao sto Rejčel kaze.
Racunica mi je ovakva:
Uzmem 50% na racun jer necu uzimati fon, a precicu u MTS.
Tu cu za 2 god ustekati 200e.
Fon sa povracajem ce izaci kapiram do 600e max sa delom koji ce mi banka zakinuti.
Racunica mi je ovakva:
Uzmem 50% na racun jer necu uzimati fon, a precicu u MTS.
Tu cu za 2 god ustekati 200e.
Fon sa povracajem ce izaci kapiram do 600e max sa delom koji ce mi banka zakinuti.
Brzine idu u H-a !!!

A jesi siguran da češ ga dobiti u SLO, mislim da je na zalihi?
- Day Walker
Ma valjda ce biti. U tom iStoru il kako se vec zove, pise da ga ima na zalogi 

Brzine idu u H-a !!!

Može da se desi da Hrvati jave našim carinicima da imaš iPhone. Neće te dodatno kazniti ako probaš da ga prošvercuješ ali će reći znamo da imate iPhone i moraćeš da platiš carinu.
- Day Walker
Cuo sam za te price, mozda bas od tebe, al ne brinem se ni najmanje. Pogotovu sto ne znaju da ostaje u srb.
Brzine idu u H-a !!!

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li je neko imao beli samsung s3. Cuo sam da se kod belih ljusti bocna siva lajsna i onda telefon izgleda uzasno.
- Day Walker
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
a kod crnog nema tog problema?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam za crni, na teget nema...
- Day Walker
Ima i na teget. Evo kod mene se ljusti. Ali se ne primecuje
Brzine idu u H-a !!!

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Mislim da hrvatske carinike generalno boli ćošak za takve stvari.AcaKayak napisao:Može da se desi da Hrvati jave našim carinicima da imaš iPhone. Neće te dodatno kazniti ako probaš da ga prošvercuješ ali će reći znamo da imate iPhone i moraćeš da platiš carinu.
Širim haos!
Loše misliš.
Meni je naša carinica na ulasku u Srbiju iz Hrvatske davala mošu, odvojila me sa strane i krenula klasična pitanja, nešto da prijavite, jeste radili povraćaj na hrvatskoj granici, jeste sigurni da niste radili povraćaj i tako to. Naravno da jesam radio povraćaj, i naravno da nisam prijavio. Jednom sam doživeo da su javili jedni drugima, ali je to bilo Austrija - Švajcarska, a tek tamo me bolelo uvo.
Možda nekad i jave, kad su dokoni ili tako nešto, ali ja sam išao u avgustu kad je bio krkljanac na granici i znao sam da je verovatnoća nikakva da jave. Uostalom, ne vidim kako bi naš carinik za stvari koje sam ja nosio (odeća) dokazao da sam vraćao PDV bez mešanja hrvatske carine, a to im se sigurno ne isplati. Može naravno da krene da me drnda sa milion drugih propisa i da mi naplaćuje odokativno carinu na šta god hoće, ali konkretno mu je cimanje da dokazuje da sam baš za određeni predmet tražio povraćaj. Može i da mi rastavi auto i da me pretresa da traži papir, ali isto tako postoji i opcija da se odmah na granici posle pečatiranja papiri strpaju u kovertu i pošalju u Global Blue, ili gde se već radi povraćaj. Dakle, slaba vajda.
Kad se putuje avionom, tu je 100% sigurno da nema javljanja.
Možda nekad i jave, kad su dokoni ili tako nešto, ali ja sam išao u avgustu kad je bio krkljanac na granici i znao sam da je verovatnoća nikakva da jave. Uostalom, ne vidim kako bi naš carinik za stvari koje sam ja nosio (odeća) dokazao da sam vraćao PDV bez mešanja hrvatske carine, a to im se sigurno ne isplati. Može naravno da krene da me drnda sa milion drugih propisa i da mi naplaćuje odokativno carinu na šta god hoće, ali konkretno mu je cimanje da dokazuje da sam baš za određeni predmet tražio povraćaj. Može i da mi rastavi auto i da me pretresa da traži papir, ali isto tako postoji i opcija da se odmah na granici posle pečatiranja papiri strpaju u kovertu i pošalju u Global Blue, ili gde se već radi povraćaj. Dakle, slaba vajda.
Kad se putuje avionom, tu je 100% sigurno da nema javljanja.
A kako u tom slučaju radiš?
I još jedno pitanje sada ako npr uzmem nešto za sebe u sloveniji a hoću povraćaj pdva onda gde to obavljam? Odem sa računom na slovenačku ili hrvataku carinu? Udare mi pečat i jel to sve? Posle saljem taj overeni papir u tu prodavnicu ili nekom drugom?
I još jedno pitanje sada ako npr uzmem nešto za sebe u sloveniji a hoću povraćaj pdva onda gde to obavljam? Odem sa računom na slovenačku ili hrvataku carinu? Udare mi pečat i jel to sve? Posle saljem taj overeni papir u tu prodavnicu ili nekom drugom?
Na izlasku iz EU,konkretno na Hrvatskoj granici.
Imaju carinici te momente da dojave,kad sam u Martu se vracao,pita te carinik broj tablica i imas li sta da prijavis i onda te opet nas pita broj tablica i imas li sta da prijavis.Ali to je bas jako jako retko.
Imaju carinici te momente da dojave,kad sam u Martu se vracao,pita te carinik broj tablica i imas li sta da prijavis i onda te opet nas pita broj tablica i imas li sta da prijavis.Ali to je bas jako jako retko.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .