Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Ljubitelji satova?

Post od stefanan »

Ko ce nama saobracaj da regulise... :kezo:
Nikad to nisam koristio,ali iskakala mi par puta reklama na fejsu
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sto je najgore predmete za koje sam iskoristio nemaju veze sa saobracajem. Verujem da takvi nebulozni predmeti postoje na svakom fakultetu. Ti kao nikad nista nisi prepisao? :D
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Re: Одг: Ljubitelji satova?

Post od pavle »

goblin napisao:Evo i mog najsvezijeg ljubimca
Pierre Kunz STZ

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Svaka cast za sat:-)
Ps Ko klinac sam nosio sa 15,16 decije satice swatch i ostale koji kostaju oko 200,300 e .... Onda sam prestao da nosim sat, ali moji planiraju da mi kupe kada diplomiram i zaposlim se neki malo ozbiljniji sat
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jesam mozda na nekom kolokvijumu u prvoj godini od nekog pored,posle vise nisam njih ni radio a za ispit nema nikakve koristi jer i ako ima pismenog posle ide usmeno. Mada sad cu u decembru imati neki test... Cuvaj ti taj sat :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ne sumnjam da je ovo kvalitetan i prestizan sat, koji nimalo nije jeftin, ali meni kao laiku u svetu satova se ne svidja kako izgleda.

EDIT: Stefane, ma ucim kada imam i samo pismeni, nije frka da ucim ono sto me zanima, zato sam i upisao fakultet, ali tako dodje neki nebitan predmet koji mi nikako ne ide. Hvala Bogu nisam ih imao mnogo. No dosta sa offom. :thumbup:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Kako funkcionišu ti satovi za "takve ispite"? :D

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Aj u temu "Dobro vece".
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kuzmanovic napisao:Ne sumnjam da je ovo kvalitetan i prestizan sat, koji nimalo nije jeftin, ali meni kao laiku u svetu satova se ne svidja kako izgleda.
Sve je stvar ukusa, zato i postoji tako siroka lepeza satova i nemoguce je da nam se svima isto svidja.

Meni se ovaj sat izmedju ostalog i svidja zbog toga sto je vecini ljudi nedoumica o cemu se radi. Sa jedne strane salje jasnu poruku da se radi o necemu "posebnom" dok sa druge strane tesko moze da se provali bas kojoj klasi pripada, bred nije prepoznatljiv....
Neko ce to okarakterisati kao manu, jel kada se vec daje toliki novac na sat onda zelis da u svakom pogledu i smislu puca od ekskluzivnosti pa i samim brendom i prepoznatljivim modelom. Dok je za mene bas to sto je nesvakidasnji brend i tesko prepoznatljiv model, a radi se o dosta visokoj klasi, bas njegova prednost a meni prija takva prica.

Sto se tice cene, krece se oko 15-17.000eur.

Njegove specificnosti.
Ako ga pogledas pazljivije primetices jednu malu kazaljku sa crvenim vrhom koja pokazuje vreme u drugoj vremenskoj zoni 1-12h. Dok u gornjem levom uglu postoji disk koji pokazuje sunce na jednoj polovini a mesec na drugoj, sto oznacava AM/PM vreme u toj drugoj vremenskoj zoni.
Takodje datum se prikazuje spajanjem dva odvojena diska u jednu tacku.
To je ono sto je interesantno na prvu loptu....
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Zanimljiv je u svakom slucaju i treba "nauciti" gledati na njega. :thumbup:

Imas li jos neke interesantne satove?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Imam Rolex Daytonu al nemam slike. Necu ih skoro ni imati jel taj sat drzim u sefu u banci i ne nosim ga posto je namenjen mom sinu a dobice ga tek za 13-14 godina....

A imam u planu da uzmem Audemars Piguet Royal Oak (klasicni, celik).
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Uh, Rolex Daytona... odlican je, svaka cast :doubleup: :doubleup: :doubleup:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

goblin napisao:Meni se ovaj sat izmedju ostalog i svidja zbog toga sto je vecini ljudi nedoumica o cemu se radi. Sa jedne strane salje jasnu poruku da se radi o necemu "posebnom" dok sa druge strane tesko moze da se provali bas kojoj klasi pripada, bred nije prepoznatljiv....
Neko ce to okarakterisati kao manu, jel kada se vec daje toliki novac na sat onda zelis da u svakom pogledu i smislu puca od ekskluzivnosti pa i samim brendom i prepoznatljivim modelom. Dok je za mene bas to sto je nesvakidasnji brend i tesko prepoznatljiv model, a radi se o dosta visokoj klasi, bas njegova prednost a meni prija takva prica.
Ne mislim baš da brend nije prepoznatljiv, svejedno, po meni se ovakve stvari definitivno ne kupuju zbog firme već po tome šta se čoveku sviđa. Slažem se da je PKG prednost, a ne mana zbog svoje 'neprepoznatljivosti'. Uostalom, prepoznaće ga oni kojima je to bitno, kome nije bitno, možes da nosiš i Tour de l'Ile, sasvim je svejedno.

Koji je mehanizam? Koliko znam PKG ima ETA mehanizme kao basecaliber, moguće je da je nešto promenjeno.

Jedino što bih menjao je kopča, ne mogu da verujem da nisu stavili folding clasp, ali to je makar lako promeniti. Da je sportski sat pa da razumem, ali ovde mi ne ide. Inače su mi skeleton satovi omiljeni, malo mi je bez veze što su svi redom počeli da rade print na staklu, ali ok... Sve u svemu odličan sat, nema šta!
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Ovaj sat je uzivo lepsi cca 5 puta.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Uf kako ja mrzim folding clasp.

Štos kod ovakvih satova i jeste da budu prepoznatljivi i mislim da mu narukvica pristaje jer ima sportsku, causal notu. Sviđa mi se, ja bih ovako nešto nosio, volim čudne stvari.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

PKG i jeste prepoznatljiv, ali pretpostavljam da je goblin mislio na činjenicu da nije preterano poznata marka, kao na primer Rolex, LeCoultre ili Hublot.

Sat možda ima casual notu, ali po meni nikako sportsku. Em je skeleton, em nema nikakvu sportsku komplikaciju, a i sama narukvica je daleko od sportske. Nije preterano bitno kakva je kopča, ja lično preferiram folding clasp pa zato kažem...
Odgovori