Škoda Octavia RS
Re: Škoda Octavia RS
Meni je zelena odmah posle crvene... 

Tamno siva, 18ice, velika navigacija, tdi, dsg, karavan. zatamnjen.
Skodini paketi opreme su sjajni, u odnosu na ostale. Najcesce kupis ono sto ti treba, a ne glupe pakete.
Svakako, nov auto ne bih mogao bez xenona, tempomata, el sklopivih retrovizora, senzora, i sto bolje opremljenog enterijera. (veliki ekran, kozni paket i sl. Al kapiram da dosta tih stvari vec dolazi uz nju.
Skodini paketi opreme su sjajni, u odnosu na ostale. Najcesce kupis ono sto ti treba, a ne glupe pakete.
Svakako, nov auto ne bih mogao bez xenona, tempomata, el sklopivih retrovizora, senzora, i sto bolje opremljenog enterijera. (veliki ekran, kozni paket i sl. Al kapiram da dosta tih stvari vec dolazi uz nju.
A što je bitno da se retrovizori sklapaju?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Dsg mnogo dize cenu, verujem i navi i siber...
Super je ova zelena na ovoj slici.nidza napisao:Najveći problem Škode je što ne možeš po komšiluku da pokazuješ BMW. Kome to nije problem, ostaće mu mnogo vrhunskih letovanja i zimovanja u šteku ili znatan deo nekretnine.
Takođe će polovna Octavia da izgubi manje na vrednosti od tog istog BMW, što je još koja hiljadarka uštede o kojoj niko u ovom momentu ne razmišlja.
A što ne zelena?
Da, posto je razlika izmedju Octavie i Bmw-a 3, samo u privlacenju paznje

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Naravno da nije samo to razlika, ali nije ni 2 Škode RS za adekvatnu 3jku. Nisam prevashodno na to mislio, nego na naš mentalitet.
Octavia RS je "jeftina" ulaznica među ozbiljne automobile.
Octavia RS je "jeftina" ulaznica među ozbiljne automobile.
Sve boje su stvarno vrhunske, stvarno, jedino mi je crna malo "obicna". I po tim cenama jeste best buy u klasi. Koja je razlika u cenama izmedju identicno (ili bar najpribliznije) opremljene Oktavije i Golfa?
TT
TT
Имам једно потпитање...
Da, ali ne kosta Bmw 2x vise od Skode, nego 0.5x vise, kao jedna i po Octavia, cak i manje.
Benzinca mogu da opravdam, ali dizela ne.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Nov 2014, 14:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Glupo je uopšte porediti Škodu C segmenta sa BMW-om D segmenta pa još iz toga izvlačiti računicu o letovanjima za razliku u ceni. Onaj koji odvaja od usta da bi kupio bilo koji auto, očigledno ima ozbiljnih problema.
Zatonsto ih ja sklapam gde godnda parkiram, a moram i u mojoj garazi, da ne bih kacio retrovizor. Tj na E klasi mora.nidza napisao:A što je bitno da se retrovizori sklapaju?
Drugo, lepsi je osecaj, ja volim te igracke.
@Floyd: Ti ko da nisi iz Srbije. 
Uveren sam da je broj vlasnika koji kupuju kola prvo zbog značke, a ne zbog toga kako se oni osećaju u njima, razočaravajuće visok.
edit:
@Next: Ima i ova naša, imala je i prethodna, ali ja nešto korist od toga nisam video, sem što je simpa gedžet. Totalna glupost je što se svetlo za patos nalazi u retrovizoru, a on je sklopljen kad prilaziš autu. Rasklope se tek kad se da kontakt.
mašti na volju:

Uveren sam da je broj vlasnika koji kupuju kola prvo zbog značke, a ne zbog toga kako se oni osećaju u njima, razočaravajuće visok.
edit:
@Next: Ima i ova naša, imala je i prethodna, ali ja nešto korist od toga nisam video, sem što je simpa gedžet. Totalna glupost je što se svetlo za patos nalazi u retrovizoru, a on je sklopljen kad prilaziš autu. Rasklope se tek kad se da kontakt.
mašti na volju:

Poslednja izmena od nidza u 25 Nov 2014, 14:25, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kad budes uzimao, poruci dve iste slobodnoNexT napisao:Tamno siva, 18ice, velika navigacija, tdi, dsg, karavan. zatamnjen.
Retrovizore sklapam samo tamo gde baš moram.NexT napisao:Zatonsto ih ja sklapam gde godnda parkiram, a moram i u mojoj garazi, da ne bih kacio retrovizor. Tj na E klasi mora.nidza napisao:A što je bitno da se retrovizori sklapaju?
Drugo, lepsi je osecaj, ja volim te igracke.
Normalno ih ne sklapam. Bolje da zveknu retrovizor nego vrata.
320d sa automatskim menjačem i opremom koju oktavija rs tdi dsg ima u standardu košta oko 40k što je u poređenju sa 24k više za 1.66x iliti za jednog bmwa kupiš 1.66 oktavija. Naravno da je bmw bolji u svakom pogledu ali se mogu porediti u smislu da su oba sedani sa modernim 2.0 dizel motorima od 184 ks i modernim menjačima(neko će reći da je škodin možda i bolji), čak škoda možda ima i više mesta za noge pozadi, dok verujem da ne zaostaje puno u gepeku i odavno se može reći da je oktavija između C i D segmenta.Xepoj87 napisao:Da, ali ne kosta Bmw 2x vise od Skode, nego 0.5x vise, kao jedna i po Octavia, cak i manje.
Sa druge strane najjeftinija bmw trojka koja je mogla da se kupi za 25,990e je bila 316d(2.0 od 115 ks) sa manuelnim menjačem, bez automatske klime i naslona za ruku pozadi, a o nekim luksuzima poput tempomata ili ne daj bože ksenona ili polukožnih sedišta je mogla samo da sanja.
Svakako nije bila poenta direktno porediti bmw trojku i oktaviju nego samo istaći koliko je u stvari oktavija rs ok kupovina za te pare.
Vise mesta, prakticnija, odrzavanje jeftinije, nesto brza.
Losija zavrsna obrada, enterijer, imidz...
Mozemo do sutra. Svakako da bih pre uzeo napucanu RS TDI nego klot 316d. Ali do sam samo ja...
Losija zavrsna obrada, enterijer, imidz...
Mozemo do sutra. Svakako da bih pre uzeo napucanu RS TDI nego klot 316d. Ali do sam samo ja...
Dobra sisa zlata vredi.