Škoda Octavia RS
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Škoda Octavia RS
Heroj, kad se vec pljeskas po glavi, reci bar sta te konkretno svrbi...
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Shvatio sam odmahSloba napisao:Jasno ti je zašto tvoj post više nije prvi, iako si započeo temu. Moralo je tako.profesorPROST napisao:Za početak![]()

Definitivno mi je mnogo, mnogo, mnogo lepša limuzina

Često viđam jednu crnu RS i mislim da joj najbolje pristaje crna boja.
Racionalan izbor je TDI

Never Say Never Again
Hahahaha pa to je ocaj rezultat kad sve uzmes u obzir.stefank napisao:Comi brate, Octavia RS TDI i po specifikaciji ide za 8.1, odnosno 8.2 s automatikom.
http://www.autoevolution.com/cars/skoda ... 6at-184-hp
Sto je sasvim korektno, nisu u nju utrpali bog zna kako jak motor.
Lele lele...dizel RS, neka hvala.
Dobra sisa zlata vredi.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Škoda Octavia RS
Pa ubacite keca, realnije je sa kecom porediti.
120d u klotu kosta 29.5k, znaci 7.5k vise, ima gepek manji za cca 200l, manje prostora, pretpostavljam i dosta siromasniju opremu, ali ima par desetinki bolja ubrzanja, bolju izolaciju, materijale i imidz (na stranu sto je serija 1 meni ruzna).
Jednostavno luksuzni automobili nemaju sta da traze u ovakvim poredjenjima jer im je odnos ulozeno/dobijeno ocajan kao i svakoj drugoj luksuznoj robi, jer na jednoj strani imas razum, na drugoj emocije.
Послато са GT-N7100
120d u klotu kosta 29.5k, znaci 7.5k vise, ima gepek manji za cca 200l, manje prostora, pretpostavljam i dosta siromasniju opremu, ali ima par desetinki bolja ubrzanja, bolju izolaciju, materijale i imidz (na stranu sto je serija 1 meni ruzna).
Jednostavno luksuzni automobili nemaju sta da traze u ovakvim poredjenjima jer im je odnos ulozeno/dobijeno ocajan kao i svakoj drugoj luksuznoj robi, jer na jednoj strani imas razum, na drugoj emocije.
Послато са GT-N7100
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Pa koliko si mislio da idu ti top dizel modeli? Evo ti Golf GTD, sedmica je spustena na 7.5, ali sestica je isla za 8.1 takodje, a Golf je manji.Comi napisao:Hahahaha pa to je ocaj rezultat kad sve uzmes u obzir.stefank napisao:Comi brate, Octavia RS TDI i po specifikaciji ide za 8.1, odnosno 8.2 s automatikom.
Re: Одг: Škoda Octavia RS
Ako pod odnos ulozeno/dobijeno smatras samo ubrzanje od 0-100 ili od 100-130 onda da ali je u tom slucaju isti taj odnos za sva VAG vozila takodje ocajanIvan napisao:Jednostavno luksuzni automobili nemaju sta da traze u ovakvim poredjenjima jer im je odnos ulozeno/dobijeno ocajan kao i svakoj drugoj luksuznoj robi, jer na jednoj strani imas razum, na drugoj emocije.

Osim za Seata...
- stefank
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Sto se performansi tice, ako je nekom to prioritet, cini mi se da je Octavia RS TSI bez konkurencije trenutno (odnos ulozeno/dobijeno). Pritom je bas atraktivna spolja, jedino je enterijer kritican, ali opet, korektan s opremom.
Pa pogledaj a4 177ks ide 7.9 mislim do 100. Tezi auto sa nesto manjim snagom. Treba li da napominjem opet c klasu?stefank napisao:Pa koliko si mislio da idu ti top dizel modeli? Evo ti Golf GTD, sedmica je spustena na 7.5, ali sestica je isla za 8.1 takodje, a Golf je manji.Comi napisao:Hahahaha pa to je ocaj rezultat kad sve uzmes u obzir.stefank napisao:Comi brate, Octavia RS TDI i po specifikaciji ide za 8.1, odnosno 8.2 s automatikom.
S60 181ks ide 7.6 ili 7.4s do 100 a tezi auto...
Mozda bi i bilo ok da nije licemrne rs oznake. Cuj rs, pucao bih si u koleno da me neki deda u Volvu oceslja.
Dobra sisa zlata vredi.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
@floyd pa podrazumevam i cenu naravno, pa i prakticnost kao i opremu, te koliko manje opreme uz drasticno manji gepek i manju prakticnost dobijes za mnogo vise para 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
Svrbi me tvoja apsolutno netacna izjavaDukeNS napisao:Heroj, kad se vec pljeskas po glavi, reci bar sta te konkretno svrbi...

Ne, Octavia nije D segment, to je Superb i ni jedan, ni drugi nisu u svojoj klasi samo po nomenklaturi, nego toj klasi pripadaju, kako god bili sasijski reseni, kao sto su D segment i Mazda 6, Mondeo, C klasa, Bmw 3, Audi A4, Volvo S60, Lexus IS, Passat, Accord i svi slicni.
Svi ovi automobil su dosta razliciti, neki poprilicno veci od ostalih, ali svejedno svi pripadaju D segmentu.
Ako te zanima zasto i koja jos kola pripadaju kom segmentu, imas google.
Superb ne moze da se poredi sa Bmw 3, osim po performansama i prostoru, a ne Octavia.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Nov 2014, 18:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ne vidim sta si napisao protivrecno mom stavu... I sam sam napisao kom segmentu Oktavija pripada, uz napomenu da ako bi objektivno gledali, ona ga i te kako prevazilazi...
Pa ne prevazilazi ga ni objektivno... moze samo subjektivno 

Ovde je preko 30k a ta cena za Skodu mi je malo diskutabilna...

Nista, moja greska... sad vidim da je RS u Srbiji 22k evra a za te pare je stvarno pogodakIvan napisao:@floyd pa podrazumevam i cenu naravno, pa i prakticnost kao i opremu, te koliko manje opreme uz drasticno manji gepek i manju prakticnost dobijes za mnogo vise para
Послато са GT-N7100

Ovde je preko 30k a ta cena za Skodu mi je malo diskutabilna...
Poslednja izmena od Floyd u 25 Nov 2014, 18:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne prevazilazi ga, jer segment ne zavisi od duzine lima, jer bi onda i superb bio E segment, a i mnogi drugi, poput Insignie, Mazde 6, Mondea...
To sto je karoserijski specifican, ne znaci da je u drugom segmentu.
Rekao sam ti, kucaj u google car segment i saznaces sve.
To sto je karoserijski specifican, ne znaci da je u drugom segmentu.
Rekao sam ti, kucaj u google car segment i saznaces sve.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- stefank
A4 ne ide 7.9 nego 8.2 a tezi je tek 60-ak kg plus je vjerovao ili ne za nijansu nizi, tako da je to tu nedje.Comi napisao:Pa pogledaj a4 177ks ide 7.9 mislim do 100. Tezi auto sa nesto manjim snagom. Treba li da napominjem opet c klasu?
S60 181ks ide 7.6 ili 7.4s do 100 a tezi auto...
Mozda bi i bilo ok da nije licemrne rs oznake. Cuj rs, pucao bih si u koleno da me neki deda u Volvu oceslja.
Uostalom sto je RS oznaka licemjerna, a taj isti Audi sa S-line paketom ti nije licemjeran (i on izgleda nasvirano, u istom su "sosu")? I opet te pitam, koliko ocekujes od dizela sa 184 ks u tolikom autu? Ja sam mozda ocekivao za nijansu bolje performanse kad je predstavljena, ali ne nesto drasticno.
@Floyd, RS je ubedljivi best-buy, i TSI i TDI.

Zar vRS nema 150 ks?