Al svejedno, nijedno ni drugo po meni uopste nije skupo.

Upravo sve marke koje si nabrojao nije preporucljivo uzeti sa automatikom.aleksa napisao:Nista tu nije francusko... menjaci su vecinom japanski Aisin i nesto malo zastarelog ZF-a.
Isti menjaci idu i u SAAB, Volvo, Ford, Alfa Romeo, PSA, Opel, Mazda...
Ne mora on da hoce da uvali, a garancija je kapija. Taj menjac za BMW sa otpada dobijas sa polovnom mehatronikom, polovnom turbinom menjaca (zavibrirace najverovatnije), polovnim solenoidima, a za oko 2.5k se radio full remont sa svim elementima izmenjanim i/ili repariranim, sa 1 ili 2 god garancije i neogranicenom km. Na menjacima skoro da ne znas da li ce da zveknu do 100kkm i to na ozbiljnijim kolima (iz prve ruke sam imao priliku da pratim remont BMW E90 kupljen u SRB sa manje od 100kkm, i takodje Merc GL-a, ista prica), da ne pricamo o ostalima. Ja kazem, to sto je na otpadu nije tu slucajno. Ne kazem da nekoga ne moze da ukenja da uzbere dobar primerak, ali to ce biti pre izuzetak nego pravilo.aleksa napisao:Postoje itetako ozbiljni otpadi, kojima nije cilj da nekom nesto uvale...
Polovan menjac za E60 530xd je 1000 evra...
Pa ja nisam rekao da su dobri, nego da nisu francuski i da nije da idu samo u francuze... Alfa (ne selespeed) isto ima Aisin u 159 i 166.NexT napisao:Upravo sve marke koje si nabrojao nije preporucljivo uzeti sa automatikom.aleksa napisao:Nista tu nije francusko... menjaci su vecinom japanski Aisin i nesto malo zastarelog ZF-a.
Isti menjaci idu i u SAAB, Volvo, Ford, Alfa Romeo, PSA, Opel, Mazda...
Vozio sam Volvo s80 3.0T, ono je tuga koliko menjac unistava sjajan motor.
Vozio sam taj 607 3.0, ista stvar.
Alfini Selespeed i ostale gluposti su dobro poznati da su sra*e.
Mazda? Ford? Seriously?
Sve je to jasno, ipak je to polovna roba, al ima ljudi koji rasturaju automobile sa smesnim kilometrazama koji su skinuti sa osiguranja, tako da se isplati kockati.dragvorl napisao:Ne mora on da hoce da uvali. Na menjacima skoro da ne znas da li ce da zveknu do 100kkm i to na ozbiljnijim kolima (iz prve ruke sam imao priliku da pratim remont BMW E90 kupljen u SRB sa manje od 100kkm, i takodje Merc GL-a, ista prica), da ne pricamo o ostalima. Ja kazem, to sto je na otpadu nije tu slucajno. Ne kazem da nekoga ne moze da ukenja da uzbere dobar primerak, ali to ce biti pre izuzetak nego pravilo.aleksa napisao:Postoje itetako ozbiljni otpadi, kojima nije cilj da nekom nesto uvale...
Polovan menjac za E60 530xd je 1000 evra...