Škoda Octavia RS

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Škoda Octavia RS

Post od Ivan »

Cinjenica je da su po gabaritima jako slicni.
Kada ih laik sa strane pogleda rekao bi da su to dva auta iste klase, razlicitih proizvodjaca.

Cinjenica je da ih ozbiljni auto-novinari porede koji imaju daleko vise iskustva od vecine na forumu koja naklapa o klasama i segmentima.

Po nemackoj wikipediji se oktavija pominje kao kompaktklasse i mittelklasse, tj. Smatraju da oktavija koja kosta preko 20.000e (npr. Rs) i uporediva je sa odredjenim autima d segmenta ne samo po gabaritima vec i po ceni, motorizaciji, performansama, opremi.

Oktavija rs je itekako uporediva sa baznim modelima premijum trojke ili passatom/superbom/mondeom itd.

To sto nekome takvo poredjenje smeta, to je druga stvar, ali su itekako uporedivi od cene, sta jos im treba zajednicko osim slicne cene, gabarita i performansi da bi se mogli porediti?

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Re: Škoda Octavia RS

Post od stefank »

Floyd napisao:Lepo ubrzava dizelka :)

https://www.youtube.com/watch?v=9O-GTmgqtms

Definitivno nije za trke ali za neku normalnu upotrebu snage nece nedostajati.
Al' se cuje. :ludilo: Ovo onaj sabanski metod kao kod GTD-a sa zvucnikom u izduvnom sistemu, ili jos gore enterijeru, ili je stvarno odradjen izduv? :think:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mislim da su to laminati napravili zaveru protiv Škode i stavili Oktaviju u C segment :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Floyd napisao:Mislim da su to laminati napravili zaveru protiv Škode i stavili Oktaviju u C segment :)

Slika

?

:kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Floyde, gledao sam po netu i smatram da si u pravu, ocigledan primer zlocudnog dela iluminata :)

Samo jos negde na sasiji da nadjemo piramidicu sa okom :)

Ivane brate, kakve veze ima oprema automobila sa klasom? Dakle, octavia rs je visa klasa od superba 1.2. I a 250 je brzi od octavie, lud, a ne kosta mnogo vise od te octavie u Nemackoj, ako uopste i kosta vise. Pa mora i on onda da je d segment, ima cak i vece medjuosovinsko.od octavie. Ja zapravo mislim da je octavia pandam E klasi, jer su im slicni gepeci :)

Duke, opste prihvacen naziv za iluminate je laminati :D

Tapatok za Vindovz
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2014, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

taj "šabanski" fazon mi je čak i ok, ali kod Škode. Zapravo turbo benzinac ima baš lep zvuk, čuje se usis lepo..
Al problem je što su to prvo uradili Audi i BMW :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nisam znao da je to i Audi uradio... Za Bmw odavno znam. Inace se ta opcija kod skode doplacuje. Tamo sam.nagurao octaviu sa 32000e, ako se ne varam, na jedno 45, a nisam ni pola cenovnika prosao :)

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Štos sa poređenjima nije uvek samo da se porede iste klase, gleda se nekada i cenovni rang, jer ako neko ima npr 26k da da za kola, onda je jedino to fiksno, otprilike zna koji bi oblik kola, i onda mogu i da se prave poređenja upravo tipa Octavia u jačoj verziji vs neki skuplji al klot...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Xepoj87 napisao:Floyde, gledao sam po netu i smatram da si u pravu, ocigledan primer zlocudnog dela iluminata :)

Samo jos negde na sasiji da nadjemo piramidicu sa okom :)

Tapatok za Vindovz
Pfff pa nisu oni glupi da to stave otvoreno

Slika

Mada vestom oku nista ne promakne,pogledaj ti tu simboliku.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

@heroj ne izvrci nisam rekao da je visa klasa od superba vec da je rs u klasi sa recimo 1.4tsi superbom, dalje a klasa je dosta kraca i ima mnogo manji gepek, tako da nije bas za poredjenje po gabaritima.

Evo priznajes a klasu za c segment iako je oduvek bila b segment, a ne priznajes da drugi auti koji su porasli u nekim svojim izvedbama mogu da se takmice sa segmentom iznad.

Dakle a klasa b segment, na nivou pola sa nesto vecim razmakom tockova :)

Послато са GT-N7100
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo se gleda kakav ti auto treba i za sta. Ako ti treba mali porodican auto, a umesto b klase, ti kupis superba, zato sto je jeftiniji, nisi se bas proslavio izborom :) Niko nista nije sporio octavii za odnos ulozeno dobijeno kod nas, ali ne treba brkati babe i zabe :) Nisu oprema i cena ono po cemu se klasifikuju kola :) Ne znam zasto poredite octaviu sa bmwom 3, samo zato sto su slicne spoljasnje dimenzije. Namena im nije ista, segment nije isti, karoserija nije ista, klasa nije ista, apsolutno im nista nije slicno, a vi insistirate da su ista klasa i poredite sta mozes dobiti kod jednog, a sta kod drugog za iste pare... Mislim, znas sta tek kod skode mozes dobiti za cenu jedne e 200 cdi sa dobrom opremom... I siperba i octaviu zajedno. Tako da onaj ko bude gledao e klasu, treba da uzne superba i octaviu.

Ne moze neko ko ima 25.000e, da gleda gde dobije vise, kod bmwa3 ili octavie... Taj para za bmwa nema. Kada bude odvojio 60k e za auto, onda neka gleda gde dobija vise.

Ivane, gde sam ja rekao da je prosla a klasa c segment? Nova jeste, ali ona nije naslednik stare a klase, nego totalno drugaciji koncept, samo isto ime nosi. Ako audi a3 preimenuje u a2, nece taj auto postati b segment, nego ce ostati c segment, kako god se zvao.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Auta ispod 30k kupuje bagra koja nema za bolje :)

Kako nije uporediva oktavija rs sa serijom 3 kod nas, u nemackoj su poredili 1.4tsu i 316i, slicne dimenzije spoljasnje, unutrasnje, slican gepek, slicno lezanje na putu, slicne kocnice, slicna izolacija, slicne performanse, ali te totalno razumem kada kazes da nista nije isto :)

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Grujic napisao:Štos sa poređenjima nije uvek samo da se porede iste klase, gleda se nekada i cenovni rang, jer ako neko ima npr 26k da da za kola, onda je jedino to fiksno, otprilike zna koji bi oblik kola, i onda mogu i da se prave poređenja upravo tipa Octavia u jačoj verziji vs neki skuplji al klot...
Kada se dođe do konkretne kupovine cena izbija u prvi plan, a kada se ovako virtuelno bira u prazno onda je isto Škoda RS od 25000 i od 45000 evra
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Klase se preklapaju negde više, negde manje, teško ih je nekad razgraničiti. Napucan C segment sa gepekom vs D segment klot, lako može biti uporedivo.
Odgovori