Škoda Octavia RS
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Škoda Octavia RS
Cinjenica je da su po gabaritima jako slicni.
Kada ih laik sa strane pogleda rekao bi da su to dva auta iste klase, razlicitih proizvodjaca.
Cinjenica je da ih ozbiljni auto-novinari porede koji imaju daleko vise iskustva od vecine na forumu koja naklapa o klasama i segmentima.
Po nemackoj wikipediji se oktavija pominje kao kompaktklasse i mittelklasse, tj. Smatraju da oktavija koja kosta preko 20.000e (npr. Rs) i uporediva je sa odredjenim autima d segmenta ne samo po gabaritima vec i po ceni, motorizaciji, performansama, opremi.
Oktavija rs je itekako uporediva sa baznim modelima premijum trojke ili passatom/superbom/mondeom itd.
To sto nekome takvo poredjenje smeta, to je druga stvar, ali su itekako uporedivi od cene, sta jos im treba zajednicko osim slicne cene, gabarita i performansi da bi se mogli porediti?
Послато са GT-N7100
Kada ih laik sa strane pogleda rekao bi da su to dva auta iste klase, razlicitih proizvodjaca.
Cinjenica je da ih ozbiljni auto-novinari porede koji imaju daleko vise iskustva od vecine na forumu koja naklapa o klasama i segmentima.
Po nemackoj wikipediji se oktavija pominje kao kompaktklasse i mittelklasse, tj. Smatraju da oktavija koja kosta preko 20.000e (npr. Rs) i uporediva je sa odredjenim autima d segmenta ne samo po gabaritima vec i po ceni, motorizaciji, performansama, opremi.
Oktavija rs je itekako uporediva sa baznim modelima premijum trojke ili passatom/superbom/mondeom itd.
To sto nekome takvo poredjenje smeta, to je druga stvar, ali su itekako uporedivi od cene, sta jos im treba zajednicko osim slicne cene, gabarita i performansi da bi se mogli porediti?
Послато са GT-N7100
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Re: Škoda Octavia RS
Al' se cuje.Floyd napisao:Lepo ubrzava dizelka
https://www.youtube.com/watch?v=9O-GTmgqtms
Definitivno nije za trke ali za neku normalnu upotrebu snage nece nedostajati.

Mislim da su to laminati napravili zaveru protiv Škode i stavili Oktaviju u C segment 

Floyde, gledao sam po netu i smatram da si u pravu, ocigledan primer zlocudnog dela iluminata 
Samo jos negde na sasiji da nadjemo piramidicu sa okom
Ivane brate, kakve veze ima oprema automobila sa klasom? Dakle, octavia rs je visa klasa od superba 1.2. I a 250 je brzi od octavie, lud, a ne kosta mnogo vise od te octavie u Nemackoj, ako uopste i kosta vise. Pa mora i on onda da je d segment, ima cak i vece medjuosovinsko.od octavie. Ja zapravo mislim da je octavia pandam E klasi, jer su im slicni gepeci
Duke, opste prihvacen naziv za iluminate je laminati
Tapatok za Vindovz

Ivane brate, kakve veze ima oprema automobila sa klasom? Dakle, octavia rs je visa klasa od superba 1.2. I a 250 je brzi od octavie, lud, a ne kosta mnogo vise od te octavie u Nemackoj, ako uopste i kosta vise. Pa mora i on onda da je d segment, ima cak i vece medjuosovinsko.od octavie. Ja zapravo mislim da je octavia pandam E klasi, jer su im slicni gepeci

Duke, opste prihvacen naziv za iluminate je laminati

Tapatok za Vindovz
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2014, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
taj "šabanski" fazon mi je čak i ok, ali kod Škode. Zapravo turbo benzinac ima baš lep zvuk, čuje se usis lepo..
Al problem je što su to prvo uradili Audi i BMW
Al problem je što su to prvo uradili Audi i BMW

Boringly average, but also perfect for school run mums
Nisam znao da je to i Audi uradio... Za Bmw odavno znam. Inace se ta opcija kod skode doplacuje. Tamo sam.nagurao octaviu sa 32000e, ako se ne varam, na jedno 45, a nisam ni pola cenovnika prosao 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Štos sa poređenjima nije uvek samo da se porede iste klase, gleda se nekada i cenovni rang, jer ako neko ima npr 26k da da za kola, onda je jedino to fiksno, otprilike zna koji bi oblik kola, i onda mogu i da se prave poređenja upravo tipa Octavia u jačoj verziji vs neki skuplji al klot...
Pfff pa nisu oni glupi da to stave otvorenoXepoj87 napisao:Floyde, gledao sam po netu i smatram da si u pravu, ocigledan primer zlocudnog dela iluminata
Tapatok za Vindovz

Mada vestom oku nista ne promakne,pogledaj ti tu simboliku.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Ivan
@heroj ne izvrci nisam rekao da je visa klasa od superba vec da je rs u klasi sa recimo 1.4tsi superbom, dalje a klasa je dosta kraca i ima mnogo manji gepek, tako da nije bas za poredjenje po gabaritima.
Evo priznajes a klasu za c segment iako je oduvek bila b segment, a ne priznajes da drugi auti koji su porasli u nekim svojim izvedbama mogu da se takmice sa segmentom iznad.
Dakle a klasa b segment, na nivou pola sa nesto vecim razmakom tockova
Послато са GT-N7100
Evo priznajes a klasu za c segment iako je oduvek bila b segment, a ne priznajes da drugi auti koji su porasli u nekim svojim izvedbama mogu da se takmice sa segmentom iznad.
Dakle a klasa b segment, na nivou pola sa nesto vecim razmakom tockova

Послато са GT-N7100
Prvo se gleda kakav ti auto treba i za sta. Ako ti treba mali porodican auto, a umesto b klase, ti kupis superba, zato sto je jeftiniji, nisi se bas proslavio izborom
Niko nista nije sporio octavii za odnos ulozeno dobijeno kod nas, ali ne treba brkati babe i zabe
Nisu oprema i cena ono po cemu se klasifikuju kola
Ne znam zasto poredite octaviu sa bmwom 3, samo zato sto su slicne spoljasnje dimenzije. Namena im nije ista, segment nije isti, karoserija nije ista, klasa nije ista, apsolutno im nista nije slicno, a vi insistirate da su ista klasa i poredite sta mozes dobiti kod jednog, a sta kod drugog za iste pare... Mislim, znas sta tek kod skode mozes dobiti za cenu jedne e 200 cdi sa dobrom opremom... I siperba i octaviu zajedno. Tako da onaj ko bude gledao e klasu, treba da uzne superba i octaviu.
Ne moze neko ko ima 25.000e, da gleda gde dobije vise, kod bmwa3 ili octavie... Taj para za bmwa nema. Kada bude odvojio 60k e za auto, onda neka gleda gde dobija vise.
Ivane, gde sam ja rekao da je prosla a klasa c segment? Nova jeste, ali ona nije naslednik stare a klase, nego totalno drugaciji koncept, samo isto ime nosi. Ako audi a3 preimenuje u a2, nece taj auto postati b segment, nego ce ostati c segment, kako god se zvao.
Tapatok za Vindovz

Ne moze neko ko ima 25.000e, da gleda gde dobije vise, kod bmwa3 ili octavie... Taj para za bmwa nema. Kada bude odvojio 60k e za auto, onda neka gleda gde dobija vise.
Ivane, gde sam ja rekao da je prosla a klasa c segment? Nova jeste, ali ona nije naslednik stare a klase, nego totalno drugaciji koncept, samo isto ime nosi. Ako audi a3 preimenuje u a2, nece taj auto postati b segment, nego ce ostati c segment, kako god se zvao.
Tapatok za Vindovz
- Ivan
Auta ispod 30k kupuje bagra koja nema za bolje 
Kako nije uporediva oktavija rs sa serijom 3 kod nas, u nemackoj su poredili 1.4tsu i 316i, slicne dimenzije spoljasnje, unutrasnje, slican gepek, slicno lezanje na putu, slicne kocnice, slicna izolacija, slicne performanse, ali te totalno razumem kada kazes da nista nije isto
Послато са GT-N7100

Kako nije uporediva oktavija rs sa serijom 3 kod nas, u nemackoj su poredili 1.4tsu i 316i, slicne dimenzije spoljasnje, unutrasnje, slican gepek, slicno lezanje na putu, slicne kocnice, slicna izolacija, slicne performanse, ali te totalno razumem kada kazes da nista nije isto

Послато са GT-N7100
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kada se dođe do konkretne kupovine cena izbija u prvi plan, a kada se ovako virtuelno bira u prazno onda je isto Škoda RS od 25000 i od 45000 evraGrujic napisao:Štos sa poređenjima nije uvek samo da se porede iste klase, gleda se nekada i cenovni rang, jer ako neko ima npr 26k da da za kola, onda je jedino to fiksno, otprilike zna koji bi oblik kola, i onda mogu i da se prave poređenja upravo tipa Octavia u jačoj verziji vs neki skuplji al klot...
Klase se preklapaju negde više, negde manje, teško ih je nekad razgraničiti. Napucan C segment sa gepekom vs D segment klot, lako može biti uporedivo.