Škoda Octavia RS

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Škoda Octavia RS

Post od HKS »

Xepoj87 napisao:Nisam znao da je to i Audi uradio... Za Bmw odavno znam. Inace se ta opcija kod skode doplacuje. Tamo sam.nagurao octaviu sa 32000e, ako se ne varam, na jedno 45, a nisam ni pola cenovnika prosao :)

Tapatok za Vindovz

Kako nije, SQ5 TDI se čuje ko V8, sigurno nije prirodno.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Nisam ni ja znao za SQ5, mada 3.0 TDI moze bruka da se cuje i sa odradjenim izduvom, bez tih novotarija. Ima klipova na YT dosta sa Miltek izduvima, cini mi se, ni najmanje se ne cuju kao dizelace, grme.

Ali velika je razlika da li je ovo u Octaviji zvucnik u kabini, ili je zvucnik u izduvnom sistemu (sto je kod GTD-a doplata), jer je prva stvar sugava, a druga je bas mocna stvarcica jer se auto i spolja cuje kao sportista.

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

SQ5 ima vestacki zvuk, ali cuje se bas dobro i unutra i spolja. Kada sam ga ja pominjao mislim da je neko kacio link ka njihovom sajtu gde ima objasnjenje kako je zvuk dobijen...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@hks mozda u kabini, spolja se sq5 cuje kao i obican 3.0tdi pri punom gasu :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Okacih upravo, nego grabis da postujes. :D Zove se "sound actuator" i doplacuje se.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ivan napisao:@hks mozda u kabini, spolja se sq5 cuje kao i obican 3.0tdi pri punom gasu :)

Послато са GT-N7100
Je l' se sprdas? :kezo:

http://www.youtube.com/watch?v=BORXAI-4D5w
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Secam se kad sam se trkao protiv sq5 i kad me je zgazio, zvuk nista, mozda ima neku foru kao na kajenu gts gde se ubacivanjem u sport pojacava zvuk.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Okacih sistem i rekoh vec da je doplata, kod VW-a sigurno, kod Audija vrlo vjerovatno takodje. Ili jednostavno ne radi ako se ne podesi sve na Sport, i to je moguce, ne znam.

Znam da je drugov GTD imao tu foru u kabini da mislis da si u bolidu, a spolja nista.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

viđu grmljavine, grmi kroz čitavih 2k obrtaja, živ se usrah :mrgreen:

Je l sad shvataš kolika je tek šabanska fora kad se to odradi na Audiju, pa još i dizelu?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Meni je sabanska kad je samo unutra preko zvucnika, kad je ovako odradjeno i spolja a radi se o modelu koji ima ubitacne performanse tu nista nije ni "sumnjivo"... 99.9% ljudi ni ne zna o cemu se radi, pogledaj i same komentare po netu. :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Cuje se odlicno spolja, slusao svojim usima i unutra i spolja. Nisam pristalica toga, ali da se cuje dobro za dizelcinu to ne poricem...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svašta.

Što mora da urliče auto? Igrarije sa usisom bih kod turbaka pozdravio, mogu vrlo lepo da se čuju, ali ovakve gluposti apsolutno ne podržavam. Da doplatim da mi stave zvučnik pod auto? :pop:
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ljudi... Jedan M5 (benzinac, ne mislim na M550d) ima to u opremi, o cemu mi pricamo? Nema vise oldschoola ni kod koga. :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Sad cu da vam pohebem koncepciju, reso je ipak otisao najdalje, lepo imas opciju da izaberes kako ce auto da ti zvuci u kabini, preko zvučnika... Lepo sednes, namestis da se cuje kao gt-r35 i uzivas :kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja cekam opciju da se ne cuje nista pa da se besumno useravam svima u zivot na putu
Odgovori