Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Kad nema materijala...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Sto, pa postuj, vise misljenja je obicno boljestarac vujadin napisao:Da, dok sam napisao post o poslovanju s Rusima, napisa se cela strana. Sada bih bio deplasiran
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Idem na ručak, moram da napravim pauzu, a biće prilike za to. Ta tema s vremena na vreme ponavlja.
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
ahhahahahhahahahahahha:DRakhil napisao:To nista ne govori, ti znas dosta ljudi koji imaju pozitivne utiske i misljenja o Selakovicu i notarima
Vidis ovaj primer je jos jedan dokaz da ne treba generalizovati

Nemam ja nista vise protiv Rusa nego protiv Amera, Kineza ili Meksikanaca npr, cak imam vise prijatelja/poznanika Rusa nego ovih ostalih. Takodje mislim da steretipi postoje, ali isto tako postoje neke osobine koje su karakteristicne za odredjeno podneblje i odredjene narode i ovo sto su pisali Rakhil i Dzoni mislim da stoji i da je u dosta slucajeva tako, naravno ne uvek.
Mene fascinira zadnjih par meseci od kada sam poceo da primecujem i obracam paznju vise, ta nasa opsednutost Rusijom i samim Putinom. Onako bas pokusavam da shvatim zasto bi neko bio toliko ocaran nekom drzavom koja je 2000 km daleko, nema nikakvo uredjenje, ogromna korupcija, ogromno raslojavanje i raspodela bogatstva itd itd... Kapiram da nas je zapad bombardovao i sve ostalo sto nam je uradio i sigurno ni njima ne treba da se divimo, ali jel to razlog da toliko odemo u krajnost i da se divimo coveku koji ukida sve vrste sloboda govora, ukida slobodan internet i ucvrscuje se na vlasti na ko zna koliko dug period, plus nam otme NIS, sad bi i EPS. Ne znam da li su sve ove godine od bombardovanja pa na ovamo toliko imale uticaj na ljude da toliko polude. Kad procitam komentare po internetu najezim se, plus onaj dolazak Putina u Beograd sa onom decom i slikama i skandiranje, ne mogu da verujem da su ljudi toliko odlepili.
Mene to impresionira, a Rusi ko Rusi...
Mene fascinira zadnjih par meseci od kada sam poceo da primecujem i obracam paznju vise, ta nasa opsednutost Rusijom i samim Putinom. Onako bas pokusavam da shvatim zasto bi neko bio toliko ocaran nekom drzavom koja je 2000 km daleko, nema nikakvo uredjenje, ogromna korupcija, ogromno raslojavanje i raspodela bogatstva itd itd... Kapiram da nas je zapad bombardovao i sve ostalo sto nam je uradio i sigurno ni njima ne treba da se divimo, ali jel to razlog da toliko odemo u krajnost i da se divimo coveku koji ukida sve vrste sloboda govora, ukida slobodan internet i ucvrscuje se na vlasti na ko zna koliko dug period, plus nam otme NIS, sad bi i EPS. Ne znam da li su sve ove godine od bombardovanja pa na ovamo toliko imale uticaj na ljude da toliko polude. Kad procitam komentare po internetu najezim se, plus onaj dolazak Putina u Beograd sa onom decom i slikama i skandiranje, ne mogu da verujem da su ljudi toliko odlepili.
Mene to impresionira, a Rusi ko Rusi...
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Ma kakav Putin, Rusiji treba jedan pravi zestoki nacionalista za predsednika... 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Odg: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ovo veze nema s generalizacijom. Mislim na Selakovića. Generalizacija je kada kažeš npr 'Svi Rusi su retardirani homoseksualci'pavle napisao:ahhahahahhahahahahahha:DRakhil napisao:To nista ne govori, ti znas dosta ljudi koji imaju pozitivne utiske i misljenja o Selakovicu i notarima
Vidis ovaj primer je jos jedan dokaz da ne treba generalizovati
Nije generalizacija kada 95/100 ljudi kaže za jednog konkretnog pojedinca da je ološ, da se razume u pravo ko Marica u krivi, i da je retos.
Huawei P6 TT
Jel ste culi da je nedvosmisleno utvrdjeno da je licna karta Andreja Vucica kojom je otvorena firma u APR-u - falsifikovana?

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja vec kod ove tacke prestajem da shvatamDusan napisao:Onako bas pokusavam da shvatim zasto bi neko bio toliko ocaran nekom drzavom koja je 2000 km daleko...

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
NexT napisao:Jel ste culi da je nedvosmisleno utvrdjeno da je licna karta Andreja Vucica kojom je otvorena firma u APR-u - falsifikovana?
Zar si očekivao da slinistar kaže drugačije.

Širim haos!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Malo ti se to previše čini jer te to nervira, pa ti bode oči. Nema toga...uopšte naš narod je toliko apatičan i bez neke motivacije da teško mopže biti opsednut bilo čime. Tako da etikete tipa "Srbi su nacionalisti", "Srbi su jugonostalgičari", "Srbi su rusofili"...itd, a koje nam se lepe od spolja uopšte ne stoje...i nije to ništa slučajno. Možda bi bilo bolje da nas bilo šta od toga motiviše i vuče, jer je bilo koja ideja vodilja bolja nego odsustvo toga, ali mi zapravo nemamo nikakav ideal, niti nas bilo šta vuče i inspiriše.Mene fascinira zadnjih par meseci od kada sam poceo da primecujem i obracam paznju vise, ta nasa opsednutost Rusijom i samim Putinom.
Postoji netrpeljivost prema zapadnoj politici, ali ta netrpeljivost postoji skoro svuda u svetu, pa i u samim tim zemljama. Ali, ni to nije nešto jako, jer da jeste već bi Vučić leteo na ulici. Naši izrazi nezadovljstva prema sistemu, zapadu itd su 50x manji nego što su to Grci ispoljavali...i nikom ništa.
Trenutno Srbiju vodi garnitura koju Zapad može samo da poželi.
Uvek se može naći 10-50-100 botova koji će kuckati bilo koje komentare. Koliko se jave za Putina ili protiv njega, toliko se jave i da komentarišu Samsung vs. Iphone.
"Mirno spavaj nano sve je zaključano"

Jel citao neko knjigu Predraga Popovica "Istina o Vučiću"?
Starce, gresis. Jedan deo populacije je bas opsednut, to je ona ekipa npr. koja glasa za stranke koje u svom predizbornom programu imaju stavku ''Ukidanje odnosa sa EU i okretanje i potpuna saradnja sa majkom Rusijom'', to je ozbiljno predizborno obecanje i program tih stranaka.
E sad dobar deo naroda nije toliko radikalan, ali smatra da su nam Rusi burazeri i da ce nam pomoci i da ce nas braniti od zlog zapada. Taj dobar deo misli, da je Putin baja i da je najbolji drzavnik, politicar, faca, smeker, superheroj itd... Mozes ti da pricas sta hoces, ali cinjenica je da mi jesmo fascinirani nekakvim vodjama, pa makar i ne bio nas, nego na drugoj strani kontinenta.
Da ta opsesija ne posotji odavno bi uveli sankcije Rusiji pod pritiskom EU, koliko god je to smesno, ali nije nas Vodja lud, prati kako narod dise i sta hoce da cuje.
Mene iskreno boli uvo, pomirio sam se sa mnogim stvarima i zato jesam tu gde jesam, ali mi je ovo kao neki fenomen stvarno fascinantno.
E sad dobar deo naroda nije toliko radikalan, ali smatra da su nam Rusi burazeri i da ce nam pomoci i da ce nas braniti od zlog zapada. Taj dobar deo misli, da je Putin baja i da je najbolji drzavnik, politicar, faca, smeker, superheroj itd... Mozes ti da pricas sta hoces, ali cinjenica je da mi jesmo fascinirani nekakvim vodjama, pa makar i ne bio nas, nego na drugoj strani kontinenta.
Da ta opsesija ne posotji odavno bi uveli sankcije Rusiji pod pritiskom EU, koliko god je to smesno, ali nije nas Vodja lud, prati kako narod dise i sta hoce da cuje.
Mene iskreno boli uvo, pomirio sam se sa mnogim stvarima i zato jesam tu gde jesam, ali mi je ovo kao neki fenomen stvarno fascinantno.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.