Kamera za kola
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Kamera za kola
Ja to i planiram, samo ću poručim nosač koji je sa 3M trakom, a vakimski nek ostane ako vozim druga kola.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
I meni je krivo, kupio sam kamericu a nikada je ne stavljam jer me mrzi da stavljam/skidam svaki cas a ne mogu da je ostavim u kolima jer se plasim kradje.
- Grujic
- Moderator
Ih, kad si lenj 

U struju se razumem ko Marica u te je pitanje ima li u plafonjeri "dovoljno" struje za kameru?
- Grujic
- Moderator
Ja sam malo bolji od teme i Marice, ali je fora što ne možeš direktno da uzmeš struju nego mora da ostane onaj adapter koji ide u upaljač, moja zamisao je da adapter povežem negde ispod table i ispot tapacira A stuba i neba sprovedem samo da se pipak spušta ispred retrovizora
Verovatno je na 5v kao USB, tako da može i neki manji adapter da se smesti negde u plafonjeru. Skida sa 12 na 5v, to može i malecko da bude.
Tapatalk
Tapatalk
Kod mene ima mesta da stavi utičnica u nebo tako ga gleda u šoferku. Ne bi se videla uopšte. Pitanje je da li može struja da se uzme iz plafonjere ili mora da se vuče kabl, osigurač...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Treba 5V i 1A struje. Najlakše je uzeti jedan onaj kineski adapter sa upaljača na USB , izvaditi elektroniku i vezati direktno na 12V. Izveo sam tako dodatni punjač za telefon , uzeo struju sa cd plejera i šljakalo je odlično.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Uvek sam skeptičan prema podacima o snazi, naponu, jačini na kineskim uređajima. Samo da ne bude kao sa Prokom iz Majstorske radionice. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Poslednja izmena od methane.master u 26 Nov 2014, 22:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
- TheWickerMan
God bless osigurač! 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Mislim da protiv kung-fu tehnike ni osigutač ne pomaže. Možda je PP aparat u kombinaciji sa brzim refleksima jedino rešenje. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- TheWickerMan
Dosad nisam imao problema sa kineskim adapterima kuljenim na Aliexpressu i Hama adapterima kupljenim kod nas. 1A je ionako previše, kamere ne troše ni upola te struje 

Beograd nocu.
Raskrsnica ulica Resavska i kralja Milana.

Sniljeno kamericom za kola koja je dala vise od ocekivanog.
Raskrsnica ulica Resavska i kralja Milana.

Sniljeno kamericom za kola koja je dala vise od ocekivanog.
- Grujic
- Moderator

Da ja prijavim dva problema... Prvi je poznat za G1W, to je da je jako labav USB konektor na samoj kamerici... U početku nije bilo problema, ali sada ispada i na manje rupe. Problem je privremeno rešen tako što sam iskrojio parčence papira i umetnuo pored konektora tako da sada drži.
Drugi nije sa samom kamerom već sa adapterom... Bio sam nezgodno parkiran, pa sam polako silazio i izlazio iz neke rupetine, dao sam slabiji gas i auto se ugasio.. Nakon toga sam samo brzo okrenuo ključ bez da gasim svetla i kameru. Kada se auto upalio počela je kamera da brljavi (samo da napomenem, upaljač ima napajanje i kada je auto ugašen), da se sama non stop pali i gasi

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Postoji li neka kineska kamerica za kola koja bi se mogla koristiti poput GoPro-a i za još neke stvari van automobila, a da opet ne košta kao GoPro? Ne kupuje mi se GoPro, niti mi treba baš takav kvalitet i zaptivenost, ali bih ipak voleo da imam snimak nekih situacija... plus da je mogu koristiti i u autu...