Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Ja moram opet da pitam, kolike su sanse da produzavanje probnih dozvola bude retroaktivno, ili ce vaziti za one koji poloze posle 1. januara?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pretpostavljam da ce vaziti za one posle 1. januara.
Hvala, nadam se...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Prekršajni sud i saobraćajna policija napravili su spisak od 250 vozača koji imaju prekršaje za bezobzirnu vožnju, a koji se, poput Dušana Jovanovića, ne odazivaju na pozive suda.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/514873 ... zaca-ubica
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/514873 ... zaca-ubica
Posetite www.garaza.rs !
- H4wkeye
A zasto su cekali do sada to da urade? To treba da se radi stalno, cele godine.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kad ih ne branis ti moram ja :p
Ne ozb, toga mnogo ima, nema dovoljno policije, samo bi to radili... Iako ovakvi ekstremi treba da se stavljaju kao prioritet, toga vec nema toliko
Ne ozb, toga mnogo ima, nema dovoljno policije, samo bi to radili... Iako ovakvi ekstremi treba da se stavljaju kao prioritet, toga vec nema toliko
- H4wkeye
Moram da ih i kritikujem ponekad
Ali u pravu si za to da nema dovoljno policije. Taj problem postoji vec godinama, ali drzavu boli cose za to. Mada do skoro je bio problem i stari zakon o dostavi poziva, bilo je lako izbegavati ga.

Očigledno je da niko ništa ne radi, nego mrdnu dupetima tek kad se desi neko sranje. U stvari, rekao bih da ni tad ne bi prstom mrdnuli, nego moraju da odreaguju na silne naslove iz novina. Kod nas valjda mora tako.
Šteta što novine ne otprate i sve te naslove do kraja, kako se priča završila. Jesu li napravili spisak, da li su nekog dovukli na sud, da li su ih osudili, bilo kakav epilog? Uvek bude da se tresla gora i rodio miš.
Šteta što novine ne otprate i sve te naslove do kraja, kako se priča završila. Jesu li napravili spisak, da li su nekog dovukli na sud, da li su ih osudili, bilo kakav epilog? Uvek bude da se tresla gora i rodio miš.
- H4wkeye
Mislim da je prvog dana njih cetvoro pronadjeno i privedeno. (i kaznjeni su po onom skracenom postupku) Znaci ostaje im jos 246 

To je dobro da se ponovilo. Pre jedno 3 nedelje je bilo slicno a onda su divlji vlasnici ponovo neke te table podigli.Vladapetr napisao:Ne znam da li je ovo prava tema, ili je pre za "Zašto je Srbija...". Juče i danas su radnici PZP-a odradili akciju uklanjanja svih mogućih reklama koje se nalaze uz magistralu na potezu Lipovačka šuma - Meljak. Sutra verovatno nastavljaju dalje. Bukvalno sve, od običnih metalnih na 2 nogice do onih velikih svetlećih totema. Na stranu što je većina (tj verovatno sve) tih reklama postavljena bez odgovarajućih dozvola - neke su tu već 20 godina, uklanjanje je odradjeno odjednom i bez ikakve prethodne najave ili opomene. Em je većina reklama tako uništena da više nije za upotrebu, em će ljudi verovatno morati da plate za ovo uklanjanje.
Poslato telepatski
Treba i da uklone razne svetlosne efekte, reflektore i ostale ometace vidljivosti od kojih neki direktno zaslepljuju vozace jer su ih ocito postavljali bilmezi bez 2 grama mozga.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ne znam šta su ponavljali, prijatelju su u Meljaku juče banuli prvi put - kad su zaredjali pa je došao na red. Skinuli su mu reklamu i totem koji tu stoje skoro 20 godina. Da ne ulazim u to da li i koliko konkretno ovo njegovo ometa saobraćaj, problem je u načinu rešavanja: bez obaveštenja i ostavljanja mogućnosti da to sam reši tj ukloni. Obe reklame su sad neupotrebljive jer su ih pri uklanjanju oborili jednostavnim odvrtanjem šrafova...
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Evo nekih novosti u CG: http://www.cdm.me/drustvo/hronika/ni-ka ... -24-godine
Svidja mi se dosta toga, izmijenili su neke nebuloze od prije...
Svidja mi se dosta toga, izmijenili su neke nebuloze od prije...
If you are second, you are just first in a long line of losers.
Skidanje na divlje postavljenih reklamnih tabli.Vladapetr napisao:Ne znam šta su ponavljali,
Poslato telepatski
- H4wkeye
Sad sam gledao na B92, kazu od srede ce biti poznate sve izmene ZOBS-a, a na snagu stupa od 1. januara 2015. E sad nisam bas razumeo da li se to odnosi samo za ove izmene vezano za mlade vozace ili na sve izmene o kojima su pricali, mada mislim da se odnosi na celokupan ZOBS.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nadam se da ne na ceo jer će onda opet zbrzati pa će trebati da se opet menja a to će biti nikad..