2015 Volkswagen Passat
Re: 2015 Volkswagen Passat
Ako je u Nemackoj skuplja c klasa za 2000e, a na kraju, sa opremom izadju isto, kapiram da je i kod nas identicna situacija.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
+1, sustina sve price.Scuderia napisao:Ja nisam rekao da je premijum. Da jeste, kostao bi isto kao i premijum ili skuplje. Ali ruku na srce, malo mu fali, taman toliko koliko je jeftiniji.
A komentari tipa "4x4 je bespotreban" su jednostavno smijesni, diskutujemo o ponudi, a ne tome sta kome treba. Nekome bi bilo dosta i da se kotrlja na jedan tocak, ali to nema veze s onim sta se nudi.
Inace, po deseti put, ja uopste ne bih uzeo Passata, ali totalno neopravdano napadate VW. Dali su jako dobru ponudu, po prvi put ovako napucane primjerke sa nekim totalnim novitetima (kao LED farovi uz Highline, mocan 2.0 dizel...), i ne kontam sta biste, da ga daju za 20 000e?

I cekaj, ko sad nagadja? Fino vam okacimo cjenovnike i ponude oprema, sve detaljno, a vama su odgovori u fazonu "ako ovo, ako ono...". Pa jbg, da baba ima kitu...

A coveka. Gledam sad cenovnik mercedesa BAZNI C180BT (motor iz rešoa) kosta identicno kao 2.0TDI 150ks HIGHLINE koji izgleda kao svemirski brod spram klot C klase.Xepoj87 napisao:Ako je u Nemackoj skuplja c klasa za 2000e, a na kraju, sa opremom izadju isto, kapiram da je i kod nas identicna situacija.
Sent from my Sony
Na koju foru onda neki 200/220CDI sa istom opremom kao passat highline (LED, sportska sedista, koza alkantara, adaptivni tempomat i sta jos stefank nabroja) moze da kosta isto?
- stefank
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Evo ovako da se malo prizemljimo, bas sad pogledah. Kod C klase samo za koza/stof (nema koza/alkantara), keyless go, adaptivni tempomat, LED farove, 17" felne i parking senzore treba doplatiti preko 5000, dalje me mrzjelo i da gledam... To je kod Passata Highline sve ukljuceno. 
Znaci realna razlika izmedju 2 jednako opremljena primjerka, Passat vs. C klasa je barem 7-8000, sta kazete, malo? To je momci, na cifre od oko 40k eura petina, ja ne znam kako to moze biti malo.

Znaci realna razlika izmedju 2 jednako opremljena primjerka, Passat vs. C klasa je barem 7-8000, sta kazete, malo? To je momci, na cifre od oko 40k eura petina, ja ne znam kako to moze biti malo.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Skuplji je kod nas 6600 evra, registracija je skuplja skoro 4 puta, a samo malo je jaci.Floyd napisao:Ne. U međuvremenu je izašao 330dDelija napisao:Jel bi ga sada pazario?Floyd napisao:Slažem se... to je jedan od razloga što mi 328i nije bio opcija kad sam stigao do kupovine.
Trosi manje, ali to meni ne znaci nista jer prelazim 10k godisnje - sa mojom kilometrazom cena goriva + registracije za 328i je maltene jednaka samo ceni registracije 330d

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- stefank
Postprodaja ce tu razliku da prebije.
Mislim na neku skoriju dok je auto jos aktuelan, u ovih par godina, za 10 godina ce opet mana da bude jer je 3.0. 

U tvom slučaju se svakako ne isplati. Meni je registracija simbolično skuplja, prelazim 30-35k km godišnje.Delija napisao:Skuplji je kod nas 6600 evra, registracija je skuplja skoro 4 puta, a samo malo je jaci.Floyd napisao:Ne. U međuvremenu je izašao 330dDelija napisao:Jel bi ga sada pazario?Floyd napisao:Slažem se... to je jedan od razloga što mi 328i nije bio opcija kad sam stigao do kupovine.
Trosi manje, ali to meni ne znaci nista jer prelazim 10k godisnje - sa mojom kilometrazom cena goriva + registracije za 328i je maltene jednaka samo ceni registracije 330d
Nešto je jači ali veća prednost je 6 cilindrični motor.
Nisam ljubitelj nasviranih 2.0 motora...
- stefank
BMW-ov 2.0 i nije tako nasviran sa svojih 245 ks, ako se prisjetimo recimo A45 sa 365 ks iz 2.0 motora. 

Nije bmw bez 6 cilindara.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Za koga je (mene) - dobar je (i sa 4 cilindra) 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Čim mu menjaju naziv u 330i znači da mu još dižu snagu. To je budućnost mada je pravi BMW kao što reče Ftj 6-cilindrični i to benzinac 

- stefank
Ja ne znam kakve vi "probleme" imate s cilindrima uopste.
BMW je davne 1983. u Formuli izvlacio 1300 ks iz 1500 cc sa 4 cilindra... 

A 335 postaje 340Floyd napisao:Čim mu menjaju naziv u 330i znači da mu još dižu snagu. To je budućnost mada je pravi BMW kao što reče Ftj 6-cilindrični i to benzinac
- stefank
340i ubacaju, ne postaje 335 nista, cini mi se. Meni glupo sto micu tu 28i oznaku, bas mi je nekako simpa, izdvaja se. 

2015 Volkswagen Passat
vidim forum nam je bas napredovao poslednjih dana, konacno se porede mercedes vs vw, bmw vs skoda...
realno je Audi bez konkurencije pa sa njim i nema poente porediti ove "premiume"
Sent from my iPhone using Tapatalk
realno je Audi bez konkurencije pa sa njim i nema poente porediti ove "premiume"

Sent from my iPhone using Tapatalk