2015 Volkswagen Passat

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: 2015 Volkswagen Passat

Post od maniaxxx »

stefank napisao:340i ubacaju, ne postaje 335 nista, cini mi se. Meni glupo sto micu tu 28i oznaku, bas mi je nekako simpa, izdvaja se. :kezo:

O postaje, 335i neče više postojati, nego če biti 340 sa novim motorom.

@A3... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

ADrei napisao:vidim forum nam je bas napredovao poslednjih dana, konacno se porede mercedes vs vw, bmw vs skoda...
realno je Audi bez konkurencije pa sa njim i nema poente porediti ove "premiume" :)
U bmw vs skoda, je obuhvaćen i Audi. :djavo:
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Scuderia napisao:
Xepoj87 napisao:Ako je u Nemackoj skuplja c klasa za 2000e, a na kraju, sa opremom izadju isto, kapiram da je i kod nas identicna situacija.

Sent from my Sony
A coveka. Gledam sad cenovnik mercedesa BAZNI C180BT (motor iz rešoa) kosta identicno kao 2.0TDI 150ks HIGHLINE koji izgleda kao svemirski brod spram klot C klase.

Na koju foru onda neki 200/220CDI sa istom opremom kao passat highline (LED, sportska sedista, koza alkantara, adaptivni tempomat i sta jos stefank nabroja) moze da kosta isto?
Ja ne znam da li ja pricam spanski, ali imas dole sklopljenu konfiguraciju na 65.000e, koliko kosta i Mercedes c klasa koju ja sklapam, sa ne samo podesivim, nego i vazdusnim ogibljenjem.
U tim osnovnim paketima, Passat jeste povoljniji i to poprilicno, ali se posle razlika stopi.
Cak i da sam ja nesto propustio, pa passat kosta 5000e manje, svejedno Passat nema sta da trazi u 60.000e cenovnom rangu.
Evo, da li bi iko od vas ovde izabrao Passata za te pare?
Jednostavno, kada se Passat uporedi za Mazdom 6, Octaviom i slicnim automobilima sa kojima je zapravo u klasi, izadje preko 50% skuplji.
30% je maximum koliko treba da bude skuplji, toliko je VW uvek i bio skuplji.

Sa C klasom on moze da se ravna samo od strane ljudi koji u istu nisu seli i videli koliko je u stvari kvalitetniji celokupan enterijer, a verujem i ceo auto, ali ga nisam vozio.
S obzirom da je C klasa tu najskuplja, ispada da su Audi A4 i Bmw 3 jeftiniji od Passata.

Ne moze neki auto koji deli enterijer sa golfom, da ima tako jaku cenu.
Ja sam prvi za to da treba da kosta vise od Mazde i ostalih, jer sam siguran da je dosta bolji auto, ali ne 20000e vise.
Kada se uzimaju ti osnovni paketi, cena je skroz ok, ali ne do Bog da se krene sa doplatama.

@adrei, naravno da je van konkurencije, Audi A4 se sada ravna sa Insigniom i Mazdom 6, Passat je skuplji od njega, VW postaje premium u toj gami ocigledno :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ti izgleda citas samo ono sto tebi odgovara. :) Passat Highline je u startu (bez dodatne opreme) jeftiniji 7-8k od C klase kad joj se stavi ta ista oprema, po katalozima.

A kad vec pitas, ni C klasu ne bih uzeo za 60 000, van pameti je.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Passat u klasi sa oktavijom, a c klasa bolje sklopljena :rofl: :rofl: :rofl:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

2015 Volkswagen Passat

Post od ADrei »

uz duzno postovanje mercedesu, kad je passat bolji od c klase, cemu se oni nadaju kad izadje novi Audi A4 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

A3, kako si ti dosao do zakljucka da je Passat bolji od C klase?

C klasa je skuplja i treba da opravda tu razliku u ceni ali nisam siguran da je Passat losiji... A cekam i da vidim taj novi A4, ne mislim da ce biti nesto znacajno bolji od Passata...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

2015 Volkswagen Passat

Post od Floyd »

Nece biti bolji ali ce biti jeftiniji :)
Novi S4 sa 2.0 motorom bi bio :ludilo:
Poslednja izmena od Floyd u 30 Nov 2014, 21:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: 2015 Volkswagen Passat

Post od dag81 »

Sta vi poredite.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Žali bože toliko pobijenih foka...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

:kezo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Geza napisao:Žali bože toliko pobijenih foka...
:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

I najnapucaniji. :o Uporedi koliko luksuznih limuzina ima ovakvu opremu po oglasima, nije ih tako velik broj, obicno su to oni sa zadnjih strana (najskuplji). Izgleda su rijesili da prvi primjerci svi budu ovi preprcani, jer ja jos nidje nisam vidio klotaru. :)
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Steta sto ovako dobar auto nosi ovako jadan enterijer :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Moze on da bude i ovako napucan, moze da se ubaci sta 'oces, kombinuju boje koze bla bla bla...ali opet ostaje ala Octavia/Golf/Superb enterijer. Ovde ljudi porede C klasu sa onakvim enterijerom koji izgleda za dve klase bolje, vazdusno ogibljenje...ma smesno porediti... :glavomuzid:

Izuzetak su ti digitalni instrumenti i to je to. Naslon za ruke onaj lebdeci kao na klasama nize.
Gledam cenovnik sto je Ivan okacio, auto uopste nije nesto skup.
30k evra za 190ks dizel i to na startu prodaje.
40k za bi-tdi sa DSG, 4x4 itd...

Kad uzmes u obzir da ove cene za koji mesec idu za bar 2-5k dole u zavisnosti od motorizacije i opreme, to je sasavim fina kupovina.

Ja ga ne bih uzeo SAMO zbog enterijera, ostalo je sasvim fino, a prodaces ga za par godina kad ti se digne ona stvar...za odlicnu lovu u odnosu na konkurenciju iz segmenta.

Znaci automobil tehnicki fenomenalan, neka nova resenja, novi motori (u kvalitet ne ulazim, treba vremena da se slegnu informacije iz prakse) odlicne snage, praktican i prostran automobil.

Steta, steta, steta, steta, steta, steta i STETA ovako zesce jadnog enterijera za 2014. godinu za novi model, ne Kie, nego VW-a.
Naravno, sve navedeno...za moj ukus.
Dobra sisa zlata vredi.
Odgovori