Korozija na novijim vozilima
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Korozija na novijim vozilima
Pa dobro, Opel bas i nije primer auta koji nema problema sa korizijom, pa opet Astra G iz 1998. godine mozda ima koji problemcic na rubovima i to je to - a pricamo o autu starom 16-17 godina, diskutabilnog sto se tice korozije.
Slazem se da kvalitet svega vise nije na istom nivou, ali kada je rec konkretno o koroziji i automobilima iz iole normalne klase vise je rec o problemima na izolovanim slucajevima nego o generalnim problemima.
Slazem se da kvalitet svega vise nije na istom nivou, ali kada je rec konkretno o koroziji i automobilima iz iole normalne klase vise je rec o problemima na izolovanim slucajevima nego o generalnim problemima.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Aj opel sto je kuburio ali mercedes... To mi tek nije jasno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Inhibicija-usporivanje, ali usporjiva tako efektivno, što nema razlike odnosno vremeni našeg života među zausporivanjem i zaustavlenjem. Ta razlika je bitna za hemikov-teoretikov. Na auto forumu nie bitna, ako korisnik nikad ne uvidi koroziju na svojem auto, nema razlike. Mi smo na autoforume, i ja koristim pojam zaustavlja. Na forumu hemikov-teoretikov, vi mene popraviteljubitelj napisao: Delovalo mi je da je pojam inhibicija sa namerom upotrebljen da pokaze da je time zaustavljen proces oksido redukcije metala, samo komentarisem ono sto pise.
Ne znam da li je izvorni maternji jezik ruski, moj je komentar tu da ukaze na cinjenicu da proces korozije nije moguce zaustaviti.

Zastita od korozije je popularna tema za oldtajmer vozila, a to su ona uglavnom stara 30,50 pa i vise godina. Za 8 godina korozija nije izasla napolje niti na Jugu, pricaju se izmisljene price.Aleksandr napisao:Sve lepo napisano, ali zaštita od korozije- najpopularnija tema.
Garantija? Ona od korozije skroz, i gde ne oštečena, ne ogrebana farba. Kada kroz 8 godina korozija izašla napole, več kasno, iznutra sve trulo, šta da popraviš? Zaštita od korozije - vaša briga, a ne proizvodača, on svoje pare dobio. Obično na otpad ide auto, ne koje dosadilo, a koje je trulo. Koristili bi još, da nemoguče, trulo.
Golf 2, audi 80? Više nema tih auto, i nikad neču da budu ,istorija.
Inace, garancija proizvodjaca znaci upravo to da je to briga fabrike koja to resava. I tako je svuda u Evropi. Resava se o trosku fabrike ako uopste nastane korozija.
Tipican auto nema korozije prvih 20 godina, osim povrsinske kozmetike na eventualno ostecenim mestima. A o koroziji nosecih struktura nema smisla ni govoriti.
Prazna prica, problem sa korozijom danas kao briga vlasnika

Glavni problem je elektronika i ekologija motora (EGR,, fitlteri, katalizatori i slicno) i cena popravke tih elemenata. To je top tema danasnjice.
Trulih auta za 8godina koji idu na otpad nema, cista masta.
Posto me je zanimala ta tema, dobro sam proucio iskustva a neka imam i sam. Ima ceo jedan ogroman forum koji je posvecen samo antikorozivnoj zastiti u svim oblastima (na nemackom). I stotine preparata koji se nude i koji su isprobani u praksi. Odlicne i bogate informacije.
Ako treba preporuka tu sam da pomognem.
Bez ljutnje, ovo reklamiranje podseca na vasarske fore sa eliksirom koji sprecava starenje

A ovaj "inhibitor" traje celih 12 meseci kako se navodi.
Dobra zastita se uradi jednom i nikad vise. Pravilo.
Ispričate, molim vaš, ob ovoj čudesnoj zaštite.
Ja sam vido po prodavnicam i servisam bitumen i vosak, koja iz nih?
U nemačke (proizvodače automobila, kojim nie strašna korozija) ima ogroman forum po zaštite od korozije, a neki ljudi u Srbiji (gde mnogo polovnih 8-godišnih auto iz nemačke) pričaju-" nema razloga za brige". Gde logika?
Dobra zaštita morana biti aktivna i fizički i hemijski, hemijski reagenti, koji istrošeni trebalo bi obnoviti (1 put u 2-3 godini).
Vi ulje u motoru menjate? Možda ima dobro ulje, koje ne trebue promene. A gumu?
Autu 10 godina, pod bitumenom korozija

Jos jedan primer, mercedes oko 15 godina
http://youtu.be/QHZIYhxvNiQ
U nemačke (proizvodače automobila, kojim nie strašna korozija) ima ogroman forum po zaštite od korozije, a neki ljudi u Srbiji (gde mnogo polovnih 8-godišnih auto iz nemačke) pričaju-" nema razloga za brige". Gde logika?
Dobra zaštita morana biti aktivna i fizički i hemijski, hemijski reagenti, koji istrošeni trebalo bi obnoviti (1 put u 2-3 godini).
Vi ulje u motoru menjate? Možda ima dobro ulje, koje ne trebue promene. A gumu?
Autu 10 godina, pod bitumenom korozija

Jos jedan primer, mercedes oko 15 godina
http://youtu.be/QHZIYhxvNiQ
Aaa, razumeo, vi ste limar?
Sigurno smanim vam posao!
Sigurno smanim vam posao!

Taj mercedes je 2004. ili 2005. godiste, tako da je star 9 do 10 godina.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
I nije za pohvalu. Npr. Fiat Stilo ima garanciju od 12 godina na koroziju.
Tapatalk
Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Objasnjivo je. Nemacka je drzava od 80 mil ljudi, mnogo lakse ce se stvoriti kvalitetna diskusija o skoro bilo cemu nego u Srbiji. Obrazovaniji su, narocito tehnicki. Poznaju i preventivno odrzavanje, za razliku od nas koji smo orjentisani uglavnom ka havarijskom. Takodje voze pod klimom gde su zime ostrije, a padavine cesce nego ovde. Dakle, razloga je dovoljno.Aleksandr napisao:Ispričate, molim vaš, ob ovoj čudesnoj zaštite.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Vi ste u pravu , zvao sam danas, razjasnio 2004 .Xepoj87 napisao:Taj mercedes je 2004. ili 2005. godiste, tako da je star 9 do 10 godina.
Sent from my Sony
Auto još nije staro, i proizvodjač je Dobar.
Malo kasnijje dodam video, koliko blata ima u pragu.
12 godina garantija od korozije skroz, od rupe. A na farbu i lak 3 godine(tako u Rusii, može u Srbiji drugače). Ovo znači-dok nema rupe, sve ok, reklamacii ne prima.nidza napisao:I nije za pohvalu. Npr. Fiat Stilo ima garanciju od 12 godina na koroziju.
Tapatalk
Pitajte vlasnika 13 godišnog Stilo, želeo bi još da vozi bez korozije ? Ili prodaš (bez korozije dobieš više pare), malo ko kaže - želim da bacim napole.
Da, zato i kazemnidza napisao:I nije za pohvalu. Npr. Fiat Stilo ima garanciju od 12 godina na koroziju.
Tapatalk

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
I Opel ima 12 ali samo pod uslovom da je svaki servis uradjen u ovlascenom i da je redovno vrsena antikorozivna kontrola
Brzine idu u H-a !!!

Eto vidiš
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,