Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Živim u prizemnoj kući od 86m2. U principu samo mi fali gostinjska soba
svega ostalog ima dovoljno.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Taj rad, a ti imas dvoje dece pri tom. Moji roditelji u stanu od 90 kvadrata kukaju kako im je visok Infostan pokradose tajkuni ovaj narod drzava duradi nesto. Imaju u hodnicima i spajzovima jednu garsonjeru, jbt.
Mada je porez na imovinu potpuno kontra nekih mojih uverenja, u nasem drustvu bi resio brda problema neverovatn brzo i efikasno; ali da zaista bude porez a ne ko ovo sranje sto firme ne placaju a za fizicka lica bude ili sitnurija ili pola stana godisnje, kako se digne lokalnoj samoupravi
Mada je porez na imovinu potpuno kontra nekih mojih uverenja, u nasem drustvu bi resio brda problema neverovatn brzo i efikasno; ali da zaista bude porez a ne ko ovo sranje sto firme ne placaju a za fizicka lica bude ili sitnurija ili pola stana godisnje, kako se digne lokalnoj samoupravi
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Od kad su tvoji u tom stanu?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ono, ljude koji su dugo u nekim stanovima razumem skroz, infostan je dosta poskupeo, nije pre bilo toliko skupo, drugo, ako su npr imali dvoje dece koja sada imaju svoje porodice takav stan je imao smisla. A menjati stan je za mnoge ipak prevleliki korak, pogotovo ako su jako dugo u komšiluku.
- Rakhil
I to je tacno, uvek ima razlicitih aspekata, ali u globalu imamo strasan problem sa alokacijom resursa. Ja primer navodim kao indikativan i meni blizak, da ne bude da hejtujem neke tamo ljude.
Ne vidim problem u tome što neko živi u velikom stanu za koji plaća sve dažbine. Nije racionalno ako mu ne treba ali njegov izbor...
Nema to mnogo veze sa 500 nelegalnih kvadrata u divljem naselju od kojih je 50 upotrebljivo.
Nema to mnogo veze sa 500 nelegalnih kvadrata u divljem naselju od kojih je 50 upotrebljivo.
- Rakhil
Ako si to meni odgovorio, procitaj opet sta sam napisao
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Potpuno idiotski donete uredbe o porezu na imovinu! Faktor broj jedan za odredjivanje naknade je lokacija. I sta sad, je l' treba da ispasta neko kome porodica zivi na istom mestu vec vekovima, kada je NS bio varosica od 10 ulica, a sada to potpada pod ekstra zonu? I, je l' trebaju iz tog razloga da se sele negde na periferiju i prodaju svoju dedovinu? Pogotovo je to izrazeno kod starijih ljudi, koji i ovako sastavljaju kraj s krajem uz astronomske racune koje placaju...
Porez bi trebalo da se plaća na osnovu vrednosti nekretnine. Ako imaš stan u centru NS koji vredi npr. 100k evra, ne možeš da plaćaš isti porez kao neko ko ima stan na perferiji Sombora koji vredi 5x manje.

Osim rasipanja resursa ali mene kao posmatrača to toliko ne dotiče kao objekti koji naružuju gradove.
Pa samo ne vidim relaciju između tvog primera i ogromnih kuća koje su nezavršeneRakhil napisao:Ako si to meni odgovorio, procitaj opet sta sam napisao

Osim rasipanja resursa ali mene kao posmatrača to toliko ne dotiče kao objekti koji naružuju gradove.
Bilo je na kontu zinutog dupeta za ekstra kvadrate 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Rakhil
Meni delovalo ocigledno
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Delimicno si u pravu. Ako dva coveka obavljaju isti posao, za identicnu nadoknadu, jedan zivi u centru NS-a, drugi u centru Sombora, da li prvi treba da se preseli samo iz razloga sto njegova (uglavnom nasledjena) nekretnina vredi 5 puta vise, a samo iz razloga sto je lokalna samouprava nesposobna da na drugi nacin stvori neku vrednost, pa su resili da ojade gradjane podizanjem poreza na imovinu za npr. 80%?Floyd napisao:Porez bi trebalo da se plaća na osnovu vrednosti nekretnine. Ako imaš stan u centru NS koji vredi npr. 100k evra, ne možeš da plaćaš isti porez kao neko ko ima stan na perferiji Sombora koji vredi 5x manje.
Razumem ja tebe ali tako je u modernom svetu kom tezimo