2015 Volkswagen Passat

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Re: 2015 Volkswagen Passat

Post od stefank »

S tobom raspravljati postaje besmisleno, posto kad se takne Mercedes pada ti mrak na oci ocigledno. Dobra ti racunica za razliku u gorivu, a deklarisana razlika u potrosnji je cak 0.6 litara (da ne grijesim dusu, po nekim podacima i 0.8 :kezo: ), pritom Passat ima bolje performanse, da sagledamo sve strane motora. A ako ih vozis ostrije kako i dolikuje masinama od 200+ ks, tu ce i tih 0.6 litara da se umanje (kad vec teoretisemo uprazno, +762e na 100 000 km), okaci hybrida tu macku o rep, a pogotovo ako gledamo hybrida sa 4x4.

S istom opremom jeste jeftiniji 7-8000, toliko sam presabrao samo sto sam preletio preko konfiguratora, bez i detaljnog zagledanja.

To za koliko ces koga da prodas kod totalno novih modela je totalno nezahvalno prognozirati, jer je situacija sa gubicima u postprodaji sarena od generacije do generacije gotovo svakog modela.

I po deseti put, koliko ocekujes da kosta Passat sa motorom kog trenutno niko na trzistu nema, 4x4, automatikom i opremom kakvu 90% kola D segmenta na putevima nema (ili tvrdis suprotno, posto ja i ne gledam bas cesto ni blizu opremljene, sve klotovi) a kakvu ima Highline model? Mozda 20k manje od Mecke, da bi ti bio zadovoljEn? :nemampojma:

Kao sto rekoh, ja cak ne bih ni kupio Passata jer su za moj ukus i potrebe prosto dopadljiviji neki drugi modeli, ali taj auto nije ni po cemu toliko iza ostalih da treba da bude vise od 7-8k jeftiniji. Stavise, sem znacke na haubi rijetko je po cemu i iza, kvalitet je itekako na nivou, a ponuda motora i opreme je na zavidnom nivou. Prosto mi smeta taj fanboy-izam na osnovu nicega.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Prvo, nemj biti bezobrazan, ako sam vec izdvojio vreme da odgovorim na povrsne i netacne podatke koje si izneo.
Evo, opet cu potrositi vreme da pokazem kako si lupio, optuzio me da izmisljam, a nisi se potrudio.ni da proveris.
A znaj da ja nikada nista napamet ne pricam:

Slika

Slika

To da ce C klasa da zadrzi bolje cenu, moze dovoditi u pitanje samo neko ko je totalno neinformisan ili neko totalno nerealan. Mercedes drzi bolje cenu i od Bmwa i Audija, i isto misljenje mozes naci gde hoces, a ne od Volkswagena.
I to nije neka novina, vec dokazano pravilo.

0.3s do 100, apsolutno ne znaci bolje performanse, pogotovo kada se poredi 2wd vs 4wd. Da dodam da su i iste tezine, Passat je tezi samo 20kg.

Tako da ovde ostaje mojih 12000e jeftinije najjace dizel C klase u odnosu na passat. Moze biti 10.000, a opet moze biti i 14000.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Mnogo licno shvatas raspravu, ako mislis da sam bezobrazan evo izvini, jer to svakako nije namjera. Ali prosto citajuci tvoje postove o Mercedesu, nerealan si i sve ti smeta. Niko nije rekao da je C klasa los auto, ali ja isto necu reci ni za Passata jer on realno i nije nesto iza nje. A pazi, licno bih radije uzeo C klasu, ali to nije razlog da pljujem po Passatu. ;)

Sto se tice potrosnje, provjerio sam na vise sajtova i nisam nasao detaljne podatke, nasao sam samo 4.0 odnosno 3.8 litara, a za Passata 4.6.

To koji bolje drzi cijenu jeste NEZAHVALNO prognozirati jer kao sto rekoh to varira od generacije do generacije a ovi su tek izasli i ne znam kako ce da im se krecu cijene za 5 godina, VW takodje dobro drzi cijenu, necemo da se pravimo blesavi. Ne vjerujem da ce tu gubici da budu nesto drasticni koji god da bude skuplji kao polovnjak.

0.3 do 100 (ne kazem da su bitni posto ti vec znam odgovor - ali pricamo o tehnickim dostignucima) nikako nije mala razlika kod auta koja su vec jako brza. Nije to razlika 9.7 vs 10 sekundi pa da kazes a jbg nema veze, sa tako dobrim ubrzanjima svaka dodatna desetinka je uspjeh. Vidjecemo uostalom kakva ce biti situacija preko 100 i kod medjuubrzanja, sumnjam da ipak nesto slabiji C300 (ako sam dobro vidio 204+27 ks) moze da bude bolji u svakom slucaju.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo, vecina automobila se pretezno vozi po gradu, recimo da je neki prosek 70:30 za grad:otvoreno, a vecina testova se vrsi na otvorenom, gde hibrid slabo utice na potrosnju, a i tamo je razlika velika, zakljucujuci po specifikaciji. Po gradu je moguce da ce razlika biti jos veca.

Drugo, 0.3s do 100 su tu dobijene na kontu 4x4 pogona, po peti put govorim, jer je nemoguce da isti nema prednost u startu.
Koje tehnolosko dostignuce, leba ti? Sto su cipovali malo vise taj bi-turbo? Pa poslednji su izbacili takav motor, dosta marki, ukljucujuci i Opel ga imaju vec godinama. Mercedes je to izbacio pre 4 godine ako se dobro secam. Nece da ga pojacaju, da bi razlikovali klasu motora, da ne bi konkurisao v6 dizelu. Mercedes je uvek pravio odmerene motore koji traju, to opet nije predvidjanje, vec cinjenica. Konkretno, Bmw koji je.uvek imao najjace motore, ujedno je imao i najvise problema sa istima.

I jos dodatno, da li se to sto se Mercedes kotira u prvih 5 po pouzdanosti, racuna ili je i to nevazno?

Meni govoris da sam fanboy, a ti, koji namerno iskljucujes cinjenice i smanjujes vaznost istih, bas slucajno vozis Golfa.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Opet nagadjas, nagadjas i nagadjas. Sto se tice 0.3 sekunde, imas i auta sa zadnjim pogonom i sa jos boljim ubrzanjima, a 6.nesto sekundi apsolutno nije problem izvuci zadnjim pogonom. Ima dosta primjera dje je ubrzanje sa 4x4 GORE nego sa zadnjom vucom, pocev, pazi sad - bas od ove nove C klase. :rofl: C250 4matic je sporiji za 0.3 sec od C250 "obicnog". :mangup:

A VW se kotira bice, u zadnjih 5 po pouzdanosti? Jes ti argument, na pouzdanost si udario, ako ista treba da se preskoci kao kontra-argument po pitanju VW-a onda je to pouzdanost.

Ja bas slucajno kao sto vidis vozim razne marke auta i ne robujem nijednoj (fan sam BMW-a, nikako VW-a, ali ni blizu tako ekstreman, volim tu marku zbog voznih karakteristika jednostavno) a inace ako te bas zanima isto tako, bas slucajno, mjerkam C250 FL posto nemamo limuzinu u kuci a kupe je skoro pa otpisan. ;) A tako gledajuci u Mercedes kao u svetinju ne bih pricao ni da S65 vozim, jednostavno ne utice na moje misljenje ono sto vozim. Vozio sam A klasu prije neku godinu a moji su imali vise Mercedesa doduse davno, tako da ja apsolutno nista protiv njega nemam, naprotiv, otvoreno kazem da je jedna od boljih marki i da su oni prakticno izmislili auto (mislim na korijene), ali kakve to ima veze s ovom pricom i konkretnim poredjenjem modela?

Kad shvatis da ja ni najmanje ne hejtujem Mecku nego realno sagledavam stvari jer VW nikako nije los auto a pogotovo ovaj najnoviji, mozda se i shvatimo.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Konstantno izbegavas cinjenice, pod izgovorom da sam ja zaslepljen Mercedesom. Ja sam tu fazu odavno prosao, sada se bavim cinjenicama, isto kao sto sam se bavio.cinjenicama kada sam se 10ak ljudi ubedjivao.da VW treba da kosta vise od konkurencije. Realno sagledavam situaciju, a ne ostrasceno, za razliku od vas vagenovaca.

I da, Passat nikako nije pojam pouzdanosti, ne znam odakle ti ti podaci.
Da na tvoje.misljenje ne utice tvoja ostrascenost prema vwu, ne bi namerno kulirao finansijske prednosti koje nudi c klasa u odnosu na passata.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Dobar primer je dao neko sa apple-ovcima, jer u temi o passatu najvise pisu i to negativne i ostrascene komentare ljudi koji ga nemaju nameru kupiti.

Posto je 4x4 nebitan, kao i razlika u performansama, onda mozes uzeti passata 2.0tdi 190ks highline za 33k eura, koji trosi tek neznatno vise od tog hibrida, znaci vec si u prednosti skoro 10k u odnosu na c klasu, jos kada dodas nesto opreme sto fali c klasi da stigne highline passata, tipa led farovi i jos neke sitnice, to je jos 2-3k, ajde neka bude 2k, pa skuplja registracija i gde smo onda dosli?

Tako gledano ispada c klasa ipak skuplja preko 12k, a ne jeftinija, zar ne?

To je tvoje realno sagledavanje cinjenica? Da na tvoje misljenje ne utice ostrascenost mercedesom ne bi namerno kulirao finansijsku razliku koju nudi 2wd passat?

Ili cemo ih porediti sa svim ili skoro svim istim stavkama ili ih nema smisla porediti, na sta lici ovakva rasprava, precutkuju se se prednosti jednog, isticu prednosti drugog, znas 4x4 je nebitan, ali cemo porediti 2wd mecku i 4wd passata, nema smisla.

p.s. ono sto si me pitao za c klasu i razliku passat/superb, kada spustim i gurnem nazad sediste jedino neki kepec moze da sedne iza, to mi je vec dovoljan razlog zasto je losiji auto, nekome je verujem to nebitno, meni je to bitno i dovoljna da ga diskvalifikuje. Da sam pucao na nesto skuplje to bi onda bilo nesto iz E segmenta, jednostavno koncepcijski mi te kompaktne limuzine ne odgovaraju.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mečka je mečka. Hebo čipovanog Vagena sa kineskim led svetlima :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ajde, ne pravi se sada i ti blesav. Lepo sam pomenuo c 250 bt 4matic ako zelite da poredite, kosta isto kao 300 hibrid, samo smanjis prednost c klase za 3000e, sto ostaje oko 9000e prednosti koje ima c klasa tokom eksploatacije i postprodaje.
Kazes mi.ostrasceni, a ti nisi? :kezo: Ti sutra ides da kupis novog Passata za 40 soma?
Ako pominjes taj od 190ks, c 220bt od 170ks je brzi, pa je ok sa njim porediti, a kostaju isto.
Registracija? Gledamo nas slepacki sistem registracije kao bitan u poredjenju kola?
Ajde, smanji za 2000e razliku, opet c klasa ima prednost od 7000e, a kada dodas opremu, ispada c klasa na kraju jeftinija 3000e.
I to c klasa, koja je najskuplja trenutno od premium cetvorke.

Kada si ti sedeo u novoj C klasi i otkud da to do sada nisi spomenuo?

Ja sam seo, koji zauzimam mesta kao covek od 185cm, iako sam 180, iza sam veoma komotno seo, cak je i drugar od 195 seo lagano.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Aha! Tu sam te cekao, c250bt 4matic je skuplji 1200e, trosi 0.4l manje, znaci ustedis pola soma na 100kkm, zato puknes nekih soma ipo vise na registraciju za 5g (ako gledamo u tom opsegu), dalje besplatno odrzavanje kod mecke, kod passata placas do 300e po servisu na 30kkm, znaci platis 900e za 100kkm, zasad je mercedes u minusu za soma eura, a ne 9.
Ako racunamo da dodas jos nesto od opreme na c klasu sto joj fali za bude kao highline passat, tipa led farovi to je skoro 3 soma, samo led farovi sa inteligentnim osvetljenjem su 1.7k kod mecke (obicni led su 1000e).
Znaci razlika je minus 4 soma za mecku, ili plus jedan som ako ti racunam onih 5 soma postprodaje, sve u svemu na cifre od 40 somova nabavne cene male razlike.

Na stranu sto ostaje da je passat primetno jaci i brzi (ne mogu reci drasticno, ali primetno sigurno).

Sad mi reci sta fali u mojoj ribarskoj matematici i koliko somova mi je iskliznulo :D

p.s. Mada mi se cini da si ti i rekao da fali jedno 5-6 soma opreme na c klasi, ali ajde neka bude samo inteligentni led i adaptivni tempomat za 3 soma :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Ako pominjes taj od 190ks, c 220bt od 170ks je brzi, pa je ok sa njim porediti, a kostaju isto.
Matematika ostala kuci? :D

Passat 190ks 30.284e
220BT 35.304e
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: 2015 Volkswagen Passat

Post od dag81 »

Iako volim VW i Passat nikada ne bih dao za novi i to sa lepom opremom vise od 30-33.000e
Za Mecku C bih dao 40 npr
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

p.s.s. odakle ti samo da je 220bt brzi od passata 2.0tdi 190ks, ne mogu da nadjem podatke za 190ks, ali 150ks ide za 8.7s (brze od a4 sa istim motorom 0.5s), a a4 2.0tdi 190ks ide 7.7s manuel, odnosno 7.3 dsg (stronic), a 220bt je 7.7s manuel, odnosno 7.4 7gtronic, sto znaci da je passat makar istih performansi (ako ne i boljih za razliku koliko je brzi od a4 sa istim motorom sa 150ks).

Kada vec gledamo ostale motore 180bt sporiji od 1.6tdi (skoro 1s sa automaticima), c200bt brzi sekundu od passata 1.6tdi, ali i sekundu sporiji od 2.0tdi 150ks.

Inace 2.0tdi 190ks ima isto 400nm kao meckin 2.2 biturbo 170ks (220bt).
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ljudi za te pare moze polovan Kajen da se uzme :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Moja gospođa bi se oduševila. Moram da počnem da gledam ove matore polovne GTV-ove da uštedim pare za Cayenna.

A, da, tema o Passatu. Nego imam jedno možda bitno pitanje, imam utisak da Passat polovan ima takođe jake cene. Koliko je to značajno u perspektivi i daljoj prodaji?
Odgovori