O kamerama za snimanje saobraćaja
Re: O kamerama za snimanje saobraćaja
Kako se kaznjavaju vozaci GSP?
Kamera za crveno kod Studenjaka (nizbrdica od 11. aprila) - privatni Auto Kodeks s kojim sam isao i jedan GSP su prolazili na CISTO crveno (Auto Kodeks isti vozac dva puta).
Vozaci su mesecima posle toga i dalje vozili tu liniju, dakle evidentno nisu kaznjeni. Vidjam ih i sad da voze.
Ili ne salju autobuskim prevoznicima nista uopste?
Kamera za crveno kod Studenjaka (nizbrdica od 11. aprila) - privatni Auto Kodeks s kojim sam isao i jedan GSP su prolazili na CISTO crveno (Auto Kodeks isti vozac dva puta).
Vozaci su mesecima posle toga i dalje vozili tu liniju, dakle evidentno nisu kaznjeni. Vidjam ih i sad da voze.
Ili ne salju autobuskim prevoznicima nista uopste?
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Prolazio sam kroz levu traku sa 80, nike blicalo, prolazio sam kroz sve sa oko 50, nije blicalo. Prolazio sam kroz levu i na crveno.McGruja napisao:Zivim nedaleko, i prvo sam prolazio sa 60. Blica
Pa sa 50. Blica
Sa 40 ne blica
Prolazio sam raskrsnicu iz sve tri trake, uvek je blica, cak i ako prodjem iz one skroz levo trake
Nikad mi nije stiglo nista od kazni
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gde tu na crveno...
Pa upali se crveno za levo dosta brzo, a ja u zaletu, ne na puno crveno, naravno
A ono blica i kada nagazis pesacki na crveno, jednom sam dosao iz smora u 2 ujutru na pola pesackog u levoj, takodje nije slikalo, tako da si ti nesto opako istripovao 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
a postoji i prazno crveno? 
btw cisto da znate ubuduce(ako niste znali), zakonski se racuna da ste usli u raskrsnicu(tj. prosli semafor) od trenutka kada vam zadnja osovina predje stop liniju(ona linija pre pesackog
)
tako da ko god prodje tu tacku dok je jos uvek zuto je miran, barem sto se tice zakona...

btw cisto da znate ubuduce(ako niste znali), zakonski se racuna da ste usli u raskrsnicu(tj. prosli semafor) od trenutka kada vam zadnja osovina predje stop liniju(ona linija pre pesackog

tako da ko god prodje tu tacku dok je jos uvek zuto je miran, barem sto se tice zakona...
Postoji crveno za levo, kada krecu ovi iz suorotnog smera, ali postoji gap od par sekundi, kada se meni za levo upali crveno, a njima se jos ne upali zeleno. To iz zakonskog ugla jeste isto, ali iz sigurnosnog nije, kao prolazak kada je svuda crveno
Tu cak.mozes i da prodjes na crveno, stanes na sred raskrsnice, sacekas ove da im se upali crveno, i onda prodjes. U svakom slucaju, jedan bahati vozac tu ne pravi problem sto se tice sigurnosti i guzve. Da je vise ljudi bahato tu, onda bi vec bio problem 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Ta kamera je tu postavljena eksperimentalno da se vidi kako radi i da li da je kupuju. Biće da je ne koriste za kažnjavanje.
Mislim da je drugaru blicala, moracu da ga pitam da li mu je ikada stiglo ista.
Ja sam video da su dizali stub iz zemlje, da vade hard disk sa snimcima, a zasto, to vec ne znam.
Ja sam video da su dizali stub iz zemlje, da vade hard disk sa snimcima, a zasto, to vec ne znam.
Nikolaa napisao: btw cisto da znate ubuduce(ako niste znali), zakonski se racuna da ste usli u raskrsnicu(tj. prosli semafor) od trenutka kada vam zadnja osovina predje stop liniju(ona linija pre pesackog)
Cekaj, znaci ako zadnjim tockovima predjem stop liniju i upali se crveno, nece slikati?
Ja sam mislio da 2 sekunde (npr) nakon sto se upali crveno, aktiviraju se senzori koji, ako su pregazeni, salju signal kameri da slika.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Live sa predavanja: Resena misterija kamera na gazeli. Sluze za brojanje saobracaja uz pomoc video detekcije. 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bra'o Kuzmanovicu, konacno da se isplati ulaganje u tvoje obrazovanje
Znaci, moze 250 da se vozi preko Gazele, jupi

Znaci, moze 250 da se vozi preko Gazele, jupi

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Eto neke koristi od mene. 
Ma moze 250, samo pazi na one koji nabadaju kocnicu da smanje brzinu sa 80 na 50, za svaki slucaj.
P.S. Ja sam cuo da taj Classic ne moze preko 120.

Ma moze 250, samo pazi na one koji nabadaju kocnicu da smanje brzinu sa 80 na 50, za svaki slucaj.

P.S. Ja sam cuo da taj Classic ne moze preko 120.

- Rakhil
To dusmani seru, Kuzmanovicu, ne nasedaj 

They say that happened only once, during downhill on Bubanj potok
.....
They say Focus' suspension made it happen.

.....
They say Focus' suspension made it happen.
- Rakhil
Mursh
Realno, ja vozim 160 max, preko toga je neprijatno kontstantnom brzinom. Najvise sto sam ja izvukao je bilo 180 - znam da je mogao jos malo, ali ne znam koliko i nije mi se proveravalo. Za te podatke se obratite McGruji, on Focusa po parkingu vozi 120
Realno, ja vozim 160 max, preko toga je neprijatno kontstantnom brzinom. Najvise sto sam ja izvukao je bilo 180 - znam da je mogao jos malo, ali ne znam koliko i nije mi se proveravalo. Za te podatke se obratite McGruji, on Focusa po parkingu vozi 120