Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Nov auto oko 10.000€

Post od Ogi »

To ce Bax da proceni. Ovo je CORSA 1.2, SX4 je potpuno druga klasa pa samim tim i druga prica.
Pitao sam Baxa i rekao mi je da mu je vazno samo da ima klimu. Ostalo manje, vise.
Ja mu ne prodajem auto, ja sam mu samo prepisao ponudu koju sam dobio u salonu.
I mislim da je dobra.
Corsa je super autic.
Mada i nije bas autic.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Добра је Корса сигурно, мада ми поред Клиа изгледа досадно и барем 5 год старије...
Pozdrav
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ako Clio TCE upada budzetski, ja ne bih gledao dalje..
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Clio TCE je mislim cak i veci unutra od Corse (ali ne znam, izgleda mi, vozio sam Corsu i brate skuceno).

E da, Bax, koleginici je na Corsi posle oko god dana sve pocrkalo od elektronike, luduje kljuc, nece se upali, nece se otkljuca, zakljuca, pre neki dan smo prizivali manitua oko 2 (DVA) sata da proradi elektronika.

Moj predlog je Clio, zato sto je UDOBNIJI od nemaca i tisi, a sam motor ce ti doneti kez na lice.

Ali ako ne volis, uzmi sta ti zelis, ja samo razmisljam razumno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Uvek se tvojim poznanicima desava nesto sa novim kollima :kezo:
Nema nikakav problem ta Corsa...
Ono sto je sigurno je da je Clio udobniji, ali nema vise mesta od Corse, otprilike su podjednaki..
Vozio sam se u oba, i prilicno sam siguran da su skoro pa jednaki...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

cozmo napisao:Clio TCE je mislim cak i veci unutra od Corse (ali ne znam, izgleda mi, vozio sam Corsu i brate skuceno).

E da, Bax, koleginici je na Corsi posle oko god dana sve pocrkalo od elektronike, luduje kljuc, nece se upali, nece se otkljuca, zakljuca, pre neki dan smo prizivali manitua oko 2 (DVA) sata da proradi elektronika.

Moj predlog je Clio, zato sto je UDOBNIJI od nemaca i tisi, a sam motor ce ti doneti kez na lice.

Ali ako ne volis, uzmi sta ti zelis, ja samo razmisljam razumno.
Voleo bih tog Clia, ali me nervira sto mi je tesan.
Corsa mi je odlicna po pitanju komocije, to sto su Ogiju ponudili, je dobra ponuda, i za sada je najkompletniji auto, za moje potrebe.

Danas sam overio Yarisa, iako 1,33 kosta onako momacki, sasvim je komotan auto, bolji od starog (enterijer je ponovo truba...)

Otici cu ovih dana da pogledam i Swiftonju, mozda je on za mene, nisam novog nikad pogledao, a vidim po spec da je veci od starog...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Clio i Corsa su tu negde sa prostorom, mada se i meni Clio deluje širi unutra. Što se cena tiče, bio je početkom meseca 9500-9600€ ne sećam se. Nazive paketa su promenili, pa više ne znam šta je šta, ali imao je sve šta treba. Ono što može da kvari sreću u kupovini Clija je što ga nema na lageru. Da li će ga biti, i to je pitanje, mada ga u cenovnicima još uvek drže. :zbunjen:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Tesan mi je CLIO, Mazda 2 i on su mi najtesniji automobili koji postoje, za moju doduse osrednju konsituciju, ne mogu lepo da sednem kad vozim.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni je i dalje Rio tu jedan od favorita, pogotovo od kada sam seo u njega (Urban oprema).
Bilo bi zanimljivo napraviti poredjenje sa Corsom, po pitanju dimenzija, performansi, i cene za slicnu opremu (npr "Ogijeva" Corsa ima tempomat, metalik boju i alufelne, a RIO u osnovnom paketu ima Hill Assist i gomilu vazdusnih jastuka - pa je tesko naci bas isti paket za porediti - a tipujem da se za pare slicne Corsi moze dobiti i Urban paket - automatska klima, alufelne, UV soferka...).

Ipak, Bax ima tu teoriju o "svezim" modelima i otpadima, sto je za postovati, ipak su njegove pare,a donekle ima i logike.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Drugar vozi Corsu 1.2, burazerova devojka Clio 3. Vozio sam se u oba auta, Clio nije nista manji od Corse. Ne znam po pitanju gepeka, ali u kabini je manje-vise isto, ali u svakom slucaju, daleko od toga da je Clio jedan od tesnjih u klasi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

NE znam sta da ti kazem, ja kad sedim, volim dosta da rasirim noge, i ne volim kad moram da naslonim kolena na greben ili na vrata, a to mi se desava u mnogim automobilima:
-Clio
-Mazda 2
-Focus
-Astra G
...

Nervira me prevelik taj greben, recimo Punto je imao sasvim lep prostor da se sedne, iako je pozadi bio pretesan, bar napred je bio komotan...

Skoknucu i do te Kie, posle Suzukija.
BTW na NBG, uopste nemaju Swift u salonu!?!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li si vozio Corsu? Kako ti se cini ponuda koju sam napisao? Oprema je iznad mojih ocekivanja, tempomat, bord... alu felne, metalih boja...
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Koliko je ta Corsa i koji je motor u njoj?
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

pedja napisao:Meni je i dalje Rio tu jedan od favorita, pogotovo od kada sam seo u njega (Urban oprema).
Bilo bi zanimljivo napraviti poredjenje sa Corsom, po pitanju dimenzija, performansi, i cene za slicnu opremu (npr "Ogijeva" Corsa ima tempomat, metalik boju i alufelne, a RIO u osnovnom paketu ima Hill Assist i gomilu vazdusnih jastuka - pa je tesko naci bas isti paket za porediti - a tipujem da se za pare slicne Corsi moze dobiti i Urban paket - automatska klima, alufelne, UV soferka...).

Ipak, Bax ima tu teoriju o "svezim" modelima i otpadima, sto je za postovati, ipak su njegove pare,a donekle ima i logike.
:plusone:
Koliko god bila slabo zastupljena, Kia se sve više širi kod nas, tako da što se tiče otpada i nekih za*ebanijih delova biće sve bolje i bolje (a otpada i low budget delova nema mnogo ni za mnogo rasprostranjenije konkurente, jer su novi). Meni je Rio sad među najboljima u klasi, i po meni nije slaba ni sa 1.2 motorom, a 1.4 mu dođe k'o šlag na tortu. :D
Имам једно потпитање...
Odgovori