Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od McGruja »

Specijalista
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Specijalno kulturan.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Milos_kg napisao:KAD TE RADOMIR IMENUJE: Radomir Nikolić nasledio “nesposobni gen” od tate

Prva je vec bila kacena, za drugu ne znam. Ako jeste, sry za ponavljanje.

Slika

Slika
Ja ne znam sta je vama toliko cudno, pa svaka stranka kada preuzme vlast na bilo kom nivou, postavlja svoje ljude na kljucne pozicije... Tako je u Srbiji od uvodjenja visestranacija....
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa nije nam cudno, nego nam je gadno
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Prevazislo je i gadost, sada je samo tragikomicno
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Vise tragi nego komicno
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Gadno je ali s druge strane i postenije od kicenje kupljenim titulama i diplomama :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pa to je to kad moramo da se razmislimo sta nam je gore od dva losa, umesto da imamo dobro i lose, ili ne daj boze dobro i bolje, pa da pravimo neki takav izbor...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ma nek postavljaju svoje ljude, al' bar neka mesto lekara ili masinskog inz. postave nekog svog lekara ili drugog akademskog gradjanina. Ovo je vredjanje inteligencije...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Izbora nema odavno
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Na kom ti primeru mozes da pokazes da se u UN-u uradilo vise?
Može se lako dokazati da je bio status quo. Ovde je i nerešeno bilo kao pobeda, tj. zaustavljanje procesa osamostaljivanja Kosova je uspeh.
Ti si taj koji tvrdi da od njih nije bilo pomoći, pa sledstveno tome moglo je da bude samo gore jer pomoći, prema tvom tumačenju, nije ni bilo.
Rusi nisu izdali, jer nisu imali sta da izdaju.
Tako je. Do toga se nije ni stiglo jer smo se sami isključili, pa (hipotetički gledano) nisu ni stigli da nas zajebu...no, na čemu onda ti tvrdiš da od njih pomoći ne može biti?
Nisam razumeo da pricas od poslednjoj intervenciji.
Ok. Verovatno si prevideo da sam spomenuo sam da je sam Obama dao izjavu d amu ne treba pristanak Kongresa, pa samim tim nije moglo biti reči o rezoluciji iz 2003...tj. ona je doneta 2002 par meseci pre invazije.
Kada sam rekao moc diplomatije u svetu mislio sam na to da su Ameri naumili da otcepe Kosovo i uspeli u tome. Primer te ''diplomatije'' je pritisak koji je izvrsen na drzave koje su priznale Kosovo, bez toga da su Amerikanci izvrsili invaziju. Jasno je da iza te diplomatije stoji prvo ekonomska, pa posle i vojna moc,
Misliš da su Ameri otcepili Kosovo diplomatijom iza koje stoji ekonomska i vojna moć? Hmmmm....nije bilo možda nekog bombardovanja da malo pogura celu stvar? :kuku: Ovakav komentar me čak i ne bi frapirao od bilo kog stranca, ali od građanina Srbije...
Posto je to samo hipoteza, objasni onda kakvu smo politicku korist imali od Rusa, sta je bilo sa njihovim pravom na veto? Konkretan rezultat te pomoci?
Što se tiče Kosova kao što rekoh - nismo ni stigli do toga. Inače licemerno je spočitavati Rusima šta su uradili i kakvu smo korist imali, kada smo od većine onih drugih imali samo štetu ili uglavnom štetu. Da nisu ništa uradili, i to je bolje nego sankcije, pritisci, ucene, bombardovanje...a ti takvu politiku i prilaz podržavaš, pokušavaš da je racionalizuješ, relativizuješ njene greške u odnosu na nas i aboliraš od odgovornosti. Rečnikom američke politike - mi smo za njih i dalje "deo problema", a ne "deo rešenja" i koliko god se trudili od 2000. da budemo "deo rešenja" nismo u to uspeli iako smo gotovo sve uradili da ne budemo više problem. Sada je na vlasti najkrotkija vlast prema Zapadu ikada i dalje smo "deo problema". Jednostavno, ne uklapamo se u strategiju i to je to...duga je to priča. Prvi sam u samokritici naših grešaka, našeg mentaliteta i apsurda, ali postoji granica samokritike. Koliko god da smo zaseravali, a to smo obilato radili, ipak nije bilo sve do nas...čak kako vreme ide pokazuje se da taj naš udeo u nesreći postaje sve manji.
Rusija je trenutno autoritarna drzava. Vlast drzi mali broj ljudi, na celu sa Vodjom. Taj mali broj poseduje skoro polovinu celokopunog ruskog kapitala. U americi je to 1% koji poseduje vecinu, sto je katastrofalno, u Rusiji je jos gore, oko 100 ljudi priblizno poseduje 50% kapitala. 100 ljudi od 120 mil, izracunaj procenat sam. Ekonomija se bazira na eksploataciji prirodnih resursa, ne na proizvodnji. Pored strasnog raslojavanja stanovnistva, ne postoji demokratsko drustvo. Ne postoji opozicija, a sloboda govora je misaona imenica. Cenzura u medijima je ogromna. Donose se zakoni kao na primer, da ako imas blog ili neku stranicu, na kojoj te prati vise od 3000 ljudi moras da se registrujes i da potpises neku vrstu ugovora sa drzavom. Ne posotji anonimno pisanje. Postoji gomila stvari kojih ni ne mogu da se setim, ovo je samo nesto sto mi je palo na pamet trenutno iako nema veze sa diskusijom, ali opet ako insistiras.
Razmišljao sam odakle da krenem ovde...ali ostaviću ovako uokvireno da stoji samo za sebe. S obzirom šta si napisao Putin samo što nije pao s vlasti (ili bi trebalo pripomognuti sa nekim "spontanim narandžastim dešavanjem naroda") te možemo da se posle nekog vremena vratimo na ovu temu da "izmerimo prolazno vreme" ko kako stoji i ko je gde. Neka ovaj deo tvog posta zaključi ovu diskusiju...i ja tu ne bih ništa dir`o.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Naš ministar ima bogat "unutrašnji život"...

http://www.tanjug.rs/videoDet.aspx?galID=147378
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Sa'će ga postave za ministra odbrane, pa ako izazove i ponovo izgubimo rat reći ćemo da je on kriv :doubleup:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Može se lako dokazati da je bio status quo. Ovde je i nerešeno bilo kao pobeda, tj. zaustavljanje procesa osamostaljivanja Kosova je uspeh.
Ti si taj koji tvrdi da od njih nije bilo pomoći, pa sledstveno tome moglo je da bude samo gore jer pomoći, prema tvom tumačenju, nije ni bilo.
Opet to ne govori da su Rusi bilo sta uradili po tom pitanju. Ili ja ne primecujem. :pardon: Status quo kao takav nam nikako ne odgovara. Cak smatram da nas je ta ''borba'' u UN-u jos vise ukopala sa odlukom medjunarodnog suda pravde, koji je verovatno samo instrument USA.
Misliš da su Ameri otcepili Kosovo diplomatijom iza koje stoji ekonomska i vojna moć? Hmmmm....nije bilo možda nekog bombardovanja da malo pogura celu stvar? :kuku: Ovakav komentar me čak i ne bi frapirao od bilo kog stranca, ali od građanina Srbije...
Bombardovanje je uzasna i totalno nepravedna stvar koju nam je NATO uradio, ali stvar koja je tada mogla, a i morala da se izbegne. Milosevic je na kraju pristao na uslove, na koje je mogao da pristane i pre bombardovanja. Paralela bi bila da te na ulici zaustavi neki nasilnik, zapreti ti pistoljem i kaze da izvadis i das mu sav novac. Ti kazes ''Ne dam!'', onda ti on puca u kolena i svakako uzme to sto je naumio i od tebe napravi dozivotnog invalida. Ovo jeste banalizacija, ali je od prilike tako bilo. Opet daleko idem od teme, ali sta cu. :uf:

Od bombardovanja do proglasenja nezavisnosti je proslo 9 godina. Procesi posle 2008. koji su omogucili da se Kosovo otcepi su bili iskljucivo ''diplomatski''. Lobiranje i vrsenje pritiska na drzave da priznaju Kosovo.
Što se tiče Kosova kao što rekoh - nismo ni stigli do toga
Procesi koji su se odigrali u prve dve godine ne mogu da se vrate u nazad i presudni su. Mozda stvarno nisam upucen, ako postoji nesto sto Rusi mogu da urade, ili su mogli da je prica ostala u UN-u, napisi, rado cu da se informisem.
Inače licemerno je spočitavati Rusima šta su uradili i kakvu smo korist imali, kada smo od većine onih drugih imali samo štetu ili uglavnom štetu. Da nisu ništa uradili, i to je bolje nego sankcije, pritisci, ucene, bombardovanje...
Dosli smo do toga da je najveca dobrobit od Rusa to sto nam nisu uvodili sankcije (iako su glasali za rezoluciju 1990-te u UN-u, da nam se uvedu sankcije) i sto nas nisu bombardovali, sa cim se ja potpuno slazem.
a ti takvu politiku i prilaz podržavaš, pokušavaš da je racionalizuješ, relativizuješ njene greške u odnosu na nas i aboliraš od odgovornosti
To sto su nam uradili ni u ludilu ne podrzavam. Sta pokusavam da kazem je da kada voz ide na tebe (iako je to potpuno nelegalno i nepravedno) moras da budes pametan da se izmaknes.
Vec sam navodio primer Hrvata koji se kroz istoriju saltaju sa jedne strane na drugu, lakse nego list na vetru i uvek prolaze bolje od nas, koji idemo glavom kroz zid, iako je to glavom kroz zid verovatno ispravnije od njihovog modela.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori