Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Wolfy »

Sto se samog zakona tice,stvarno ne mogu da razumem. Pa kakva je to demokratija kada ti neko zabranjuje da imas nesto sto je legalno i sto kupujes svojim novce ? :O Koje sve nebuloze nece covek procitati...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@stefank:
Ubacivanje smešnih sličica kao dodatak svom komentaru? Zar to ljudi stvarno rade :D

Ne, ti definitivno ne razumeš. Nije stvar u razlici mišljena, forum tome i služi. Suština je u tome da SVAKU raspravu u SVAKOJ temi ti argumentuješ samo sa pričom tipa "ja radim ovako", "ja to mogu onako"... i onda ne postoji način da se to što pričaš obori drugačije nego da se razjasni i komentariše zašto ti radiš to što radiš. Često veći problem bude tvoja argumentacija nego sam stav koji iznosiš.

Btw, pročitaj pažljivije zadnjih nekoliko strana, stekao si utisak da se neko složio sa tvojom argumentacijom :D

@Wolfy: kupi svojim novcem uranijum, tenk ili kilo kokaina. Zašto bi te ko sprečio da slobodno upravljaš svojim sredstvima, gde je tu demokratija?

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Valjda je logicno da nesto pises iz svog iskustva, e sad jbg ako nam se ne poklapaju tu se vracemo na pocetak, da svako pise stvari iz svog ugla zar ne? Je l' mogu ja da pisem nesto iz tvog ugla ako ne razmisljam tako, iz ovog ili onog razloga - da l' je bitno? ;) Meni nisu nista manje cudni tvoji stavovi nego tebi moji, jednostavno meni je takodje neshvatljivo da neko tako razmislja. Je l' ja zbog toga treba da te napusim ili "podbadam", pa da rasprava bude "na nivou"? :D Ja mislim da to tako ne ide...

Sto se tice teme, ja procitah, i vidim da se neki slazu da je zakon nebulozan (pogledaj bas post iznad ovog tvog zadnjeg), neki se i ne slazu i to mi je sve ok, kad bi se svi u svemu slagali rasprave ne bi ni postojale. :) Ali zato jedino tebe vidim da komentarises ljude, a ne temu o kojoj se pise.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jel vidiš da je još ko ovde napisao "svojoj sestri bih dao auto da prekrši zakon, na moju odgovornost"? Jel tu treba da komentarišem sestru, auto, zakon - ili čoveka koji tako nešto izgovori?

Poslato telepatski
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Vladapetr napisao:@stefank:
Ubacivanje smešnih sličica kao dodatak svom komentaru? Zar to ljudi stvarno rade :D

Ne, ti definitivno ne razumeš. Nije stvar u razlici mišljena, forum tome i služi. Suština je u tome da SVAKU raspravu u SVAKOJ temi ti argumentuješ samo sa pričom tipa "ja radim ovako", "ja to mogu onako"... i onda ne postoji način da se to što pričaš obori drugačije nego da se razjasni i komentariše zašto ti radiš to što radiš. Često veći problem bude tvoja argumentacija nego sam stav koji iznosiš.

Btw, pročitaj pažljivije zadnjih nekoliko strana, stekao si utisak da se neko složio sa tvojom argumentacijom :D

@Wolfy: kupi svojim novcem uranijum, tenk ili kilo kokaina. Zašto bi te ko sprečio da slobodno upravljaš svojim sredstvima, gde je tu demokratija?

Poslato telepatski
ja sam rekao legalne stvari. necemo porediti auto i kokain valjda?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ok, jel legalno imati 20000 eura kod sebe? Brani li neki zakon da imaš 5 kila zlata?

Zašto ti onda nijedna država ne dozvoljava da ih u džepu uneseš na njenu teritoriju?

Država propisuje šta u kojoj količini ili jačini smatra opasnim tj nedozvoljenim. To je tako otkada je sveta i veka.

Poslato telepatski
Poslednja izmena od Vladapetr u 04 Dec 2014, 01:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Hoces da kazes da le ilegalno da neko ima 20k evra ? :O
:pop:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jesi li ti uopšte pročitao do kraja moj post ili samo prvu rečenicu?

Poslato telepatski
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Covece,gospodine,to sto Vi govorite nema veze s istinom.Da je tako,trgovina ne bi uopste postojala,pa onda je po Vama nemoguce kupiti auto ,ili bilo sta skuple od 10k evra,koliko sme da se PRENOSI preko granice PO OSOBI.A,taj zakon je uveden uglavno zbog toga da bi se ljudi presaltali na prebacivanje preko kartica,tj. da bi drzava uzela porez na novac(prihod),ali to je nesto sasvim drugo,a kupovina auta,kuce,sat ili bilo cega drugog u vrednosti od preko 10k evra je nesto sasvim drugo i potpuno legalno i veoma rasprostranjeno,ne samo kod "nas' vec i svugde.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Vladapetr napisao:Jel vidiš da je još ko ovde napisao "svojoj sestri bih dao auto da prekrši zakon, na moju odgovornost"? Jel tu treba da komentarišem sestru, auto, zakon - ili čoveka koji tako nešto izgovori?

Poslato telepatski
Izvlacis iz konteksta, te zvuci kao da je propagiram ne znam ni ja sta. Nisam rekao da bih joj dao pistolj u ruke, posto ti izgleda svaki clan stavljas u isti kos.

To sam naveo kao primjer zasto smatram da je predlog zakona glup - treba da pazis koje ces auto nekome da das kao da mu dajes bombu a ne kljuceve od kola, i da li ima propisanih 5 ks vise ili manje, cak i onome ko vozi po PS-u i ko nece iskoristiti ni 50 ni 300 konja do kraja, jer se neko pametno dosjetio da uvede tako neku glupost.

A ono sto smatram da je glupo ne postujem i da, placacu kazne ako treba radije nego da kupujem jos jedan auto, ako to zelis da cujes. Ali tim silnim prekrsajem (da vozis "nedozvoljen" auto) smatram da nisi nikoga ugrozio ako ne krsis ostale saobracajne propise i prosto mi je nevjerovatno da to neko osporava i stavlja apsolutno svaki prekrsaj u isti kos.

A sta sa onima sto, recimo, rade i treba im automobil a nemaju za drugi, po novome adekvatan auto? Jesu li svi sa 19-20 godina po defaultu neizivljene (samo)ubice na cesti?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Wolfy, niko ti ne brani da imaš(kupiš) auto kakav god hoćeš. Brani ti se da ga voziš ako ne odgovaraš po određenim uslovima.

Sad sam video koliko imaš godina, razumem tvoju ogorčenost :D
Vidi ovako: i ja sam dobar, pošten i fin - ali sam do skora morao kao i svi ostali da imam vizu da bih putovao van. Morao da dokazujem da neću da im se uvalim na azil ili nešto mafijam, da imam keš kojim ću da platim boravak dok sam tamo itd... Zašto? Zbog nekih drugih loših čika koje su zasrale stvar, pa smo i mi dobri sa njima u isti koš svrstani.

E jbg, tako ste i vi mladi a normalni vozači nadrljali zbog usijanih glava koje su napravile par sranja. To je život...

EDIT: priču o količini novca i zlatu opšte nisi razumeo kako treba.

@stefan:
Opet ista priča. Ti ne plaćaš, kad budeš ti plaćao onda ćemo diskutovati da li treba ili ne. Do tada, nit možeš da znaš niti imaš osećaj.

Poslato telepatski
Poslednja izmena od Vladapetr u 04 Dec 2014, 01:46, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

stefank napisao:Jesu li svi sa 19-20 godina po defaultu neizivljene (samo)ubice na cesti?

Muškarci uglavnom. Stvar fizionomije, tek u 25. sazreva deo mozga zaslužan za samokontrolu.
Kad malo premotam film, srećom pa niko nas kad smo bili klinci nije imao jači auto od Ascone pa smo svi danas živi, primerni i ostalo :D
Vozili smo pijani, naduvani (ovo baš retko), ali po zabitim putevima. Driftovali na vlažnoj travi (a za to je i 50ks dosta) i jednom završili na krovu, mislim da je neki Volvo bio koga smo sami doveli u vozno stanje. Eto, i 50 kW puna kapa...
E da i znalo se da najsvesniji uvek vozi, čiji god je auto.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 04 Dec 2014, 01:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Ne govorim ja zbog sebe.Ja punim 21 bukvalno za koji dan i nema zime za mene sto se toga tice,vec jednostavno ne moze se uskratiti nekome pravo na nesto sto je legalno.Pogotovo ne vezivanje za godine too je bezveze.Ali ja jedino ne shvatam zasto ovaj zakon,ako vec postoji zakon?Znaci da se zakon ne sprovodi? Ako je dozvoljeno 50km/h po gradu,za r je bitno da li imas 20 ili 56?Zar je bitno da li vozis Juga ili 911 Turba? Koliko znam 50 je 50,samo sto je u porsscheu to daleko bezbednije iz nebrjano razloga.
A,ako se pak govori o nepridrzavanju zakona,onda je i ovaj jos par skrabtina po `artiji.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Zato što će mlada usijana glava mnogo lakše da pomisli da je jača od zakona o saobraćaju i zakona fizike. Eto zašto.

Poslato telepatski
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa sa 21-25 si najopasniji. Kurčevitost opadne negde oko 25-27. A onda se opet vrati oko 35-37. Pa za 10 godina (čini mi se, javiću kad se to desi). Tako prosto ide s godinama, biološki.
Možda se baviš nekim recimo odgovornim poslom ili su te roditelji kako treba naučili odgovornosti al onda nisi prosek a zakon postavlja ograničenja ni zbog proseka već zbog ekstrema.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori