Chip-tuning

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Chip-tuning

Post od Xepoj87 »

Imao,imao,drugar mi stavio za dzabe mapu od H&S tuning kuce iz Nemacke...
Skinuo kada mi se nesto usporio autombil,ali na zalost,dzabe sam je skidao,posto nije bilo do toga :D
Ali u sustini,sigurnije mi je kada znam da se mapa preradila konkretno za moj automobil,a ne klonirana standardna mapa...
Zato ne bih nikada stavio ni ChipBox na duze vreme,pa ni Brabus-ov...

Pazi,ja cu najverovatnije raditi u RevoChip-u,ali ne smatram ove ostale uopste manje profesionalnim...
U SM-u mislim da dajem 100e vise ni za sta, a SmartTuning mi je proveren,posto je tamo radilo sigurno 5 mojih drugara...
Ali RevoChip ima Dyno,sto meni znaci,a i o njima sam od ozbiljnih ljudi cuo hvalospeve.
Videcu inace da li oni rade ciscenje K&N filtera,pa da ubijem 2 muve jednim udarcem...
Samo jos treba da nadjem 350 jevreja za tu operaciju,ali bih trebao da zaradim neku kintu u maju,pa se nadam da cu do kraja maja to zavrsiti :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Dace Bog, ne brini. Samo mislim da rade, zato je najbolje da im javis mailom, jedno 10ak dana ranije, kad budes zakazivao, da ti spreme i preparate za filter, jer ga ugradjuju, a verovatno i sredjuju, jer ako si video sta su mi napisali, znaci da se k&n filteri ciste hemikalijama, i da ga i ugradjuju po potrebi, mada ja cu da vidim koliko kosta standardni filter za mene, pa jos koliko planiram da vozim auto, i da li se isplati raditi k&n pa ciscenje jednom godisnje, i to je to.
Slika
raki
Reactions:
Pridružio se: 16 Apr 2012, 14:24

Post od raki »

Chip je totalna glupost. Ne treba čačkati fabrički motor nikada!
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Kakav je RaceChip? Powerbox za siguran tuning motora, made in Germany :zbunjen:

Slika

Razmišljam se za 207 1.4HDi od 50kw da ubacim, da li je ovo pouzdano ili ima neke negativne efekte po motor? Ne menjaju se fabričke mape, a uređaj može da se skine i prenese na drugo vozilo. Ili je bolje chip koji menja mape?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

definitino ti je bolje da odradis chip ali u proverenoj kuci, nego ovo. Ovde se radi sve konfekcijski i zato nemam poverenja u te stvari. Zato ako budes hteo javi. Pa cemo da nadjemo za tebe sta valja. ;)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam upućen u tematiku jer me ne interesuje, pa ne mogu ni da potvrdim ni da opovrgnem neke stvari koje se ovde iznose. Nažalost, iskustva sa drugih foruma ukazuju da je teško u ovim temama imati kvalitetnu diskusiju. Svako tvrdi nešto svoje i na kraju uglavnom dolazi do prepucavanja.

Zato molim sve učesnike u temi da prvenstveno pišu iz ličnog iskustva (kao Херој87), a ako ga nemaju, ali donose određene zaključke, onda neka to potkrepe činjenicama na osnovu kojih su to zaključili.

Ovo su ipak ozbiljne "igračke" koje koštaju par stotina eura i svaki komentar, bilo pozitivan ili negativan, koji se iznese bez čvrstih osnova koje dokazuju da je to tako, samo može napraviti problem, a možda i štetu na nečijem automobilu. Zato su najbolje preporuke na osnovu ličnog iskustva.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja sam na sad vec tastovoj 207ici odradio Chip i bas mu znaci, mnogo mu znaci. Sto po brdima, jer se sad opusteno penje na nizim obrtajima, a i potrosnja je dosta niza kad nije ravan put. Tipa NS-SM preko Iriskog opusteno uz ne previse pazenja ide oko 4l, pre toga je bila umetnost spustiti na tom delu puta potrosnju ispod 4.6-4.7l. Na ravnom verovatno nema previse uticaja ako se vozi polako, tad trosi oko 3.5l ako se vozi oko 80km/h.
Auto je mnogo zivlji, ostriji, jer ja nisam na 207ici chip stavio da bih je cepao, nego samo da se lepse vozi i dobio sam to uz ustedu sigurno 15ak % goriva u tim ''brdskim'' uslovima.
Sto se tice tuning boxa, po meni idealan za vozila u garanciji, sa njim se najvise dobije Nm, sto mnogo znaci u medjuubrzanjima i bas se oseti rezlika. Konjaza manje vise, a sa strane korisnika uglavnom su pozitivna iskustva i bez problema, koliko sam ja skontao sa Race ChipomPRO npr. velika vecina je zadovoljna kako se auto vozi i kako povlaci. Takodje je dobro sto se RC npr. moze preneti u drugo vozilo, dok chip ostaje tu gde je.

A osnovna razlika Chip VS. Tuning Box ti je sto se chipovanjem unose nove mape u ECU, a RaceChipom lazira podtke kompijuteru, sa ovim PRO Race Chipom preko ugradjenog procesora koji obradjuje kako kaze proizvodjac dal 1000 ili 10.000 mapa u sekundi, tako nesto.
Samo chipovanje je bolje ako su dobre mape, a Box je bolji sa strane garancije, prenosivosti.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne znam mnogo o ovome, ali mi se kao logičan nameće zaključak da razorazni BOX-ovi mogu da nanesu manje štete od nestručnog tuning-a. Ipak ih nije pravio Pera dok je gledao tekmu, za razliku od mnogih mapa. Drugo pitanje je šta se njima dobija tj da li dobijeno zadovoljava korisnika.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

O BOXu ne znam prakticno nista, ali nekoliko kola je cipovano u mom okruzenju. Od ortakove 147mice, pa C 220 CDI, E 320 CDI, Viano 2.2 150, 607 2.2, BMW e46 320d...

Ugl, nikome od njih nije nista riknulo na motoru, a da se kaze - to je od cipa.
Npr na 607mici je relativno brzo otislo kvacilo... Ali taj plivajuci i nije pravljen bas za 170 konja i dosta veci obrtni...

Viano i E klasa su stalno na putu. Oba idu i dalje kao da su najrastereceniji motori, a prelaze jako velike kilometraze. Da ne spominjem to da Viano sad ne mogu da stignu ni mnogi putnicki automobili, a E klasa se pretvorila u mlazni avion. Oba su presla 50-80.000 sa cipom.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da ne bude zabune, ne kažem ja da je box bolja opcija.

Čip je odličan ako je valjan i optimizovan za konkretno vozilo. Ja se lašim divljih majstora koji sami prave mape.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pajo slazem se potpuno...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

:plusone: :plusone: :plusone:
Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Za RaceChip viđam reklame na dosta stranih foruma sa dosta clanova, po njihovim komentarima su zadovoljni, to mi je prvo zapalo za oko da ima zadovoljnih iz prve ruke, onda što mogu da ga prebacim na sledeće vozilo, ali nikog ne znam u Srb da ga koristi. Sad je već i izašao nov model ili RaceChipa kako vidim.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ima dosta korisnika Race Chipa PRO(na jednom nasem forumu ga koristi ja mislim bar 20ljudi, nisam brojao), radi ga Denis NS Grafo Pro iz Novog Sad, tj. on je zvanicni uvoznik za Srbiju, pa mu se javi imas kontakt na njihovom sajtu racechip.rs.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sto se boxa tice iskustva su razlicita... Markonijev drugar je radio dyno i box je dao znatno manje konja od deklarisanog.
Odgovori