Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Jako lepo receno! 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
@Rakhil, dzabe to pricas. Ljudi vole da vire u tude:
1. novcanike
2. krevete
3. planove
Tim redom. Kada nemas dece, zasto nemas, kada imas jedno zasto samo jedno, pa onda kada imas dvoje ih super je sa troje i tako dalje. Ta prica kako "drzavi treba" me toliko nasmeje, da mi dobar vic ne treba za sledeca 2 dana.
Nazalost, ovo je jako jako izrazeno u Srbiji. Primetio sam to i ovde u BY. Nigde drugo to nije toliko ocigledno. Ne znam sta je zajednicko. Mozda nemastina, pa se nedostatak mogucnosti ispunjenja nekog zvotnog cilja, menja brojem dece. Mozda i nesto drugo, nemam pojma. Ali sam primetio.
1. novcanike
2. krevete
3. planove
Tim redom. Kada nemas dece, zasto nemas, kada imas jedno zasto samo jedno, pa onda kada imas dvoje ih super je sa troje i tako dalje. Ta prica kako "drzavi treba" me toliko nasmeje, da mi dobar vic ne treba za sledeca 2 dana.
Nazalost, ovo je jako jako izrazeno u Srbiji. Primetio sam to i ovde u BY. Nigde drugo to nije toliko ocigledno. Ne znam sta je zajednicko. Mozda nemastina, pa se nedostatak mogucnosti ispunjenja nekog zvotnog cilja, menja brojem dece. Mozda i nesto drugo, nemam pojma. Ali sam primetio.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Meni to nije smesno, mene to plasi. Taj kreten koji mi danas kaze da treba da pravim decu zbog nataliteta je isti kreten koji ce sutra da ih regrutuje i salje na front...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Da se nadovežem.Imam bar dvojicu kolega i par prijatelja koji nemaju dece,ali imaju "sve ostalo".Po meni,oni su sebični jer svoje prioritete zaista postavljaju na prvo mesto.Za druge oni su ne spremni za decu i brak.Ali,ako neko ima vezu od 4+ godina i pri tom živi sa devojkom,da li je logičan sled brak,dete,kupovina karavana ili jednostavno praćenje zapadnih trendova.Npr.znam dečka koji ima karavan
francuski,ima stan,živi sa devojkom u njenom stanu,zaposleni oboje,imaju 2 vikendice,duga veza,a nemaju dece.I to je to.Da li je to egoizam?

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Šta ne stoji, jel to što je Švajcarska poslednja država na svetu koja je priznala ženama sufragiju? Ako žena u Švajcarskoj 1970. nije imala pravo glasa(a pravo glasa u određenim pitanjima su žene u CH dobile tek 1991.), mogu da pretpostavim kakva su joj bila ostala prava i koliko se pitala za bilo šta. Ili to što u istom trenutku kontracepcija u jednoj zemlji postojala a u drugoj nije?ljuba napisao:Sebicluk prema dodatnom radu i menjanje dnevne rutine.Kako je to sebicluk tacno? Sebicluk prema kome?
Pa ako pogledas kroz istoriju i nije tako, bar ne u poslednjih 100 godina u Evropi (u manje vise naprednijim drzavama) a da je tako bilo, bilo je. U takvim drustvima i drzavama i danas je visok natalitet...Kroz istoriju su deca pravljena jer nije postojala kontracepcija niti se zena ista pitala oko toga kad ce i sa kime da zatrudni, tako da taj argument ne stoji.
Poslednja izmena od Uroš S. u 07 Dec 2014, 11:17, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
@srdjanyo - Evo, casna rec, bez ikakve zelje da te uvredim, ali sta to tebe boli kurac?
Poslednja izmena od Rakhil u 07 Dec 2014, 11:20, izmenjeno 1 put ukupno.
@rakhil - Jeste, ja se sa tim potuno slazem ( prvi post na ovoj strani) , isto kao sto mislim da je lose da neko ko ne zeli dete iz bilo kojih razloga mora da ga ima, opet nevezano za razlog... Ali da postoje u tom smislu sebicni ljudi, postoje itekako. Naravno, ne svi, ima ih koji se u principu rezonski iz vise razloga ne odlucuju na ( uglavnom jos) dece, ali ih ima i samozivih i sebicnih. Imam u porodici i okolini vise primera i jednog i drugog.
Edit - pretece me srdjan slicnim samo drugacije formulisanim postom...
Edit - pretece me srdjan slicnim samo drugacije formulisanim postom...
Poslednja izmena od dragan u 07 Dec 2014, 11:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Kako se zahuktala tema jbt, ne mozes pohvatati 

- Delija
- Kontakt:
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ti to ozbiljno?srdjanyo napisao:Da se nadovežem.Imam bar dvojicu kolega i par prijatelja koji nemaju dece,ali imaju "sve ostalo".Po meni,oni su sebični jer svoje prioritete zaista postavljaju na prvo mesto.Za druge oni su ne spremni za decu i brak.Ali,ako neko ima vezu od 4+ godina i pri tom živi sa devojkom,da li je logičan sled brak,dete,kupovina karavana ili jednostavno praćenje zapadnih trendova.Npr.znam dečka koji ima karavanfrancuski,ima stan,živi sa devojkom u njenom stanu,zaposleni oboje,imaju 2 vikendice,duga veza,a nemaju dece.I to je to.Da li je to egoizam?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Oprilike moje reci u onom slucaju koji sam vec opisao. I jedino ispravno pitanje.Rakhil napisao:@srdjanyo - Evo, casna rec, bez ikakve zelje da te uvredim, ali sta to tebe boli kurac?

Ljudi mlatite praznu slamu.
Imati ili ne dete/decu je potpuno lična stvar u koju se ne treba uplitati.
Svako ima svoju logiku i svako je upravu.
Imati ili ne dete/decu je potpuno lična stvar u koju se ne treba uplitati.
Svako ima svoju logiku i svako je upravu.
- Delija
- Kontakt:
Zabrinjavajuce je da previse ljudi ne misli tako... 

To je zbog zute stampe