Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od srdjanyo »

Floyd napisao:Iz tvoje priče stičem utisak da im potajno zavidiš ;)

Ne vidim drugi razlog zašto bi tebe nečija odluka o stvaranju porodice toliko pogađala.

Ja se recimo nikad ne bih usudio da upirem prstom u nekog kad su te stvari u pitanju. To je ipak suviše intimno pitanje koje se mene lično ni najmanje ne tiče.
@Floyd Držim se one :Ne poželi ništa što je tuđe.
Ne zavidim im.Samo mi je čudno.Imam kolege kojima sam ja čudan,po pitanju kako isplivavanja iz meseca u mesec.I to mi je OK.Ko zna šta pričaju o meni kad ja nisam tu. :)
Paja napisao:Postoje ljudi koji ne žele decu iz ovih ili onih razloga. Takvi i bolje da nemaju.
Stvarno ne poznajem takve ljude,ali opet bi se vratili na početak diskusije o egoizmu i o tome koliko se treba odreći mnogih stvari i pristati da se život menja 180° kada dobiješ dete.Naprosto,ljudi svoj lepo ušuškani život ne žele da menjaju zbog žgebeta,jer misle da.će zauvek biti mladi,orni i spremni,ne misle da će jednog dana "pasti u krevet".
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Paja »

Stvarno ne kapiram što misliš da je tvoj stav jedini ispravan?

Neki neće deu i to je tako. I bolje da ih nemaju jer su neželjena deca ogroman teret i retko dobiju i deo onoga što zaslužuje svako dete.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa ko pravi dete jer ce jednog dana "pasti u krevet" taj treba da se zamisli
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Menjajte fokus teme
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Fokus pa Fokus :ccc:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Jok, nego bi trebalo Široko... :kezo:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

velika su to odricanja, ja bas skoro citao :mrgreen:

http://www.a5oc.com/forums/a5-general-q ... -year.html
Poslednja izmena od ADrei u 07 Dec 2014, 13:55, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Pajo, jel vam odgovara Milos Vucevic(sadasnji gradonacelnik NS) kao novi min.prav.umesto Selakovica? :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Opet politicari... :ccc: :kuku:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Koliko sam shvatio poenta im nije u konkretnim imenima nego u stavu i politici ministarstva tj. nekoliko zakona koji ih se direktno tiču.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Delija »

srdjanyo napisao:Naprosto,ljudi svoj lepo ušuškani život ne žele da menjaju zbog žgebeta,jer misle da.će zauvek biti mladi,orni i spremni,ne misle da će jednog dana "pasti u krevet".
I ovo nije sebicno razmisljanje? :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Prvo ti sluzis dete do 30 i neke, a onda sledi 10-ak godina pauze pa dete sluzi tebe. :rofl: :doubleup:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Delija napisao:
dragan napisao:To sto nekog treba da boli k.rac, a treba, ne menja cinjenicu da postoje egoisti koji ne zele da uskrate sebi vreme/energiju/novac/you name it, isto kao i cinjenicu da su ti egoisti, egoisti imali oni novca manje ili vise ( posto se sad o tome najvise radi) , ali je cinjenica da ti se neke stvari lakse i vise oslade uz vise kinte.
Svako moze sa svojim resursima da raspolaze kako hoce, njegovo je pravo,ali isto tako nacin na koji raspolaze istim ga odredjuje u necijim ocima, pa i na taj način da ga neko vidi kao sebicnjaka, egoistu, kukavicu ili nesto drugo...
Kakve ovo veze ima sa imanjem ili nemanjem dece?
sad sam se zabrinuo za sebe, pa jel i ja pocinjem da pisem haiku? :kezo:
ima veze sa svim pa i sa imanjem dece. tema je teska za rasclaniti, a i opomenuti smo da je se okanimo, ali da probam bar ukratko, ako modovi procene da treba da se brise, neka brisu slobodno, nikakav problem...
u nekom krugu ljudi sa kojima imam dodir na ovaj ili onaj nacin, ima ljudi koji su sa poboljsanjem svog materijalnog stanja i generalnog kvaliteta zivota iz nekih svojih licnih razloga otisli u veliki hedonizam, iz kojeg ne zele da se vrate i preuzmu neku takvu obavezu kao sto je roditeljstvo... njihova stvar...
u nekim drugim krugovima, neki drugi ljudi, zive jednostavnije ( a opet, ne mogu reci losije,jer u biti kvalitet zivota ne cini to kakav auto vozis i u kakvom stanu i gde zivis, to je samo nadogradnja neceg mnogo bitnijeg ) i mnogo se lakse odlucuju za roditeljstvo... pricam uopsteno i iz primera mnogo ljudi sa kojima imam kontakt.
da ne bude zabune, ne kazem da postoji izricito pravilo, niti osudjujem bilo koga, svako ima pravo da sa svojim zivotom radi sta zeli ( i da snosi posledice svojih izbora ), ali ima primera za sve, pa i za ljude koje ce neko sa pravom nazvati egoistima, i to ce dobrim delom biti odredjeno materijalnim stanjem istih...
takodje, svako uplitanje nekog sireg auditorijuma u neciji zivot i izbor je, pogotovo na nacin koji je dzoni opisao, blago receno neukusno.
sto se tice drzave, rakhil je to odlicno rekao. da ne sirim, kao novopeceni roditelj veoma dobro znam kolike su "privilegije" nekoga ko ima malo dete.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

U mom okruzenju bar 10 parova koji su rodili mecku da bi rodili dete - lecili se, pokusavali, brdo suza, vremena i para otislo i jedva dete. Neki jos nisu, i po svoj prilici i nece, vec ce pokusati da usvoje.
Znam i za mnogo primera gde se plase za buducnost zemlje, ili planiraju da beze odavde pa odlazu decu zbog toga.
Znam i za brdo ljudi koji su bas u frci sa parama i prostorom, perspektivom da se nesto promeni, a nemaju opciju bega preko. Takvih mozda ima i najvise.

Siguran sam da je najmanji broj ljudi koji kazu "ja ne zelim da imam decu jer mi je ovako lepo i necu nista da menjam nikad".

Ozbiljno se zamislite: za koliko ljudi znate da su materijalno do jaja? Da su situirani tako da uzivaju u zivotu? Da podsetim, u zemlji nas je sedam i kusur miliona, od cega je u godinama o kojima mi pricamo ni pola.
A sad, za koliko njih znate da su ispod proseka ili krpe kraj sa krajem? Dakle, ne koliko ih znate, nego ZA KOLIKO takvih znate?

E, kad tako predstavite sebi brojke, a i dalje opada natalitet, apsurdno je uzimati neki imaginarni sebicluk kao bitan faktor. To sto par desetina hiljada ljudi u par gradova moze da zivi lagodno sa decom ili bez ne znaci nista.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Rakhil napisao:U mom okruzenju bar 10 parova koji su rodili mecku da bi rodili dete - lecili se, pokusavali, brdo suza, vremena i para otislo i jedva dete. Neki jos nisu, i po svoj prilici i nece, vec ce pokusati da usvoje.
Nasi prijatelji su dali enormno velike pare i jbga. nisu uspeli. A sada vise nisu u mogucnosti ni da usvoje dete jer sada finansijski grcaju, na zalost :/
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori