Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Ji 4Tze »

Rakhil napisao:Fokusirajmo se na univerzalno pitanje "a sta to tebe bole kurac?". Ne mora biti vezano za decu, primenljivo je u mnogo slucajeva.
Desice se da se zapitate jedno od sledecih pitanja (lista navedena kao primer, nije konacna nikako, dodati po zelji):

Zasto jos nemas decu?
Zasto si kupio benzinca a mogao si dizela?
Zasto se komsinica nije udala?
Zasto komsija kupuje sinu nov auto za 18-i?
Zasto Hrvati slusaju Tompsona?
Zasto americki policajci biju crnce?
Ili zašto je Srbija tu gde jeste :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

dragan napisao:
Delija napisao:
Rakhil napisao:E, kad tako predstavite sebi brojke, a i dalje opada natalitet, apsurdno je uzimati neki imaginarni sebicluk kao bitan faktor. To sto par desetina hiljada ljudi u par gradova moze da zivi lagodno sa decom ili bez ne znaci nista.
Jos nesto - svrha mog zivota nije "produzenje vrste"... :ccc:
Bez zelje da oponiram u bilo kom smislu, sta jeste, kad vec tako to pominjes?
Da ne bih citirao Rakhila... :kezo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Meaning_of_life

Ali je mozda najbolje ovako...
Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

dragan napisao:Vidim ja da ce sledece vidjanje sa tobom biti zanimljivo... :)
Ovo je zvučalo glupo u datom trenutku :D
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Jes vala :)
A moglo je i mastovitije ako si vec okrenuo na tu stranu :kezo:
Al ajde... :)
Poslednja izmena od dragan u 07 Dec 2014, 16:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Mislis ovako? :kezo:

https://www.youtube.com/watch?v=_x5H-lEc1dw
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dragane, grujicu, niste me razumeli :)
Procitajte ponovo sta sam napisao, kakav tip pitanja
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ljudi odoste u off - ovakva pitanja oko dece nisu karakteristična samo za Srbiju, nego za ceo svet.... :kezo:
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od srdjanyo »

Grujic napisao:
Rakhil napisao:Fokusirajmo se na univerzalno pitanje "a sta to tebe bole kurac?". Ne mora biti vezano za decu, primenljivo je u mnogo slucajeva.
Desice se da se zapitate jedno od sledecih pitanja (lista navedena kao primer, nije konacna nikako, dodati po zelji):

Zasto jos nemas decu?
Zasto si kupio benzinca a mogao si dizela?
Zasto se komsinica nije udala?
Zasto komsija kupuje sinu nov auto za 18-i?
Zasto Hrvati slusaju Tompsona?
Zasto americki policajci biju crnce?

Kad se to desi, opipajte se u predelu mosnica detaljno i probajte da detektujete bol. Ako ga nema, nastavite orno sa svakodnevnim aktivnostima na poboljsanju sopstvenog zivota. Vremenom cete postavljati sve manje i manje tih pitanja, a sve vise nekih bitnijih, koje vas zaista bole ali ne stizu na red od sredjivanja sveta.
Tom logikom maltene nemoj nimad nista da se zapitas niti prokomentarises. Jbt koji rezon... A ova tema (kad je vreme za dete a vala i ovo za benzin/dizel :p) iako skakljiva je bas popularna za diskusiju i analizu drugih koji su nesto vec prosli ili ne jer je to jedan od nacina da sebi pomognes, vidis sta bi ti mozda bilo dobro ili ne itd...
Bravo!!!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Da li je žena koja ima malo veće ambicije u životu od šporeta i pegle sebična?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Grujic napisao:Tom logikom maltene nemoj nimad nista da se zapitas niti prokomentarises. Jbt koji rezon... A ova tema (kad je vreme za dete a vala i ovo za benzin/dizel :p) iako skakljiva je bas popularna za diskusiju i analizu drugih koji su nesto vec prosli ili ne jer je to jedan od nacina da sebi pomognes, vidis sta bi ti mozda bilo dobro ili ne itd...
Ova "tema" je savrsen nacin za iskazivanje svojih kompleksa. Oni koji su srecni svojim bracnim zivotom i/ili decom ne pricaju non-stop o tome i ne hvale se, vec uzivaju u tome i eventualno u teskoj zajebanciji pecnu bliskog prijatelja ili rodjaka time, a kompleksasi sa propalim zivotima za sta su sami krivi non-stop samo o tome pricaju. U mojoj blizoj okolini oni koji su najvise drobili oko toga su sada ili vec razvedeni ili se iz aviona vidi (bez da me to uopste zanima) da im je zivot u totalnom qrcu. Toliko o tome.

Jos jedan primer koji mi je katastrofalan - kad sam izlazio iz dugih veza zato sto jednostavno to vise nije bilo to (bez ikakve "svadje") uvek se nasao neki pametnjakovic da izjavi: "ma trebali ste vi da napravite dete - to bi sve sredilo"... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Delija napisao:Oni koji su srecni svojim bracnim zivotom i/ili decom ne pricaju non-stop o tome i ne hvale se, vec uzivaju u tome i eventualno u teskoj zajebanciji pecnu bliskog prijatelja ili rodjaka time, a kompleksasi sa propalim zivotima za sta su sami krivi non-stop samo o tome pricaju. U mojoj blizoj okolini oni koji su najvise drobili oko toga su sada ili vec razvedeni ili se iz aviona vidi (bez da me to uopste zanima) da im je zivot u totalnom qrcu. Toliko o tome.
Izuzetno subjektivna procena :)
To zavisi od karaktera osobe, a ne da li je srećna, imaš ljude koji su iskreno srećni i zadovoljni (nebitno koji segment života) pat ise popnu na glavu s pričom o tome.

p.s. Nisam baš shvatio koliko se to odnosi na moj citat :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Reći ću samo da apsolutno podržavam stav da nikoga ne treba da bude briga što neko nema dece ili ima manji broj nego što neko očekuje. Na ovom forumu ima sigurno ljudi koji imaju ili su imali problem da dobiju dete, o čemu je Rakhil pisao. Mi muškarci to drugačije doživljavamo, ali i nama nije svejedno, a samo onaj ko ima ili je imao takav problem zna kako žene proživljavaju kad ih neko upita "Kad će dete, šta čekate?".
Mnogi će iz pristojnosti prećutati ili reći neki razlog koji nije glavni razlog, samo da odgovore nešto.
Nažalost toga je sve više danas i ne treba nikoga da je briga za to sem ako mu se ljudi obrate za pomoć ili savet. Upravo zbog toga izbegavajte takva pitanja i komentare, a mislim da je i ovde dovoljno rečeno. Možda baš ovu temu čita neko koga to pogađa.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Grujic napisao: imaš ljude koji su iskreno srećni i zadovoljni (nebitno koji segment života) pat ise popnu na glavu s pričom o tome.
Sale i Punto su mi odmah pali na pamet :mrgreen:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Odgovori