Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Ne deli oni lica, nego to ide preko vozačke dozvole... Kao što su za motor iseckali, e tako će i ovako, pokriće se nekom probnom dozvolom, bla bla... Al sad već stvarno preteruju, jesam podržao predlog za ograničenje snage, ali sada već preteruju, a sem toga i sama formulacija će izgleda ipak biti loša.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ne dovodim krivicu u vezu sa ovime, vec cinjenicu da ustav kaze da si punoletan sa 18, zakon da smes da vozis sa 18, ali do 21 ne smes ovako i onako. Dakle, ogranicenja ne idu na vozacki staz, sto bih razumeo, nego na godine zivota.
- Grujic
- Moderator
Pa pazi, za motor je već tako, full A kategorija može tek sa (čini mi se) 24 godine života, bez obzira na prethodne kategorije. Npr ti možeš da polažeš za full A, a neko ko ima istu regularnu dozvolu za B kat ali 20 godina ne može da položi za A, već A1 ili A2...
Sve bi to moglo mnogo logičnije i bolje, al se nema vremena. Populizam je čudo.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ako vec treba da razdvojis dve kategorije vozaca po godinama, to bi moralo biti obrazlozeno malo bolje. Elegantnije resenje bi bilo uvodjenje te dve kategorije u druge zakonske akte, pa da se to moze i sire primeniti, a ne samo na kola. Ovako moze svako ministarstvo da oformi radnu grupu, dovede par "eksperata", ogranici sto kuraca palaca svima ispod 36 i preko 48 i aj zdravo, ako pise u zakonu mora da valja.
Opet tvrdim da je umesto svega ovoga trebalo primeniti postojeci zakon kako treba, i mislim da ce ove mere dati djoku od rezultata.
Opet tvrdim da je umesto svega ovoga trebalo primeniti postojeci zakon kako treba, i mislim da ce ove mere dati djoku od rezultata.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jbg, kad sam ja imao između 18 i 21 godinu gorivo se kupovalo iz flaša i kanistera i čuvalo za do doktora. Sad ću po starom srpskom običaju da uživam u tuđoj nesreći, što da je samo mojo generaciji bilo loše 
Sent from my iPad using Tapatalk

Sent from my iPad using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja dok sam imao probnu godinu dana nisam smeo da vozim od 23 do 05 i nista mi nije falilo. Ni jednom nisam prekrsio to pravilo.
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
A ja sam recimo 90% kilometraze napravio od 23 do 05 (po propisu, kod nas nema probne) i i danas vozim pretezno uvece.
Nije mi jasno, jel mogu oni nekom od npr 18-19 god koji je imao probnu i sad ima normalnu, odjednom da zabrane sve to? Logicnije je da se sve to odnosi na one koji poloze nakon uvodjenja zakona, pa kome odgovaraju uslovi nek polaze, a ne ovako neko bacio 600e i odjednom mu zabrane svasta.
- Grujic
- Moderator
Pa tako ce i biti, rekli u novinama da bi vazilo samo za novopolozene
I kako ce sad komsijin mali na posao u pekaru u nocnu smenu? Peske?
Ne bih se ja kladio da će važiti samo za nove vozače. Realnije je da će važiti za sve.
Neke stvari ce vaziti, ali npr. ne mogu sadasnjim probnim vozacima da produze probnu. Kretenski mi je da ako probnoj pise period vazenja xy.xy.2014-xy.xy.2015. oni nakon isteka tog perioda izdaju novu probnu jos godinu dana.
Glupo je da se na sadasnje mlade vozace neka pravila primenjuju, a neka ne, ali opet, da se sva primenjuju, to je malo nefer prema njima.
TT
Glupo je da se na sadasnje mlade vozace neka pravila primenjuju, a neka ne, ali opet, da se sva primenjuju, to je malo nefer prema njima.
TT
Имам једно потпитање...
Ne-vje-ra...