Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Филиповић »

Је`л расположен неко за тему Косова?
Примљени су у МОК.
Шта мислите, је`л треба сад и данас, ако не јуче, да пресечемо сами са собом и одлучимо - хоћемо ли да признајемо или нећемо, хоћемо ли у ЕУ или нећемо.
Ја нисам начисто. Зато и питам вас.
Моја врела крв (предака :D ) ми просто не да да превалим преко усана, мислим и да сам ближи непризнавању по сваку цену, али се бојим да не сагледавам све аспекте приче довољно дубоко.
С друге стране, нема никаквих гаранција да ћемо бити примљени у ЕУ, да ће иста уопште постојати, нити да ћемо живети боље као чланица ЕУ...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da se bunimo - nemamo snage, da ratujemo - nemamo šanse, jer su svi protiv nas, da ćutimo - neko će nas za 20 godina pitati zašto smo ćutali...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Па да, али шта радити?
Признати или не?
То је изгледа питање свих питања...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma nije, to je odavno izgubljena borba. Problem je sto dobijes 5 nebuloznih uslova, sve i da ih ispunis, dobices jos 5 takvih
Nasa diplomatija failovala najgore moguce
Kosovo nije pitanje vise, priznasmo ga mi
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Meni je pitanje kako da obradujem svoje za Novaća
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Rusi su ga menjali za Krim?

Mi smo fejlovali i na zapadu i na istoku. Vučić a`la balanSERO je baš dobro izbalansirao :kezo:
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Ма није решено ништа док ми не признамо.
МОРАМО да признамо за ЕУ, то се зна одавно, али су како страни, тако и наши политичари, решили да нас замајавају и да нас кувају као жабу, постепено, не бисмо ли се привикли.
Али, када сутра осванемо са референдумским питањем: "да ли сте за то да Србија призна независно Косово", како бисте одговорили.
Јер, то је циљ Немачке политике на Балкану, понизити Србију и вратити јој мило за драго.
Хитлеру су донели таблу из Сарајева пред ноге, Меркелова жели признање.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Филиповић napisao:Па да, али шта радити?
Признати или не?
То је изгледа питање свих питања...
Mogućnost da se građani pitaju je odavno izgubljena, ako je ikad realno i postojala. Sad će biti kako biti mora, mislim da ćemo uskoro i saznati. Zna se ko je zadužen za to i kome se daje podrška da to završi, tako da ostaje da sedimo i vidimo.

Iskreno se nadam da će posle toga krenuti konačno da se menja malo situacija, na bolje naravno.

EDIT: Jeste, sve je ovo bio u stvari jedan veliki cirkus, da se jedna nacija kolektivno, udruženo, smišljeno i isplanirano osveti drugoj posle 70 godina... Nemaju pametnijeg posla, većih problema i, u krajnjoj liniji, većih/bitnijih neprijatelja od tada, pa do danas.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Снага се у дипломатији исказује вековима друже, а камоли деценијама.
Свако се поставља на своје место.
То диктирају моћни. Нисам теоретичар завере, да се разумемо, само сам реалан.
Али, ако неко други то не одради уместо нас, ако нас буду питали, како бисте одговорили???
Нико неће то да превали преко усана, ДА или НЕ, о томе вам и причам.
Одлука је страшно тешка ствар, а оваква још и више...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Za mene nije teska odluka, ali mene niko ne pita, niti ikoga intresuje moje misljenje
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kosovo nije naše, pa nije i nema izgleda da će biti. Što pre to sebi sebi priznamo biće nam svima bolje.
Godinama zatežemo sebi omču oko vrata i diplomatsku i finansijsku, a ništa ne uspevamo da promenimo. Samo gubimo.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Gledajuci sa ove vremenske distance, sa ovim podacima sa kojim raspolazem sa "zivotnim iskustvom" (koliko ga imam u svojim 30-tim), ja bih bez problema rekao DA i skinuo to sa dnevnog reda. Da li ce biti drugih uslova, hoce. Pitanje samo koliko bure vazelina imamo.

MIslim, mozemo da se busamo do sutra, ja samo ne znam ko zivi u bajci da mi ikada mozemo da vratimo to Kosovo pod nasu kontrolu. Kada kazem kontrolu ne samo da sve drzave povuku priznanje i da kazu ok to je vase, ko ce da kontrolise taj albanski narod dole? Da sam na njihovom mestu, vratio bih se pod okrilje Srbije, nastavio pricu koji su gurali do sredine 90-tih i kupio Srbiju do linije, Valjevo, Kragujevac, Nis, i tek onda proglasio odcepljenje. Cisto kao pokaznu vezbu. Idite malo u moj rodni grad pa pitajte ko kupuje stanove, lokale i od cega zivi grad koji nema NI JEDNU zdravu firmu koja proizvodi nesto. Lepo bilo dok su se prodavala imanja po Kosovu za 10x veci novac od realne vrednosti, pa se kupovalo, sto stanova sto radnih mesta po centralnoj Srbiji (Kraljevo) i juznoj (Nis)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Baš tako. Kosovo su pre svih prodali Srbi sa Kosova. Ne postoji način da se svi ti ljudi ikada stave pod kontrolom Srbije a ne bi bilo ni dobro po nas sve i kad bi pristali.

Ista je priča i za RSK o kojoj priča Seki. Ja znam dosta ljudi odatle ali ni jednog koji bi se iz Beograda vratio u onaj krš bez ikakve perspektive. Odatle i Hrvati beže...
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Xepoj87 napisao:On je totalno omasio poentu price i siftovao istu na iskrene ljude i folirante, Pavle style :D

Sent from my Sony
:kezo:
ps Ja nisam ni gledao sta se pre pisalo, nego samo napisao post na ono sto je Uros napisao...
Za svoja iskustva kada je isao na mesta koja je on naveo :D.... i da vise volim nadrndanog covek nego lika sa retardiranim osmehom :D

primer ...
http://www.youtube.com/watch?v=UmArcjTmC8M

@Urose nisam hteo uopste da kazem da ljudi zive do jaja...
Ja sam 91 godiste i od kada sam se rodio u ovoj zemlji, vecina ljudva jedva sastavlja kraj sa krajem....
Samo smo nekada imali vise nade, da ce biti bolje.... Ja jedino sta pamtim da u ovoj zemlji zivelo malo bolje 2006,2007, 2008... Ipak tek kada sam sazreo shvatam sto se tada zivela bolje i da je to bilo na vestackim osnovama.. Sada vise drzava nema gde, nema jos mnogo toga da se proda...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa ne bih se složio da je bilo na veštačkim osnovama, po čemu?
Nakon svog onog čabra, od neke 1999/2000 je krenulo malo na bolje, postojao je neki uspon, privatne firme su mnogo bolje radile, bilo je moguće regularno naći posao, ili ih čak menjati ako ti izleti bolji, mnogi su svake godine beležili rast, saldo bolji nego prethodne godine.... I tako jeste bilo do neke 2008 kada je samo krenulo sve gore i gore
Odgovori