Dobro veče
Re: Dobro veče
kao i mnogo sta drugo, pravu istinu cemo mozda saznati, nekada...
Citam ovo u novinama i pitam se, u kojoj li ce temi Kobra da se oglasi.
Stvarno steta za coveka i jednog i drugog. Ovo je dokaz da su i kobre ljudi. Nadam se da barem u ovakvim jedinicama ne prolaze ''burazeri''.
Stvarno steta za coveka i jednog i drugog. Ovo je dokaz da su i kobre ljudi. Nadam se da barem u ovakvim jedinicama ne prolaze ''burazeri''.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jbga, dokaz da su i oni ljudi koji rade po par meseci bez dana odmora. Mozda bi gospodin Dikovic mogao da porazmisli i o tim stvarima.
A ono sto mene buni je to da li sad podjebavas ili sta?
A ono sto mene buni je to da li sad podjebavas ili sta?
Brzine idu u H-a !!!

mislim da burazeri tu ne prolaze, niti im je zanimljivo tako nesto...
Oružje koje ima metak u cevi se ne čisti... Čak se i rasklapanje obavlja u pravcu u kome nema nikoga. Nije ovo greška.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kako god da se nesreca desi s oruzjem, jedina sigurna stvar je da je u pitanju ljudski faktor. Cak i kada se desavalo da pistolj opali "sam od sebe" uvek se ispostavi da nije bio zakocen. Neopreznost,nemar ili neki treci uzrok ove tragedije... Saznacemo verovatno nikad.
Ne podjebavam. Mislio sam generalno na nase cuveno ''preko veze''. Posto je poznato kako se zaposljava u policiji na primer. Nisam mislio na tvog burazera.Day Walker napisao:A ono sto mene buni je to da li sad podjebavas ili sta?

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Day Walker
Uopste ne mislim na taj deo posta, vec na onaj "samo sam cekao da se javis"
Brzine idu u H-a !!!

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Dusan napisao:Ne podjebavam. Mislio sam generalno na nase cuveno ''preko veze''. Posto je poznato kako se zaposljava u policiji na primer. Nisam mislio na tvog burazera.Day Walker napisao:A ono sto mene buni je to da li sad podjebavas ili sta?Cak mislim da mi kobre nisi spominjao, vec si rekao da radi u vojsci ili tako nesto.
Dodje ti isto ako je pripadnik spec. jedinice Kobre znaci radi u VS. To je vojna jedinica..
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Tako je, Geza. Linija punjenja i praznjenja je svetinja, pre i posle radi sta hoces.Geza napisao:Oružje koje ima metak u cevi se ne čisti... Čak se i rasklapanje obavlja u pravcu u kome nema nikoga. Nije ovo greška.
Sent from my HTC One V
@Heineken Znam dobro da su kobre vojna jedinica. Pisao sam cak kada je bila prica o Vucicu Drugom, da sam upoznao coveka, koji je radio obezbedjenje bivseg precednika. On je zavrsio vojnu akademiju, jel to mozda uslov da bi postao clan? Ako nije trebalo bi da bude.

Pa znao sam da ce da padne neki PR.Day Walker napisao:Uopste ne mislim na taj deo posta, vec na onaj "samo sam cekao da se javis"

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nisam siguran ali mislim da jeste, DW zna sigurno...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Nije Vojna Akademija uslov. Ali zato moras da imas odredjeni minimalni cin i radno iskustvo u vojsci da bi uopste konkurisao. Drugar mi radi u Vojnoj Policiji u Gardi pa mi je pricao.
- Day Walker
Pristup jedinici tj konkurisanju imaju samo osobe koje su bile ranije unutar nekih specijalnih jedinica ili lica koja su prosla vojnu obuku i radila unutar vojne policije.
Posle toga ide psiho fizicka provera, ponovna obuka itd.
Ne treba zavrsena VA jer VA obucava ljude za druge stvari.
Moj burazer je od svoje 16. god u vojsci i u spomenutoj jedinici je 15 godina (mozda i vise).
Posle toga ide psiho fizicka provera, ponovna obuka itd.
Ne treba zavrsena VA jer VA obucava ljude za druge stvari.
Moj burazer je od svoje 16. god u vojsci i u spomenutoj jedinici je 15 godina (mozda i vise).
Brzine idu u H-a !!!

Vojna akademija je fakultet - škola za oficire. Ni jedna jedinica nije oficirska. Većinu čine ljudi sa srednjom spremom.
Što se tiče nesreće, apsolutno se slažem sa Gezom i Slobom. Oružje se proverava/prazni po jasno propisanoj proceduri i nikako drugačije. Tu ne sme da bude odstupanja.
I pored svega se dešavaju greške i propusti. Ovaj jučerašnji je na žalost tragičan.
Što se tiče nesreće, apsolutno se slažem sa Gezom i Slobom. Oružje se proverava/prazni po jasno propisanoj proceduri i nikako drugačije. Tu ne sme da bude odstupanja.
I pored svega se dešavaju greške i propusti. Ovaj jučerašnji je na žalost tragičan.