Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Auto sijalice

Post od nidza »

Uroš S. napisao:To je najviše do auta.

Huawei P6 TT
Verovatno. Trajale su obične ali za moju ćoravost je to sve slabo.

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

blaugrana napisao:Koliko moze da utice nacin gasenja svetala na trajnost?
Mozda moze i da ide u "mit ili istina" :mrgreen:
Imam osecaj da mi sijalice duze traju otkad, prvo gasim svetla, pa tek onda motor. Primetim da se sijalice polako gase, dok kad uradim obrnuto istog momenta se ugase

Tapatalk
Pa valjda svako normalan prvo gasi svetla pa motor.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Gde su tu oni sa automatskim svetlima, verovatno su i oni nenormalni, ko bi vozio auto sa tim :kezo:
U praksi, nikakve veze. Koristim i auto sa automatskim paljenjem svetala i bez i gasim uglavnom posle gasenja motora ( tad je manja promena struje jer je sijalica posle gasenja motora samo na accu), a palim kad je motor upaljen, i mnogo cesce su crkavale na tom kod kojeg se zezam sa paljenjem i gasenjem...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne gasim svetla uopšte. Prekidač je stalno na položaju za uključeno.

Jeftinije su sijalice nego kazna. I Xendže su jeftinije nego kazna. :-) Neka crknu, mada ne crkavaju.

Na Stilu stoji na poziciji, jer kad se zavergla hoće da se ne upale. Na Alfi se uvek upale, tj bar nisam primetio da nekad neko svetlo ostane ugašeno.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kod mene se dnevna iako se upale na kontakt, trenutak pre nego zavergla ugase a trenutak pošto sastavi upale. Isto važi za sve potrošače u autu.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Auto sijalice

Post od Saša »

nidza napisao:Ne gasim svetla uopšte. Prekidač je stalno na položaju za uključeno.

Jeftinije su sijalice nego kazna. I Xendže su jeftinije nego kazna. :-) Neka crknu, mada ne crkavaju.
+1

Palim motor maltene uvek sa upaljenim svetlima (jedino kad je napolju jako hladno onda ugasim/prebacim prekidač na off pre paljenja, da malo poštedim akumulator). Dvaput sam platio kaznu zbog svetala i neću više. Sijalice (obične) mi crkavaju jednom godišnje, recimo, a to je smešan trošak. Sada sam stavio za nijansu bolje Osram Long Life, pa ćemo videti.

TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kod mene može da se uključi day light režim u 5 varijanti. Odabrao sam jednu. Kada se motor startuje i alternator počne da se vrti, onda se i svetla upale. Isto tako i sa gašenjem.
Ako bih upalio na prekidač, gašenjem auta se ne bi svetla ugasila. Radila bi neko vreme, dok auto ne skonta da sam zaboravio da ih ugasim, pa ih utrne da ne troše akumulator.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Meni su svetla spojena da se pale sa autom i da hoću ne mogu da ih gasim.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ozbiljno glupo rešenje.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije auto za spijune :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Najviše volem odrešene ruke prilikom takvih kastomizacija!

Zamisli oteraš taj reno negde po hladnom vremenu u šumarak, a ono svetla moraju da rade sve vreme. Otkrivaš poziciju i vidiš se iz aviona! :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ko ide resoom u sumarak? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Kako to methane?
Kod mene je u nultom polozaju pod kontrolom senzora za paljenje svetala, ali kad njih iskljucim ponasaju se kao normalna svetla, tj ugase, a kad je upaljen senzor onda se pali po mraku, kako i treba. Jel ti imas uopste tri polozaja na rucici onda?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Zamisli oteraš taj reno negde po hladnom vremenu u šumarak, a ono svetla moraju da rade sve vreme. Otkrivaš poziciju i vidiš se iz aviona! :D

Jes to je malo nezgodno, jedino da prvo izvadim sijalice, ali onda kasapir ruke. :kezo:
Day Walker napisao:Ko ide resoom u sumarak? :D

Pa bolje i da me vide kako svetlim, nego da odem opelom u šumarak i krene korozija. Situacija: Par dana bruke VS dug račun kod limara :kezo:
dragan napisao:Kako to methane?
Kod mene je u nultom polozaju pod kontrolom senzora za paljenje svetala, ali kad njih iskljucim ponasaju se kao normalna svetla, tj ugase, a kad je upaljen senzor onda se pali po mraku, kako i treba. Jel ti imas uopste tri polozaja na rucici onda?
Dragane, ključne reči "senzor za paljenje svetala" Nemam taj predmet ćiko. :) Imam 3 položaja, 0,pozicija i oboreno, ali i na 0 radi oboreno.
Širim haos!
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

A ja kad sam pričao da je Reno glup auto... :)
Ona Storia je isto bila spojena kao M.M-ov Clio. Ne možeš svetla nikako da isključiš. Eventualno možeš da staviš na položaj I pa da rade samo pozicije.
Koliko dobro rešenje, toliko i glupo.
Mane:
1) Pređeš u drugo vozilo i zaboraviš da uključiš svetla jer si ovamo navikao da to ne radiš (ako mi to Grujić nije 100 puta pomenuo...)
2) Svetla se uključe kad daš kontakt, i u trenutku kad startuješ motor lepo po intenzitetu svetla vidiš pad napona. Po meni nije "zdravo" jer sam kao i Ogi navikao da sve potrošače isključim pre isključivanja motora, kao i da ih uključim nakon.
3) Ne smeta meni automatizacija kad ja mogu da je kontrolišem. Kad je ona bezuslovna ne volim.

p.s. ova stvar oko koje se zaj*bavate - 5min se juri položaj u bravi da aku pusti struju za radio a da ne pusti i za svetla. Zaboraviš što si došao.
Poslednja izmena od Stjepa u 11 Dec 2014, 12:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori