Renault Captur
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Renault Captur
Meni izgleda kao uspesan koncept. Povisen je i to mi odgovara sa druge strane kompaktnih je dimenzija za grad a unutra ima dosta prostora. E sad da li je zenski nemam pojma.
Sto se tice boje to mi je sad najmanje bitno.
Zanima me oko motora. Taj jaci 1.2 ide uz automatiku nemacke firme getrag. Posto ima dva kvacila da li se moze desiti da posle 70-80k km moraju da se menjaju ta kvacila i to moze bude prilicno skupo? Nikad nisam imao automatik pa zato pitam.
Sto se tice boje to mi je sad najmanje bitno.
Zanima me oko motora. Taj jaci 1.2 ide uz automatiku nemacke firme getrag. Posto ima dva kvacila da li se moze desiti da posle 70-80k km moraju da se menjaju ta kvacila i to moze bude prilicno skupo? Nikad nisam imao automatik pa zato pitam.
Ne znam, ali moje laičko razmišljanje je da ćes 80% vožnje provesti u automatskom modu gde će kvačilo biti rasterećeno i da sigurno ne bi trebalo da bude problema sa njim. Mislim da se previše plašimo tog menjača, kao i plivajućeg zamajca, a realno su to izdržljive komponente. Ti kao prvo kupuješ nov auto i sigurno si miran prvih 100000km što se tiče tih krupnijih stvari.
Ovde kod nas ( SLO ) ima tih captura ko trave, u večini jih vozu stariji ili ženske, ali avto je vrlo simpatičan. Jedino što kreteni ne znaju da stave neki malo jači motor u njega, naprimer dci 110 barem...to bi bilo vrhunsko ( da ne pričam o dci 130 )
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja uopšte ne priznajem te kvalifikacije "ženski auto", sem ako je baš rozi sa cvetićima. Uvek bi za grad pre birao manji auto ("ženski") nego "mušku" limuzinu od 5 metara. Pored slabog izbora motora kod Captura me odbija i enterijer - nekako mi je klasu lošiji od eksterijera. A spolja mi je super. Svaki put se okrenem kad ga vidim.
Ako ti razlika u ceni nije problem, vise ces uzivati sa jacim motorom i automatikom.
Rekao bih da u prvih 100k ne bi trebalo da bude problema. Ako i bude, tu je garancija...
Samo probaj da nadjes negde i jedan i drugi da probas, ne nuzno u Capturu, cisto da dobijes osecaj kako ide, kako se ponasa menjac itd...
Rekao bih da u prvih 100k ne bi trebalo da bude problema. Ako i bude, tu je garancija...
Samo probaj da nadjes negde i jedan i drugi da probas, ne nuzno u Capturu, cisto da dobijes osecaj kako ide, kako se ponasa menjac itd...
Re: Одг: Renault Captur
grujicd napisao: Pored slabog izbora motora kod Captura me odbija i enterijer - nekako mi je klasu lošiji od eksterijera. A spolja mi je super. Svaki put se okrenem kad ga vidim.

A spolja je stvarno lep, dosta lepsi od Clia.
Inace, u toj klasi pogledaj i 2008, jeste skuplji, ali izgleda kao dosta kvalitetnije uradjen od Captura.
Имам једно потпитање...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kome se ne žuri u tu klasu stižu Mazda CX-3 i Honda HR-V.
- Darko
Videcu da sutra odem da pogledam detaljno da vidim captur i ako je moguce da probam oba motora. Jako me zanima razlika. Nikad nisam sedeo u njemu pa cu moci lako da ocenim i kvalitet enterijera, ono sto za sad znam je da ima puno prostora i veliki prtljaznik, kao i pomerivu zadnju klupu.
Vec imam "musku limuzinu" od 5 metara pa bi mi ovako nesto doslo kao osvezenje za grad i krace izlete van grada.
Sto se tice konkurentskih vozila u toj klasi ne vidjam nista po slicnoj ceni. Sve ostalo je skuplje i manje opremljeno.
Video sam jednom taj peugeot 2008, jeste lep ali u NS mislim da nema ni jedan prodavac niti ovi iz BG imaju sajt i cenovnik. Pa ne znam ni gde bi ga video i probao. Dok recimo za renault ima dva dilera i jedan za citroen.
Vec imam "musku limuzinu" od 5 metara pa bi mi ovako nesto doslo kao osvezenje za grad i krace izlete van grada.
Sto se tice konkurentskih vozila u toj klasi ne vidjam nista po slicnoj ceni. Sve ostalo je skuplje i manje opremljeno.
Video sam jednom taj peugeot 2008, jeste lep ali u NS mislim da nema ni jedan prodavac niti ovi iz BG imaju sajt i cenovnik. Pa ne znam ni gde bi ga video i probao. Dok recimo za renault ima dva dilera i jedan za citroen.
Nemoj očekivati čuda po pitanju prostora. Ima mesta, ali ni blizu kao kod mene. Koliko god da su konceptualno slični ipak su razlike primetne. Što se tiče enterijera meni deluje dosta kvalitetno urađen.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
To su ovlašćeni, ima još jedno 2-3 dobra neovlašćena u NS ili okolini.
U vezi Captura.... generalno ne volim takve automobile. Od konkurentskih Captur izgleda najbolje, barem za moj ukus. Ima ih već prilično po BG. Kod mene u blizini 2-3 kom i svi su dvobojni, narandžast sa crnim krovom, crn sa narandžastim krovom, drap sa crnim krovom. Iako sam na bio skeptičan prema tim dvobojnim varijantama ove pobrojane jako dobro izgledaju. Naravno ima i nebuloznih poput svetloplavo-bele koja je užas.
Što se motorizacije tiče, naravno najbolja varijanta sigurno je 1,5 dCi, ali €€€ 1,2 TCe je po snazi dobra mera, ali kao i u Cliu 4, iz nekog razloga dolazi samo sa dual-clutch menjačem. Koliko god ne volim motrore sa manje od 4 cilindra 0,9 TCe može biti interesantan za neku "običnu" vožnju, bez jurnjave. Atmo 1,2 na svu sreću ne ugrađuju.
Edit:
Gledam cenovnik ra Renaultovom sajtu, 1,2 TCe EDC, košta otprilike koliko i 1,5 dCi sa manuelnim u Expession paketu.
U vezi Captura.... generalno ne volim takve automobile. Od konkurentskih Captur izgleda najbolje, barem za moj ukus. Ima ih već prilično po BG. Kod mene u blizini 2-3 kom i svi su dvobojni, narandžast sa crnim krovom, crn sa narandžastim krovom, drap sa crnim krovom. Iako sam na bio skeptičan prema tim dvobojnim varijantama ove pobrojane jako dobro izgledaju. Naravno ima i nebuloznih poput svetloplavo-bele koja je užas.
Što se motorizacije tiče, naravno najbolja varijanta sigurno je 1,5 dCi, ali €€€ 1,2 TCe je po snazi dobra mera, ali kao i u Cliu 4, iz nekog razloga dolazi samo sa dual-clutch menjačem. Koliko god ne volim motrore sa manje od 4 cilindra 0,9 TCe može biti interesantan za neku "običnu" vožnju, bez jurnjave. Atmo 1,2 na svu sreću ne ugrađuju.

Edit:
Gledam cenovnik ra Renaultovom sajtu, 1,2 TCe EDC, košta otprilike koliko i 1,5 dCi sa manuelnim u Expession paketu.

Širim haos!
- Darko
Kad bih se dvoumio izmedju 1.2 tce i 1.5 dci uzeo bih definitivno ovaj prvi. Mnogo je jaci i sigurno ima rafinisaniji rad i zvuk i ostalo. Potrosnja mi nije od primarnog uticaja.
evo testa captura.
https://www.youtube.com/watch?v=kvhc1H20gMU
evo testa captura.
https://www.youtube.com/watch?v=kvhc1H20gMU
- Darko
Za sad sam suzio izbor na captur 1.2 automatik i golf 1.2 tsi. Sad sledi mnogo razmisljanja 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Golf je golf :/ jeste racionalnija i bolja kupovina
Ali za drugi auto ja bi pre capture
Ali za drugi auto ja bi pre capture