Chip-tuning

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Chip-tuning

Post od milosdoktorabs »

Grujic napisao:Sto se boxa tice iskustva su razlicita... Markonijev drugar je radio dyno i box je dao znatno manje konja od deklarisanog.
Kada iznosis ovakav podtak sto onda ne napisa koliko je bilo pre box-a.
Kao buduci kolega pridrzavaj se pravila GMP-a. :pivo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa kakve to veze ima? I ne vidim problem sa snagom.

p.s. Znamo zasto si se javio na moj post i neka na tome ostane, svaka medalja ima dve strane, ovde se mogu videti obe, kontakt je tu i svako nek dalje sa svojim parama radi sta misli da je najbolje. :pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Doktore pa nismo deca. Ne veruješ valjda stvarno da nešto što je univerzalno može isto dobro da radi svuda i u svim uslovima.
Nije bilo i neće biti.

Druga je stvar što niko ko radi čip u Srbiji nije 100% pouzdan, bar meni da mu poverim motor na obradu pa bih da imam turbo dizela i da hoću čip otišao kod Denisa i ubacio box, ako ni zbog čega drugog onda zato što ga znam pa bih znao koga da vatam za gušu ako nešto pobrljavi.
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Post od HellBoy »

Pajo :doubleup:

Uvek će biti za i protiv kao i zadovoljnih tako i nezadovoljnih...trenutno je procenat nezadovljnih zanemarljiv ( jer ih zapravo ima možda 1...ali je i to diskutabilno zbog čega je nezadovoljan).

Bez obzira na sve ovu izjavu nemojte shvatiti ko reklamu, nego kao lično iskustvo...

Ja ga imam u Megiju ugrađen konkretno PRO model Box-a i stvarno radi za sve novce :presrecan: Ugradio sam ga kad je imao 18.000km a trenutno je na 34.856km i sve radi kao i pre, bez promena (utvrđeno na dijagnostici u ovl. servisu).
Koliko konja je dobiveno...hmm, moram da priznam da me i nezanima, jer da je i +1ks (a nije ;) ) meni je extra, jer auto povlači ko blesav i u najvišem prenosu, IV služi samo za preticajne kolone i to uzbrdo :doubleup:
Tako da je promena evidentna, pa nekako mi je suviše da dajem 50Eur za merenje...možda jednog dana kad se nas više skupi pa da ukebamo neki popust na količinu :mrgreen:
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako tako divljacki povlaci u najvisem stepenu pretpostavljam da fabricki nije bilo tako?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Hell,
Zar se nije pojavio ni jedan potencijalni kupac koji je trazio potvrdu snage i Nm-ara koja je deklarisana od strane proizvodjaca?
Ili je sve bilo na osnovnu preporuka i licnih iskustava
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Hell, činjenica da tebi kao dileru Box-a nije palo na pamet da makar na svojim kolima uradiš dyno test pre i posle ugradnje box-a me tera da povučem prethodnu izjavu da bih ugradio box.

Dakle ne bih ugradio box kod nekog ko nema dyno proveru ni jednog vozila na kome je radio jer takvu uslugu smatram (polu)prevarom i neozbiljnim i od strane principala i od strane dilera. Ne vidim ni jedan razlog da kod nekog takvog ugradim box kad mogu da ga kupim on-line i sam ga konektujem. Imam isti nivo sigurnosti. Nikakav.

Svaka priča da je bilo koji box ili kako god ga zvali (externo parče hardvera koje laže komp vozila i na taj način provocira da isti radi u suštini pogrešno) bolji od čipa namenski napravljenog ili prilagođenog konkretnom vozilu je neozbiljna. Problem je što kod nas ne postoji dovoljno pouzdanih čipadžija.
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Post od HellBoy »

blaugrana napisao:Hell,
Zar se nije pojavio ni jedan potencijalni kupac koji je trazio potvrdu snage i Nm-ara koja je deklarisana od strane proizvodjaca?
Ili je sve bilo na osnovnu preporuka i licnih iskustava
Ne, niko od kupaca nije tražio potvrdu o poboljšanju ili ti dobitku (samo na Forumima), jer je učinak odmah primetan i kao što sam i sam pisao, dovoljno evidentan tj osetan da nema potrebe za proverom...mada ću najverovatnije i otići kod Boban-a, čisto da vidim koliko nM sam stvarno dobio (KS mi nije bitan iskreno)...jer nM kida menjač, zamajac i sl. pa da smanjim snagu ako treba...

Inače RaceChip je Deutsche produkt (od matice pa do kraja konektora :D ), tako da nesumnjam u kvalitet i pouzdanost, a ustalom postoji garancija od 24 meseci na uređaj tako da se uopšte nebrinem...iskreno da je nešto sumnjivo nebi ga ni sebi ugradio u NOV auto pod garancijom :doubleup:
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Molim da ubuduće sva pitanja i dogovori u vezi RC, sa članom Hellboy, idu isključivo preko privatnih poruka.
Tema je namenjena isključivo za iskustva vlasnika koji imaju ugrađeni chip ili box. Hvala.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

paja napisao:Hell, činjenica da tebi kao dileru Box-a nije palo na pamet da makar na svojim kolima uradiš dyno test pre i posle ugradnje box-a me tera da povučem prethodnu izjavu da bih ugradio box.

Dakle ne bih ugradio box kod nekog ko nema dyno proveru ni jednog vozila na kome je radio jer takvu uslugu smatram (polu)prevarom i neozbiljnim i od strane principala i od strane dilera. Ne vidim ni jedan razlog da kod nekog takvog ugradim box kad mogu da ga kupim on-line i sam ga konektujem. Imam isti nivo sigurnosti. Nikakav.

Svaka priča da je bilo koji box ili kako god ga zvali (externo parče hardvera koje laže komp vozila i na taj način provocira da isti radi u suštini pogrešno) bolji od čipa namenski napravljenog ili prilagođenog konkretnom vozilu je neozbiljna. Problem je što kod nas ne postoji dovoljno pouzdanih čipadžija.
Slažem se velikim delom. Meni je bitno da osetim boljitak realno kad pritisnem papučicu ako ću da se trkam ili ako sa punim rezervarom više km prelazim, to mi je najbolji dokaz da radi. Šta će da kaže merenje nije me briga ako sam ja zadovoljan tj. ako dobijem smanjenu potrošnju, ali je minus i slažem se sa Pajom što dileri ovog box-a nisu odradili merenje :doubleup:

Svakako sam zainteresovan za RaceChip, pogotovo jer mi ga je proporučio drug i neko u koga imam dosta poverenja (Dalibor, radnja Vitez u Batajnici), verujem da ću isti probati iz razloga što ne volim da mi neko prčka po fabričkim mapama, stalo sam čip zaobilazio baš zbog toga :)
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Javi se Hellboyu na PP, pa ako ugradiš napiši ovde utiske. :pivo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Napisaću naravno, možda padne neka proba ako se iskombunujem sa nekim članom foruma jer ja možda nisam merodavan :mrgreen:
Prvo da sredim lava 110% Od velikog i malog servisa se kreće sledeće nedelje i ako još nešto treba usput da se zameni :)
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Off topic
Da se ne bi trosilo vreme, ni moje ni musterijino, ako su skepticni - svima ponudim da izmere u AMSS jacinu svetla pre i posle naseg rada na farovima. Pre par meseci nam je bila ekipa iz AMSS i jednog auto casopisa, dugo smo ih cekali posto su na terenu stalno, i na 4 automobila koje smo tog dana radili su uradili merenje pre/posle. Svaka musterija koja je nepoverljiva moze da dobije taj dokument. Sto bi rekli - crno na belo.

Ako taj box "vara" komp, i auto ide bolje, moze li on "lose varati" pa da napravi :censored: ?
Kako isti box "prevari" npr mjet motor od 69ks i bmw-ov motor od 150ks?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Trojke samo sad i neću više Tita i partije mi :kezo:

Hell, smatraj moje postove dobronamernim ili maliciozim na volju ti, pa odgovori ili nemoj kao na prethodni ( i to ti na volju)

Činjenica je da je box uređaj koji daje motoru određen br ks-a i nm-a i usput verovatno smanjuje potrošnju. Činjenica je i da za svako vozilo on poboljšava performanse određen utvrđen broj vrednosti. Činjenica je da ti bez dyno testa pre i posle ugradnje ne možeš ni da znaš kolike su te vrednosti, a još manje možeš da kažeš mušteriji šta mu prodaješ pa se zato koriste poštapalice koje ništa ne znače "porast snage i do xy%. Dalje je činjenica da bi koristio makar podatke proizvođača, ali izgleda da ni on nema egzaktne pokazatelje prirasta performansi za konkretan motor.
Iz svega navednog zaključujem da ne znaš šta prodaješ i da kupcu ne možeš da daš adekvatne informacije, a to smatram krajnje neozbiljnim. Da sam na tvom mestu ja bih radio potpuno drugačije.

Kažeš da postoji garancija od dve godine na uređaj. To je lepo i tako i mora po zakonu, ali ne postoji garancija da neće napraviti štetu motoru, a to je ono što većinu potencijalnih mušterija plaši.

.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

noob napisao:Za RaceChip viđam reklame na dosta stranih foruma sa dosta clanova, po njihovim komentarima su zadovoljni, to mi je prvo zapalo za oko da ima zadovoljnih iz prve ruke, onda što mogu da ga prebacim na sledeće vozilo, ali nikog ne znam u Srb da ga koristi. Sad je već i izašao nov model ili RaceChipa kako vidim.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ne mozes jedan uredjaj da koristis na vise vozila.
Ako moze,to jest ako na neki nacin on u sebi nema nista prilagodjeno konkretno tvom vozilu, ja licno bih to izbegavao,jer onda na najlosiji nacin povecava snagu motora.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori