Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Sport

Post od DukeNS »

A ja kazem da neko za to treba da odgovora, jer Telekom, EPS i kompanija nisu privatne firme i ne smeju da daju moj novac i novac svih gradjana Srbije drzavnim projektima!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

True
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dobro je da Voši nisu dali...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

True, true...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

I shit you not. :)

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Geza napisao:Dobro je da Voši nisu dali...
Dobijala je i Vosa samo tako...

Zvezda i Partizan ih bar kako/tako reklamiraju.
Vosa je provincijski klub i nista vise od toga.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Kosarkaski klub NIS Vojvodina je vestacki napravljen i to nije KK Vojvodina, koja je clan istoimenog Sportskog drustva, tako da poredjenje nije na mestu. Prvi se gnusam tog kluba!

@Delija, jeste, Vojvodina je provincijski klub, a vi ste gradska deca, urbana reakcija, narodni klub osnovan od SrBskog ogranka tadasnje vlasti, a sve kako bi se SrBska omladina sacuvala od opake posasti-komunizma, koji je u liku SD Partizan pretio da unisti sve pred sobom... Daj, nemojmo se zajebavati...

Delija napisao:
Dobijala je i Vosa samo tako...
Navedi primer...?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Odbojka...

Slika

Gurala je i rafinerija dosta dugo.
Slika Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Da, Naftagas je finansirao musku odbojku i zenski KK u jednom periodu. To su mislim jedini primeri, manjih sportova i u to vreme su skoro sva sportska drustva bila finansirana od strane drzavnih preduzeca. Ne sporim tu vezu, koja je isla politickim putem preko ljudi koji su tada vodili ove kolektive. Ne sporim, ali i ne odobravam. Problem je sto situaciji nije bas uporediva, jer su minorni sportovi (bez omalovazavanja), druga vremena, a da ne govorimo o kolicini sredstava koja su davana. Pri tom, za finansiranje od strane NIS-a nema sta da se prigovara (nisam ni ja), jer nije drzavna kompanija. Druga stvar je sto oni sponzorisu iz cz politickih razloga...

FK Vojvodina jedino dobija sredstva iz gradskog budzeta koja joj sleduju po zakonu, kao i svim sportkim kolektivima u Novom Sadu!

A vi ovim argumentima i dalje pravdajte milione eura SVIH gradjana Srbije utucanih u "najvece brendove" Srbije...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma da, kao sto je Bata Kan Kan bio najuzorniji gradjanin Srbije :kuku:
Nemoj me zaje*avati... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

:kuku:

Odakle sad on u prici o finansiranju od strane drzavnih preduzeca???

Mislim, nije problem ni o njemu da pricamo. Samo mi prvo odgovori kakve on veze ima sa pricom iznad...?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nema veze - ima kanapa.

Svaki klub u Srbiji (sa akcentom na fudbalske jer se tu vrti mnogo veca lova) je kurva nekog mafijasa/bizMismena ili vise njih koji su u sprezi sa nekim na vlasti ili oko nje. Koliko su taj mafijas i cela ta ekipa jaki - toliko je jak i klub. Da postoji interes da postoji jaka Mladost iz Lucana - bila bi jaka.

Nije mnogo drugacije ni recimo u Italiji - pa nisu ovi nasi buzdovani to smislili vec kopiraju "najbolje".

Meni je odavno jasno da je sve to daleko od sporta - nije mi jasno kako to nekim (retkim) pojedincima ovde nije jasno.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

I tim "retkim" pojedincima je sve jasno, ali pokusavaju da promene neke stvari, bore se. Elaboriracu...

Pre nego sto je Bata dosao u Vošu, stanje je bilo katastrofalno. Bukvalno je klub bio na ivici raspada i svi su od njega bezali kao od kuge. Mi, navijaci, smo preuzeli skupstinu preko sabora, jer niko nije hteo da udje, a pitan je cak i grad. Tu se pojavio Bata sa svojom spikom, da bismo mi napravili sastanak na kom smo odlucivali da li cemo ga pustiti u klub. Bilo je ili Bata ili katanac. Ja sam, recimo, bio pre za katanac, pa da se krene iz pocetka, nego da nam polusvet dolazi na celo kluba, gde su pre njega bila velika imena gradske istorije. Vecina je, ipak, glasala za njega. Ja sam iz skupstine istupio, jer sam znao ko je i kako se takva prica jedino moze zavrsiti. Ubrzo su usledili bolji dani za klub. Poceli smo da pobedjujemo blizance, igrali finale kupa 2007., redovno smo izlazili u Evropu, Bata je tvrdio da smo jedini klub u zemlji koji izmiruje svoje obaveze na vreme, kako nikome nismo duzni... Koristeci se taktikom "zavadi, pa vladaj", uradio je najvazni posao-sjebao je navijacku grupu, koja je u to vreme bila na vrhuncu moci od svog zacetka. Zaposlio je neke ljude, neke je potplatio, i kada su kola krenula nizbrdo, nije bilo mogucnosti da se on skloni. Zato je Firma danas u prilicno losem stanju, te su na istoku i zapadu uglavnom sve starije i bitnije njuske koje su se razocarale u sve. Mimo grupe, sve vise ljudi je prepoznavalo kuda prica sa Batom vodi i krenulo je lagano talasanje. Bilo je nekoliko pokusaja da se on smeni, ali je vestim manipulisanjem uspevao da eskivira udare. Sve do iznenadne smrti. Nakon toga su pocele da isplivavaju razne stvari. Prljav ves i silni dugovi. Treba znati da je gari bio vest manipulator i da se u mulju sjajno snalazio. Presipao je iz supljeg u prazno, duznicima pretio ili ni sami nisu smeli da potrazuju svoje... Ima tu jos zilion stvari, ali bih morao da pisem do prekosutra...

Dolazimo do price iz prve recenice... Posle raznih trvenja, dolaska u klub ljudi koji bi ga ocerupali do poslednjeg srafa, skupstinu smo opet preuzeli mi. Klub je bio u bunaru 5-6 miliona €, a menice su samo pristizale. Niko nije hteo da ulazi u takvu pricu. Prvo zbog dugova, a onda i zbog zameranja likovima koji su prethodno tu boravili. Trazili smo preko svojih poznanstava ljude koji su prvenstveno Slaninari, a onda i voljni da se uhvate u kostac sa ozbiljnim problemima. Vremenom smo dosli do sadasnjeg sastava Upravnog odbora, gde su ljudi koji vole klub i cine nadljudske napore da ga oporave i postave na zdrave noge. Nama, za razliku od nekih, drzava nece prastati dugove i gledati kroz prste, nece nam namestati sponzorstva i bolece ih patka ako krenemo da se gasimo... Ali cemo se mi boriti sa vetrenjacama i gledati da postavimo temelje kluba kakvi bi u svakoj normalnoj zemlji trebali biti. Poslovace se u skladu sa mogucnostima, po zakonu i rezultati ce sigurno trpeti. Ali ce se uspostaviti valjan sistem.

Videcemo kuda ce prica na kraju odvesti i koliko ce biti snage u ljudima za tako nesto, ali je poenta da se svako bori za svoju zdravu pricu. Najlakse je odustati, popljuvati i otici, ali boriti se u ovoj zabokrecini za zdravu pricu je nesto cemu svi treba da tezimo! Naravno, ni u koga ne mozes imati 100% poverenja. Mozda ce se i ovi iskvariti, ali to moze samo vreme pokazati.

Ne znam da li ces skapirati pricu, ali to je stanje jednog "provincijskog" kluba iz grada u kome ti gradis svoj zivot. Kluba koji su osnovali Srpski djaci pre 100 godina, u jednom tmurnom vremenu i ciju istoriju su pisala najveca gospoda Novog Sada. Kluba koji je mnogo propatio od drugog svetskog rata, pa na ovamo, jer nije bio niciji miljenik. Naprotiv! Kluba koji je morao biti duplo bolji od ostalih kako bi nesto osvojio... A ti ga slobodno pljucni jos koji put, jer zasto ceniti i boriti se za svoje...?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Dobar ovaj Bajković..

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EnolO6kBkk
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Haha kakav car...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori