Omiljeno pivo i alkoholna pića

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Omiljeno pivo?!

Post od Rakhil »

Idi bre Hokaje u qrac, ako vec padas ne vuci mene za sobom :rofl:

ftj, koji si ti kralj antiklimaksa pa to svet nije video :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Au ftj, razocarao si me, kao kada sam saznao sta ti nick znaci :D U oba slucaja.sam ocekivao neki.zajeban plot twist :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Taj rad, drkazija jedan; primi nas tu prospe pricu i onda djoka od poente :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ta piva sa puno alkohola skoro da više nemaju ukus kakvo pivo treba da ima. Meni lično nijedno nije ukusno kao klasično pivo, bilo koje vrste.

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nemaju, ali zato udaraju :pijemo: :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

nidza napisao:Ta piva sa puno alkohola skoro da više nemaju ukus kakvo pivo treba da ima. Meni lično nijedno nije ukusno kao klasično pivo, bilo koje vrste.

Tapatalk
+1
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Rakhil napisao:Idi bre Hokaje u qrac, ako vec padas ne vuci mene za sobom :rofl:

ftj, koji si ti kralj antiklimaksa pa to svet nije video :kezo:
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Ta piva sa puno alkohola skoro da više nemaju ukus kakvo pivo treba da ima. Meni lično nijedno nije ukusno kao klasično pivo, bilo koje vrste.

Tapatalk
Ima onih u kojima se previse oseti alkohol, ali ima i jako dobrih. Problem je u tome sto velika koncetracija alkohola "ubija" kvasac, tako da je sam proces proizvodnje jako bitan - da bi pivo sa velikom koncentracijom alkohola bilo dobro mora izmedju ostalog da bude skupo.

BTW, sta je "klasicno" pivo? Pale Lager? To je ono sto je kod nas (nazalost) najzastupljenije. Pijem ga samo kada moram iliti prvi na listi ce mi biti dobar Pale Ale, a odmah zatim Stout ili Porter. Problem je u tome sto su retke kafane u Srbiji koje drze dobro pivo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Retke su inace prave kafane. Ma domaca rakija od sljive je zakon, a vi kako hocete. :pijemo:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@D,

mislim na svako pivo koje nema ukus kao da si tekilu sipao unutra. Ja sam veliki fan piva i volim sve vrste piva, sveža, filtrirana, mutna, svetla, tamna, itd... Mislim da nisam nikad bio pivo preko 5 procenata alkohola, a da mi se dopada. Ako već hoću da se napijem uvek mogu da pijem dva piva umesto jednog, a da pri tom uživam u ukusu.

Prejaka piva su mi totalni fail. Po kući su mi se vukla neka belgijska nasvirana i to je isto sranje kao Jelen Strong i slična.

Daj neku preporuku, pa ako budem u prilici probaću. Samo kažem da do sad nisam popio dobro.

Tapatalk
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ja od alkoholnih pica uglavnom pijem pivo, ponekad crno vino. Navukao sam se pre 4-5 godina na Tuborg, jos dok je dolazio iz Hrvatske. Bas mi je drago sto se sad puni kod nas. Volim da probam nova piva, a koje god bilo, ako je ohladjeno u zamrzivacu, nema problema, popice se :).

Ne znam da li se neko od vas seca Pils Light-a, apatinske pivare, to je bilo negde sredinom devetesetih kad se pojavilo, ako se dobro secam, meni je to pivo ostalo u secanju kao najbolje nase ikad. Sad, mozda sam bio mlad i neiskusan, ali ni cena mu nije bila naivna, najskuplje domace u to vreme.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@nidza
Realno, Jelen u svakom obliku je sranje :(

Nisam ni ja pristalica piva (pre)jakih po koncentraciji alkohola - volim piva sa jacom aromom - ali ima i onih koja volim da popijem s vremena na vreme. "U formi" sam, pa mi ne smeta to sto su jaca :)

Naveo sam ti gore dva vrnunska Founders piva - Porters - 6,5% i Cenntenial IPA 7,2%.
I domaci Kabinet SuperNova je odlican - vec sam ga preporucivao - 6,8%.

A ako hoces bas jaca piva, onda probaj BrewDog "amplified" seriju - recimo, HardCore IPA za pocetak - 9,2%.

I ova dva koja sam pio juce su sasvim solidna, jedino sto toga nema kod nas ni pod razno. To je dovuceno iz Holandije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sad kad reče da je Jelen sranje... juče odem u kupovinu i gledam naše seljake kako pored XY različitih vrsta piva, trpaju pakete jelenka u kolicima. Eh šta ti je patriJotizam...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jelen nije sranje nego opet ona delijina prica kako nece da gleda film ako nije u 4k rezoluciji.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni nije loše, mada priznajem da nisam baš stručan po tom pitanju.

S druge strane, ne vidim potrebu da ga kupujem van Srbije i to po ceni kvalitetnih nemačkih piva.
Odgovori