Akumulatori
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Novi Sad
Da ali poslednji put se logovao u februaru
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Na Klisi,Sentandrejskim putem do crkve desno i sa leve strane je otkup sekundarnih sirovina.
http://jugopan.co.rs/Puzo81 napisao:Da ali poslednji put se logovao u februaru
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pre par dana sam odneo tri akumulatora na putu prema Veterniku sa leve strane (Varta pise na lokalu). Racunaju po kapacitetu, imaju tabelu. Dva komada od 45Ah i jedan od 36Ah - 1.300 dinara.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ja sam na Klisi odneo jedan od 45Ah i dobio 650 RSD.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Hvala na informacijama
Marens kod Mlekare placa 40din/kg a danas idem put Futoga pa cu svratiti do tog sto si rekao imenjace.

Marens kod Mlekare placa 40din/kg a danas idem put Futoga pa cu svratiti do tog sto si rekao imenjace.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ako ideš iz pravca Bačke Palanke, 30 metara pre Vuković pumpe ti je ta firma.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Imas i na uglu "dva cara", cim iz Cara lazara produzis ka Telepu sa desne strane.
Re: Akumulatori
drugaru crko akumulator,koji da kupi i gde je najjeftiniji
nije pri parama covek,vozi skodu fabiu 1.2 htp 2003 godiste.Od koliko snage da kupi?

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Za taj motor ide akumulator kapaciteta 45Ah, plus kontakt je na desnoj strani. Neka ode u Kisačku 48, tamo ima Exide, prva ruka, uvoznikova prodavnica. Jesenas sam uzeo Exide Premium 47Ah za nekih 6.500 dinara. Garancija na Premium seriju je 30 meseci. E, sad, ako mu je to puno para, ima na uglu Temerinske i Patrijarha Čarnojevića radnju koja prodaje Topla akumulatore sa nekim sitnim oštećenjima, više kozmetičkim. Garancija je ok, mislim da je isto kao i za Exide i druge. Drugar je nedavno za Golfa tamo uzeo akumulator, čini mi se 66Ah za nekih 4.000 dinara. Neka pogleda...
Hvala slobo,ali on je iz beograda,zaboravio sam to da napisem.Dali znas gde to ima da se kupi u beogradu po dobroj ceni,njemu u servisu nude 52ah i 56ah firme bosch.Cena je 9000 din sa sve zamenom za 52ah.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ukucaj Andreja doo u Googlu i nacices njihovu prodajnu mrezu. U Beogradu sigurno imaju vise prodavnica.
Sto se tice kapaciteta, nema potrebe ici preko onog sto je mera, pre svega zbog pravilnog dopunjavanja, potom i zbog dimenzija i cene.
Mislim da je 9.000 dinara za akumulator previse kada je taj auto i taj motor u pitanju.
Sto se tice kapaciteta, nema potrebe ici preko onog sto je mera, pre svega zbog pravilnog dopunjavanja, potom i zbog dimenzija i cene.
Mislim da je 9.000 dinara za akumulator previse kada je taj auto i taj motor u pitanju.
hvala puno,uzeo je od 47Ah premium neki za 7000 din sa sve zamenom.
ljubitelj napisao:nikaragva napisao: Pokvaren auto ce povuci veliku struju i postoji solidna verovatnoca da mu sprzi diodni most.
Kako je to moguce?
Odakle alternatoru velika struja ?
Diodni most ima veci unutrasanji otpor od akubaterije, zasto bi struja tekla tezim putem umesto laksim iz samog aku?
Samo pitam jer nikad nisam ciuo za takvu mogucnost.
Ponovo sam prelistavao temu, tražeći nešto, pa sam video da sam ostao dužan odgovor.
Alternator je naponski izvor, te mu je unutrašnji otpor mali, odnosno idealno bi bilo nula.
Ali i akumulator je naponski izvor .... Ko ima manji unutrašnji otpor?
Paljenje auta izaziva pad napona na akumulatoru donora, koji opet uzrokuje veći napon pobude alternatora i veću struju u rotoru. Da li ta struja može u jednom trenutku da bude prevelika?