Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od srdjanyo »

I tako prođe život...A ONI žive.A mi se raspravljamo i životarimo...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Nazalost...Kratko, ali sve si rekao kako jeste.

Vladine mese stednje...Da li ste videli sta rade Italijani i Grci? Glupo je da se poredimo sa njima, ali...Ta stednja kod nas traje znate i sami koliko, a pitaj Boga dokle ce jos trajati...Da li ste videli kako se u te dve zemlje reaguje kada krene da se stedi na gradjanima. A mi cutimo. I da kazu da ce biti jos vece mere ,,stednje,, , mi bi smo i dalje cutali. E to je najveca tragedija.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

A sta to rade Italijani i Grci a da valja? Uvode komunizam ponovo? Kako se to tacno stedi na gradjanima, nije mi jasan ekonomski obrazac?

Kod nas ne da se ne stedi, nego se prosipa na sve strane i deli sakom i kapom, sto partijama, sto javnom sektoru uopste.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

...što privatnicima.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Tako je, mada to vodim pod "partijama" da ne bih sirio na kumovske, prijateljske i ostale veze
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

U pravu si, mada generalno nema tu ni kumovskih ni prijateljskuh veza, samo finansijske.
Iako radim u JP smatram da je jedini način da se nešto bitno promeni da se ugase sva JP. Ne privatizuju, to uglavnom ispade opet po tim vezama , nego bukvalno ugase. Jedini način da se prekine sa "finansiranjem partija", i da nestane "politička elita". To je upravo i razlog zašto to neće biti urađeno.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Jebem ti zadnje vreme doslo kad Perfiko napise post i ja se slozim sa svime, idem da se obesim medj sunke
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Nemoj samo da te ukradu. :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Rakhil napisao:A sta to rade Italijani i Grci a da valja? Uvode komunizam ponovo? Kako se to tacno stedi na gradjanima, nije mi jasan ekonomski obrazac?.
Italijani i Grci nedaju da im vlast kao nama uzima njihovo zaradjeno, a sa izgovorom da mora da se stedi da bi se stanje poboljsalo. Ne pokusavaju da vrate komunizam, a nece ni dozvoliti da predju u feudalizam i robovlasnistvo kao mi.

Na građanima se stedi, tako sto se smanje plate i penzije, povecaju se nameti i povecaju se cene osnovnog za zivot. Sa izgovorom da bi se izaslo iz krize. A u stvari da se radi ovo sto ti kazes.
Rakhil napisao:Kod nas ne da se ne stedi, nego se prosipa na sve strane i deli sakom i kapom, sto partijama, sto javnom sektoru uopste.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Imas omanju gresku, Italijanima i Grcima niko nije uzeo njihovo zaradjeno nego im obustavio buduce nezaradjeno - nisu im upali u kuce i iznosili namestaj, nema mesta drami. Italija djene djene, ali Grcka bi trebalo da cuti i da se pokrije usima po pitanju nezasluzenih zarada u javnom sektoru.
Smanjenje penzija je druga prica i o tome se moze diskutovati od slucaja do slucaja, u zavisnosti od penzionog sistema.
Ovo za feudalizam i robovlasnistvo cu uzeti kao hiperbolu i pesnicku slobodu sa tvoje strane.
Meni drzava nije smanjila platu nominalno, ali jeste realno, i to mnogo puta. Drzava prvenstveno PLJACKA svoje gradjane - porezima, plivajucim kursem, inflacijom, parafiskalnim nametima itd. Zato drzavu treba smanjiti na nuznu meru, a ne zazivati je u pomoc ili se truditi da je dovedes u red ovakvu kakva je.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ovo i nije drzava. Ovo je teska kaubojstina kakva nije bila ni na Divljem Zapadu pre 100 godina.

Brate, pesnicka sloboda i hiperbola sa moje strane ili ne...Sve pokazuje da je tako. Sta je odlika feudalizma? 10% ljudi zivi raskosno, a 90% radi samo da bi imalo jedva za osnovno, a sve ostalo da ,,drzavi,, . A jer u ovome nasem sto samo zovemo drzava nije tako? Sledeci korak nazad je da budemo robovi i nema dalje.

Od drzave pomoci nema. I to je jasno. Slazemo se. Ako ti sam ne napravis da ti bude bolje, nego cekas na drzavu, nacekaces se.

A u red mogu da je dovedem jedino ako sam na vlasti kao sto nisam. Pa i ne mogu. Ali da jesam, mnoge bi stvari promenio, veruj mi. Ali bi prvo nas Srbe doveo u red, pa onda sve drugo.
Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Policajac iz PU NS teško je ranjen u pucnjavi kod Srbobrana.

Na njega je iz vatrenog oružja pucao muškarac, koga je prethodno pokušao da zaustavi.

Uskoro opširnije…

:o :srbin:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Divljina
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=FcOq2XYgLXk
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori