Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Alfa Romeo - generalna tema

Post od TDI »

Mozes ti biti pristalica jedne marke kola, ali u diskusijama moras da se trudis da budes realan. Ja volim VW, ali da mogu da biram izmedju passata b5 1997 god i Alfe 156 2003, a cena im je od prilike ista kako se krecu...Ja cu moju ljubav prema VW-nu da ostavim sa strane i gledam realno...Alfa nije i ne moze da bude passat. Ali passat je star 17, a Alfa 11 godina, razlika je velika. A godine su za auto bitan faktor, da se ne lazemo. A Alfa isto kao i Passat ima dobru opremu i sve moze da mi pruzi sto i passat.

Nije to godina ili dve, nego sest. Drugo je kad poredis Alfu sa passatom isto godiste ili malo starijim.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Mislim da si preterao malo sto se poredjena tice... Alfa 156 najskuplja na oglasima je 6000, a najskuplji Pasat b5.5 je 5800... Ti mozes jedino da poredis Pasata 97, sa 156 98 godiste... Ali Alfa 156 je generalno pre u cenovnom rangu b5.5 nego b5.... To bi bilo isto kao kada bi poredio e46 limuzinu sa 159kom..
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Passat b5.5 2002 godiste karavan oko 3500 evra, neka srednja cena, a Alfu 156 sportwagon to godiste mozes da nadjes dobru za nesto vise od 2000 evra. Kao i Passata karavana 1997 ili 1998 god. Zar ne? Kako sam onda preterao?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Pa za koje pare mozes sta da nadjes to je veoma diskutabilno...Ja sam ti pricao uopsteno kada se uzmu trenutne cene Alfe 156 i Pasata.... A dobru 156 za 2000 evra ne mozes da nadjes u to budi uveren... Mozes nekog raspalog krsa sa zilon km, koji nije ni ristajling... Evo sada sam kucao samo 156 karavan 2003, ima 9 automobila kojima je cena preko 3000 evra... Ja samo pricam kakva je trenutna ponuda kod nas...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Za 2500 mozes da nadjes 2003 da bude ok. 2001, 2002 vec moze i za manje. A Passata b5 isto tako tesko ok da nadjes ispod 2500 evra. A B5.5 godiste kao ta Alfa ispod 3500 tesko. Bas sam sada pogledao.

Izmedju Passata i Alfe isto godiste 1000 evra razlika. Kad se grubo pogleda.

Moj burazer ima Alfu 156 sportwagon 1.9 JTD i zadovoljan je. Nesto jace od godinu i po je kod njega. Odlicno ga sluzi. A kad je kupovao, gledali smo oglase, trazili. Do duse njegova je 2001, a za te pare tadacje jedva mogao da kupi passata b5 1997 karavana u srednje zalosnom stanju. A ova Alfa je 4 god mladja, a u prilicno dobrom. Bilo je i tada mnogo skupljih na oglasima kao i tada, ali on je bio strpljiv i nasao dobru za novac koji je imao.
Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ja našao u Somboru i Subotici po jedan Passat B5.5 za 3300 i 3500 €.Doduše od preprodavaca.Sorry za off.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Passat b5.5 1.9 TDI karavan 2003 god, tesko za 3500 evra da valja. Ne kazem da ne moze, ali vrlo tesko. 2001 i 2002 objektivno moze da se nadje sada dobar i za manje. Naravno, potrebna je volja i strpljenje.

Kao sto i Alfa Romeo 156 1.9 JTD sportwagon 2003. godiste moze da valja za 2500, jedino da pratis svaki dan, da si strpljiv i naicice. 2001 i 2002 moze za manje, realno.

Mada ni 2001 i 2002 nije uopste standard prosecnog Srbina matoro godiste sto se tice kola. Sta sve ljudi voze i koliko stara kola (moja su konkretno 2002), ja sam prezadovoljan. Imaju mnogi novije, ali imaju mnogi i losije.

Alfa Romeo 156 o kojoj pricamo...2001-2002 godiste. Najjeftinija koju bi posle gledanja oglasa da sam kupac otisao da gledam kosta 2200.

Za 2000 evra, mozda koju stotku preko, to je kod nas na trzistu, bar sto se tog segmenta tice, najkorektniji auto. Za svoju cenu najvise nudi kupcu kada se sve sabere. Pod uslovom da se nadje dobar.
Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Bane je u pravu, mogu se neki praviti ludi do sutra, kada na search pogledas koliko ima alfi 156 sa cenom preko 4000e od tih 350 komada, samo 8 od 350, zar to ne govori nesto, da ni 4000e nije nikako prosecna cena za 156, vec jedna od najskupljih tj. daleko iznad proseka ili sam vrh ponude, dok za passata b5.5 kada trazis sa cenom preko 4000e izbaci 459 od 700 komada, znaci da je to i cena ispod proseka za tog passata.

Na stranu sto je b5.5 autina za 156 za koju god stavku da se uhvatis, 156 je blizu nivou C segmenta kada bi gledao izolaciju, ponudu prostora, udobnost, gepek itd.

Inace dobru 156 1.9jtd 8v da biras za 2000-2500e 2001-2003 godiste, a za passata treba skoro 2000e vise.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ti i dalje ne uspevas da skapiras poentu premium D segmenta.
Nisu prostor, prakticnost i porodicne vrednosti, nego licni uzitak, za komfor, prostor i ostalo su i oni imali E segment, ostali takodje imaju E segment.
Zati ce cak i VW, novi A4 izbaciti sa manje mesta od Passata, jer mu to jednostavni nije cilj.
156 je vrhunski auto i Passat nema sta da trazi pored nje.
Ne kazem da je Passat losiji, vec samo apsolutno drugaciji, svaki ima svoje prednosti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Xepoj87 napisao:156 je vrhunski auto i Passat nema sta da trazi pored nje.
Sve, sve, generacijo, ali ovo ti nije trebalo. Mozda se ne razumemo...na kog passata si mislio?

Malo je nelogicno da se sto se tice auta D segmenta ne misli o prostoru. Ja ako hocu da se skupljam, kupicu Pola i skupljacu se. A cim trazim Passata ili Audi A4, Audi A6, znaci da tezim nekom komforu, ali opet u nekim finansijskim granicama onoga sto taj auto nosi. A ako hoces bas luks komfor, a da te ne interesuje ni malo koliko to kosta u smislu da nemas problem to da ispratis sto se tice potrosnje, odrzavanja, registracije...Onda ides ka E segmentu.
Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sad ce da nam objasni poentu D segmenta :kokice:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Čemu poređenje toliko različitih automobila?

Što se D segmenta tiče u osnovi se slažem sa Herojem. Praktičnost figurira u parametrima, ali ne po cenu komfora.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To je ono sto vi ne znate ili necete da razdvojite, kompakt premium D segmenta i Family sedan D segmenta.
Zavisno od zelja, kupuje se ono sto nekome vise odgovara.
I jedan i drugi imaju prednosti u odnosu na drugi, ali vi ga bacate iz nekog razloga na Passata, pa ne vidite njegove mane, a preuvelicavate prednosti.
I TDI, jesi to sada citirao samo jednu recenicu, bez sledece, samo da bi imao o cemu da pises?
Apsolutno ne vidim poentu tvog posta, ti cenis u D segmentu to sto ima Passat, neki cene ono sto ima 156, zato si trebao i moju sledecu recenicu da citiras.
Ali reci da je po svakom kriterijumu, Passat bolji, kao sto je Ivan rekao, vec ulazi u hard core fanbojizam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ne brate, ali pazi tvoj post...
Xepoj87 napisao:Ti i dalje ne uspevas da skapiras poentu premium D segmenta.
Nisu prostor, prakticnost i porodicne vrednosti, nego licni uzitak, za komfor, prostor i ostalo su i oni imali E segment, ostali takodje imaju E segment.
Zati ce cak i VW, novi A4 izbaciti sa manje mesta od Passata, jer mu to jednostavni nije cilj.
156 je vrhunski auto i Passat nema sta da trazi pored nje.
Ne kazem da je Passat losiji, vec samo apsolutno drugaciji, svaki ima svoje prednosti
.
Aj se dogovori sta si hteo da kazes. Da li Passat nema sta da trazi pored Alfe 156 (Sto znaci da hoces da kazes da je losiji od Alfe) ili nije losiji od Alfe. Zadnje dve recenice tvog posta su kontradiktorne.

Mislim da razlika u ceni ta dva auta dosta govori. A spreman sam, posto imam iskustva sa oba auta, da ti dam jos neke parametre.
Slika
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Naravno da je losiji od Alfe, ko jos to dovodi u pitanje :kezo:
Odgovori