Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Alfa Romeo - generalna tema

Post od Rakhil »

Miloooseeeee, evo ga Battle of the Ivans drugi deo!!!

:kokice:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Napravio sam Bolonjeze i cekam,muka mi vise od kokica :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jbt neumorni su. :kokice:
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Milos napisao:Napravio sam Bolonjeze i cekam,muka mi vise od kokica :D
Ja pre 20 min jeo Bolonjeze, da sam znao za ovakav rasplet mogao sam da pricekam malo :D
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

One forum,one topic,two men,one winner.

“Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favor.”
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

TDI napisao:Ne brate, ali pazi tvoj post...
Xepoj87 napisao:Ti i dalje ne uspevas da skapiras poentu premium D segmenta.
Nisu prostor, prakticnost i porodicne vrednosti, nego licni uzitak, za komfor, prostor i ostalo su i oni imali E segment, ostali takodje imaju E segment.
Zati ce cak i VW, novi A4 izbaciti sa manje mesta od Passata, jer mu to jednostavni nije cilj.
156 je vrhunski auto i Passat nema sta da trazi pored nje.
Ne kazem da je Passat losiji, vec samo apsolutno drugaciji, svaki ima svoje prednosti
.
Aj se dogovori sta si hteo da kazes. Da li Passat nema sta da trazi pored Alfe 156 (Sto znaci da hoces da kazes da je losiji od Alfe) ili nije losiji od Alfe. Zadnje dve recenice tvog posta su kontradiktorne.

Mislim da razlika u ceni ta dva auta dosta govori. A spreman sam, posto imam iskustva sa oba auta, da ti dam jos neke parametre.
Sta da pazim?
Jasno sam rekao, nema sta da trazi pored njega, totalno drugaciji auto.
To je kao da neko hoce CLS-a, a ti mu kazes da je E klasa bolja, jer ima vise prostora, udobnija je, veci gepek i slicno.
Lepo sam napomenuo da nije losiji, ne znam kako direktniji od toga da budem.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Nije fer da budu igre gladi, jasno je ko tu pobedjuje :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ivan napisao:Nije fer da budu igre gladi, jasno je ko tu pobedjuje :D

Послато са GT-N7100
Pa da, male devojcice ili oni najblizi tome. Tako da se slazem, nije fer, nemam sanse.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zato i kazem :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

pavle napisao:Naravno da je losiji od Alfe, ko jos to dovodi u pitanje :kezo:
:kezo: :kezo: :kezo:

Aj stvarno da pricamo realno, bez da se spustamo na nivo dece iz vrtica. Da sada kupujem auto i da mi je buzet ogranicen na koju stotku vise od 2000 evra, Alfa 156 sportwagon 1.9 JTD bi bila moj izbor. To sto sam ja ljubitelj VW-a, ne znaci da cu zato da kupim passata 6 godina starijeg od te Alfe. Gledam objektivno stvari i kad vec ne mogu da kupim u tom trenutku ono sto bi zeleo, preorijentisem se na ono sto najvise zadovoljava moje potrebe sto se kola tice, a za novac koji imam. A to je Alfa 156 u ovom slucaju. Razloge sam vec naveo da se ne ponavljam.

@xepoj,

I Alfa 156 i Passat B5.5 su porodicni automobili. Alfa istina, malo vuce na spotski. Nije klasican karavan. Za razliku od passata. Ali ta dva auta sluze generalno istoj nameni. Isti nisu, ali nisu ni totalno drugaciji. Porodicnog coveka sa jednim ili dva deteta Alfa 156 nece nista losije sluziti od passata. Ima sasvim dovoljno mesta za sve. Za put, sto se tice tovarnog prostora ima nesto manje mesta, ali nismo mi sada gastarbajteri koji prelaze 1000 i kusur km i odu na skoro mesec dana nedge, pa da nam treba ne znam koliko da utovarimo u kola. Za jednom godisnje za letovanje, snacices se i sa passatom i sa alfom.
Sa druge strane ni Alfa nije toliko skupa za odrzavanje koliko je nekad bila.

Passat je komforniji od Alfe. I ima kvalitetnije uradjen enterijer. Pregledniju instrument tablu. Za nijansu bolji standardni nivo opreme. I to je to sto ja kod passata vidim kao prednost. Limarijski su dobra oba. I jedan i drugi motor su se odlicno pokazali.

Alfa ima neke gluposti, tipa, ne mozes da zamenis samo termostat, nego je isti zaliven u svoje kuciste, pa sve djuture moras da menjas. Sto dodje malo skuplje.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

156 ima mesta unutra malo vise od mog stila, malo za klasu gde pripada. Ali slazem se da je best buy za do 2500e
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

TDI napisao:
pavle napisao:Naravno da je losiji od Alfe, ko jos to dovodi u pitanje :kezo:
:kezo: :kezo: :kezo:

Aj stvarno da pricamo realno, bez da se spustamo na nivo dece iz vrtica. Da sada kupujem auto i da mi je buzet ogranicen na koju stotku vise od 2000 evra, Alfa 156 sportwagon 1.9 JTD bi bila moj izbor. To sto sam ja ljubitelj VW-a, ne znaci da cu zato da kupim passata 6 godina starijeg od te Alfe. Gledam objektivno stvari i kad vec ne mogu da kupim u tom trenutku ono sto bi zeleo, preorijentisem se na ono sto najvise zadovoljava moje potrebe sto se kola tice, a za novac koji imam. A to je Alfa 156 u ovom slucaju. Razloge sam vec naveo da se ne ponavljam.

@xepoj,

I Alfa 156 i Passat B5.5 su porodicni automobili. Alfa istina, malo vuce na spotski. Nije klasican karavan. Za razliku od passata. Ali ta dva auta sluze generalno istoj nameni. Isti nisu, ali nisu ni totalno drugaciji. Porodicnog coveka sa jednim ili dva deteta Alfa 156 nece nista losije sluziti od passata. Ima sasvim dovoljno mesta za sve. Za put, sto se tice tovarnog prostora ima nesto manje mesta, ali nismo mi sada gastarbajteri koji prelaze 1000 i kusur km i odu na skoro mesec dana nedge, pa da nam treba ne znam koliko da utovarimo u kola. Za jednom godisnje za letovanje, snacices se i sa passatom i sa alfom.
Sa druge strane ni Alfa nije toliko skupa za odrzavanje koliko je nekad bila.

Passat je komforniji od Alfe. I ima kvalitetnije uradjen enterijer. Pregledniju instrument tablu. Za nijansu bolji standardni nivo opreme. I to je to sto ja kod passata vidim kao prednost. Limarijski su dobra oba. I jedan i drugi motor su se odlicno pokazali.

Alfa ima neke gluposti, tipa, ne mozes da zamenis samo termostat, nego je isti zaliven u svoje kuciste, pa sve djuture moras da menjas. Sto dodje malo skuplje.
Pasat nije ispred Alfe ni po bilo kom kriterijumu...
Jedino u cemu je Pasat bolji, to su trapovi... Ipak Alfa je zbog tog svog problematicnog trapa, ipak dosta laksa, sto je cini dosta brzom:D
Kada pogledamo dizajn, lezanje u krivinu, sam osecaj prilikom ubrzanja i ostale bitne preformanse... Alfa je tu ispred Pasata i to mnogo... Sto se tice kvaliteta enterijera tu Alfa i prednjaci u svakom smislu, od dizajna do kvaliteta ... Pasat pre 10,12 godina i sada je potpuno druga prica tada je Alfa bila pravi luksuz za tog Pasata... Pogledaj samo cenu novog Pasata i Alfe 156 u to vreme i sve ce ti biti jasno...
ps Npr Alfa 156 1.9 16v ima cak i bolje preformanse od Pasta b6 2.0 tdi...
Ja VW nikada nisam voleo, ali ih postujem za sve sto su napravili... Ipak ja kada uvek vidim i dan danas Pasata, setim se onog karavana Lubenicara moze on da kosta i 40 000 evra, ali ja ga tako dozivljavam... Naravno cela VW grupacija sada je na visokom novou, ali ja jednostavno ne volim brendove koji nemaju istoriju... Kao sto istoriju imaju Mercedes, Bmw, Porse, Alfa, Lancia, Jag, Land Rover i ostali
Poslednja izmena od pavle u 16 Dec 2014, 19:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Alfa ima bolje trapove,ali svilenije.
Korisnikov avatar
genca
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2012, 19:35
Garaža: AR 156 1.9 jtd remaped

Post od genca »

Nema vise mesta u 156.
cuore sportivo ex.Fiat Brava 1.4 12v ex.Fiat Stilo 1.6 16v
Odgovori