Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Alfa Romeo - generalna tema

Post od TDI »

pavle napisao: Pasat nije ispred Alfe ni po bilo kom kriterijumu...
Jedino u cemu je Pasat bolji, to su trapovi... Ipak Alfa je zbog tog svog problematicnog trapa, ipak dosta laksa, sto je cini dosta brzom:D
Kada pogledamo dizajn, lezanje u krivinu, sam osecaj prilikom ubrzanja i ostale bitne preformanse... Alfa je tu ispred Pasata i to mnogo... Sto se tice kvaliteta enterijera tu Alfa i prednjaci u svakom smislu, od dizajna do kvaliteta ... Pasat pre 10,12 godina i sada je potpuno druga prica tada je Alfa bila pravi luksuz za tog Pasata... Pogledaj samo cenu novog Pasata i Alfe 156 u to vreme i sve ce ti biti jasno...
ps Npr Alfa 156 1.9 16v ima cak i bolje preformanse od Pasta b6 2.0 tdi...
Ja VW nikada nisam voleo, ali ih postujem za sve sto su napravili... Ipak ja kada uvek vidim i dan danas Pasata, setim se onog karavana Lubenicara moze on da kosta i 40 000 evra, ali ja ga tako dozivljavam... Naravno cela VW grupacija sada je na visokom novou, ali ja jednostavno ne volim brendove koji nemaju istoriju... Kao sto istoriju imaju Mercedes, Bmw, Porse, Alfa, Lancia, Jag, Land Rover i ostali
Brate, ja kad smotam Alfu malo jace u krivini imam osecaj da cu da se prevrnem u odnosu na passata. Ovo drugo sve sto sam rekao, stojim iza toga, tako da se ne slazemo po tom pitanju.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

ahahhahahaaha, pa alfe imaju dosta direktiniji volan... Ja kada uzmem da vozim neka druga kola, imam osecaj kao da igram NFS na volanu za komp :D Ja sve sto sam rekao tu nema sta da se slozimo ili ne to su proverljive cinjenice...
Pogledaj cene, preformanse i sve ostala sto sam pisao na bilo kom relevantnom izvoru na internetu... Ja sam samo pisao cinjenice... Plus progluglaj malo istoriju VW i Alfe Romeo, ako ti i tu nije nesto jasno pa vidi i to
Ti imas pravo da ti se vise svidja Pasat, to je ok, ali trebas malo da budes realan...

PS Kada mi je Stefanan dao zimus da vozim njegovog Stila imao sam osecaj kao da igram NFS na volanu :D
Korisnikov avatar
genca
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2012, 19:35
Garaža: AR 156 1.9 jtd remaped

Re: Одг: Alfa Romeo - generalna tema

Post od genca »

NFS...
cuore sportivo ex.Fiat Brava 1.4 12v ex.Fiat Stilo 1.6 16v
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Ako su proverljive cinjenice pogledaj Alfin i Passatov enterijer. Ciji je kvalitetniji i cija su sedista udobnija, mislim da je suvisno da polemisemo. Kao i o tome koji ima vise prostora u enterijeru.

Zasto je Passat B5.5 skuplji oko 1500 evra od Alfe 156 istog godista, ako je Alfa bolja?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:ludilo:
Opet sve ispocetka :kokice:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Pa ja sam ti naveo dosta primere gde kostaju isto i da im je cena ista, ali dobro... Ovo ti nije nikakav argument, da je neki auto bolji zato sto polovan kosta vise nego drugi... Ja sam pricao o tome koliko je kostala nova Alfa 156, a koliko Pasat, a i to mozes da proveris... ps Alfama strmoglavo padaju cene, to je uvek bilo tako... Skoro je kod Petrovica bila prodata 159 2.0 136 ks za 12500, a auto je 2011 godiste bio, a prva registracija 2012... Jeste da je tezak klot, ali opet to je bas jeftino...
Poslednja izmena od pavle u 16 Dec 2014, 20:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
genca
Reactions:

Re: Одг: Alfa Romeo - generalna tema

Post od genca »

Svaki cigo svog konja hvali.Eto.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ja iznosim samo cinjenice :D
Svaki auto ima svoje dobre i losije strane :D
Korisnikov avatar
genca
Reactions:

Post od genca »

Upravo tako.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja imam 3 vwa, i to najbolje ikada, Golf 2, Alfu nemam nijednu, niti mislim da cu.ikada imati, pa nemam razloga da hvalim Alfu.
Bitno je ostati realan i objektivno gledati na.stvari.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Golfa 2 najjaci auto, moj deda ga je kupio 94,95 i jos ga vozi :D
Nece da menja ni mrtav, sada je ulozio u njega 1000e da ga sredi :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

TDI napisao:Brate, ja kad smotam Alfu malo jace u krivini imam osecaj da cu da se prevrnem u odnosu na passata. Ovo drugo sve sto sam rekao, stojim iza toga, tako da se ne slazemo po tom pitanju.
156 u principu loše leži - tipično za Alfa Romeo. Nedostatak sportske note, a pogotovo na volanu i vešanju je očekivan. U pitanju su porodični automobili, namenjeni ponajviše domaćicama i većim porodicama, kojima je potreban veliki prostori udobna laka vožnja. Sedišta su loša i široka, idealna za gojazne ljude. Sa druge strane imaš Passat, koji je pripadnik ekstremne sportske linije VW grupacije i nije auto za svakoga. Samo odabrani mogu da se nose sa njim, pa i oni moraju da se paze jer zver vreba svojom bezgraničnom temperamentnošću.

Za domaćice - Alfa, za pravog muškarčinu neukrotivi Passat.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

:glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Toliko alfa ima bolji trap i lezanje u krivini da se onda probudis i vidis da je passat b6 lubenicar 2.0tdi ocetkao na stazi alfu 159 2.4jtdm 200ks, 159 2.2jts 185ks, 159 1.9jtdm 150ks kao i 156 2.4jtdm 175ks, da stvar bude crnja cak je i verzija od 140ks brza, a ne 170ks. :rofl:

http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_159_24_jtdm.html
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_ ... _jtdm.html
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_159_22_jts.html
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_156_24_jtd.html
http://fastestlaps.com/cars/vw_passat_20_tdi_2005.html
http://fastestlaps.com/cars/vw_passat_v ... 0_tdi.html

:kokice:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Treba mi jedna ovakva za ženu da ide u kupovinu:
Slika

+1 za ekstremnu mašinu Passat i objektivne sajtove gde nit pišu uslovi, niti ko je vozio, sa kakvim gumama, po kom vremenu, itd... Mora biti da je brži od 159. :D
Odgovori