Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Imam sad sve informacije nego sam pisao s brda s dola dok sam ih dobio, a i ne baratam materijom. Tako da pitaj me konkretno sta sam propustio a da je bitno za slucaj jer nemam ideju?
Kako je krivicno djelo nestajanje patroli, zar to nije prekrsaj po ZOBS-u, tezak ali prekrsaj (jer ipak nije bilo udesa niti bilo cega slicnog)? Policiji se sam javio radi podizanja auta i tada mu je receno da dodje ujutru kod sudije za prekrsaje u MUP, a auto je preuzeo uz ostavljanje dokumenata (saobracajna i pasos).
Znaci ovako laicki koliko ja mogu da objasnim danasnji epilog - auto je kod njega, dokumenta oduzeta, zapisnik nije potpisan a receno mu je da dodje ujutru (i pise na nekom papiru sto su mu dali, da l' je zapisnik ili nesto drugo, sad ce mi ga poslati).
Kako je krivicno djelo nestajanje patroli, zar to nije prekrsaj po ZOBS-u, tezak ali prekrsaj (jer ipak nije bilo udesa niti bilo cega slicnog)? Policiji se sam javio radi podizanja auta i tada mu je receno da dodje ujutru kod sudije za prekrsaje u MUP, a auto je preuzeo uz ostavljanje dokumenata (saobracajna i pasos).
Znaci ovako laicki koliko ja mogu da objasnim danasnji epilog - auto je kod njega, dokumenta oduzeta, zapisnik nije potpisan a receno mu je da dodje ujutru (i pise na nekom papiru sto su mu dali, da l' je zapisnik ili nesto drugo, sad ce mi ga poslati).
Može da bude kr delo, ali nije to suština.
Suština je da li se javlja policiji ili sudiji za prekrašaje.
Suština je da li se javlja policiji ili sudiji za prekrašaje.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa vratili su mu auto verovatno jer ako su ga nasli i digli prvi put mogu opet, a sad imaju i sve podatke vozaca/vlasnika, jos strane table i strani drzavljanin, znaju da nece ostajati doveka u srbiji.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Ma auto su m digli da bi on došao kod njih. Uzeli su mu dokumenta kao što nama uzmu u CG. Kako ima više info tako mi sve vuče na sudiju za prekršaje.
Pitanje je koliko on ostaje u BG i koliko često dolazi ovde?
Pitanje je koliko on ostaje u BG i koliko često dolazi ovde?
- stefank
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Pa kaze sudiji za prekrsaje u MUP, da li tako nesto postoji ne znam, tamo nisam privodjen. Sad cu da vidim fino slikan papir pa sta pise, da ne bih nagadjao posto ovaj ne zna da mi objasni fino, ni dje je supalj ni sam...
Studira gore, vise je tamo nego u CG.

Studira gore, vise je tamo nego u CG.
Pusti mi papir na PP.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Postoji sudija za prekrsaje ali on nije u MUP-u niti ima veze sa njima.
Ranije je dežurana prekršajaca bila u gradskom supu u 29. novembra. Gde je sada ne znam.
- stefank
Pa on mi rece da je sudija u MUP-u na Senjaku, otkud znam.
Pajo, saljem ti sliku na pp za koji minut, da ne nagadjam.
Pajo, saljem ti sliku na pp za koji minut, da ne nagadjam.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mozda je jos tamo ako su rekli sudija za prekrsaje u MUP-u. U Pozarevcu je dezurni sudija u zgradi suda koliko ja znam (mada to je ista zgrada gde je i policijska uprava tako da ono isti djavo)
- stefank
Evo pustih Paji zapisnik na pp da bar provali o cemu se radi pa da mozemo da diskutujemo dalje, posto ja realno blage veze nemam... 

Zapisnik o kontroli učesnika u saobraćaju. Ništa krivično.
Terete ga za 331 st.1. tačka 13, 331 st.1. tačka 39 i 329 st.1.
Aj nek neko iskopa šta su prekršaji i koje su zaprećene kazne pa da vidimo šta raditi.
Terete ga za 331 st.1. tačka 13, 331 st.1. tačka 39 i 329 st.1.
Aj nek neko iskopa šta su prekršaji i koje su zaprećene kazne pa da vidimo šta raditi.
331 - Prvo su svetla , drugo je crveno svetlo. Oba su valjda po 6 bodova i 15-30k dinara i metar dana bez dozvole
329 - http://www.sirius.rs/propisi/S20090411404/clan-329
329 - http://www.sirius.rs/propisi/S20090411404/clan-329
Poslednja izmena od Milos u 17 Dec 2014, 20:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- stefank
Evo, ako sam dobro nasao:
Члан 331.
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном затвора у трајању до 30
дана казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог
закона:
13) члана 77. став 2, возач који ноћу на осветљеном делу пута управља возилом на коме
није укључено ниједно светло за осветљавање пута нити позициона светла, као и возач који
ноћу на неосветљеном делу пута управља возилом на коме су укључена само позициона
светла,
39) члана 142. став 2,
Члан 142.
Светлосни саобраћајни знакови из члана 137. став 1. и чл. 138. и 140. овог закона имају
следеће значење:
2) жуто светло - забрањен пролаз, осим у случају када се возило не може безбедно
зауставити испред наведеног знака,
Samo ne znam sta je stav 1 clana 329 jer je ovo kompletan clan sto sam iskopirao, valjda ova prva recenica (nasilnicka voznja).Члан 329.
Казном затвора од 30 до 60 дана и 15 казнених поена, казниће се возач који у саобраћају
поступа у грубој супротности са правилима саобраћаја, при чему не показује обзир према
безбедности осталих учесника у саобраћају (насилничка вожња).
Уколико је возач приликом насилничке вожње проузроковао саобраћајну незгоду, казниће
се казном затвора од 45 до 60 дана и 17 казнених поена.
Возачу из става 1. овог члана ће се изрећи и заштитна мера забране управљања моторним
возилом у трајању од најмање девет месеци, а у случају из става 2. овог члана изрећи ће се
заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање 10 месеци.
U prevodu ima semafor + svetla (2x 15-30000 dinara + nasilnička vožnja (treba videti koja je novčana) zabrana 9 meseci i 15 poena.
Da li je prijavljen u Beogradu negde?
Da li je prijavljen u Beogradu negde?