Renault Captur
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Renault Captur
Cekam priliku da probam captur.
Zelim pre svega da proverim navedene mane koje sam procitao u nekoliko testova.
Zelim pre svega da proverim navedene mane koje sam procitao u nekoliko testova.
Međutim, sve ovo, zahtevalo je jedan veliki kompromis, a to je, možda već pogađate, tvrdoća oslanjanja. Iskoristivši platformu Clia, a još pri tome povećati klirens za ne baš malih 100 mm, od Captura je zahtevalo maksimalno kruto oslanjanje kako bi se sprečilo “ljuljanje” i naginjanje karoserije sa osetno višim težištem. MacPherson opružne noge napred i klasična torziona osovina pozadi, svoj posao obavljaju solidno dok se pod točkovima nalazi veoma kvalitetan asfalt, kakav se, recimo, može sresti u Nemačkoj ili na većini evropskim autoputeva. Međutim, onog trenutka kada se uputite bilo kojim putem koji se ne može nazvati idealnim, nastaju ozbiljni problemi, ne samo kada je u pitanju udobnost, budući da se udarci, vibracije i buka direktno prenose na unutrašnjost, već su i vozne karakteristike kompromitovane, jer Captur tada prilično nervozno poskakuje po celoj širini kolovoza, bez ikakve želje da se napokon smiri i obuzda. To možda subjektivno deluje čak i ozbiljnije nego što zaista jeste, ali je činjenica da “zadnjica” itekako želi da se “premešta”, a ionako lagan upravljač, nimalo ne popravlja subjektivni utisak sigurnosti i poverenja u automobil.
-Osetljivost vešanja na nižim brzinama, ili na udarnim rupama, ponegde po gradu i u granicama nepodnošljivog
-Automatski menjač ne radi dobro ako često dodajete i puštate gas, već idealno na što ravnomernijem gasu
-Na kaldrmi i sličnim podlogama se čuje krckanje plastike na par mesta u kabini
- Darko
Vešanje na automobilu je kruće, a obzirom na povišenost automobila to nije neočekivano, ali ukoliko je put lošijeg kvaliteta dolazi naglo do opadanja udobnosti i tišine u kabini, čak i na putevima koji nisu preterano loši. Ukoliko je put dobar, udobnost i buka padaju drastično i automobil dobija osećaj luksuznih i skupih limuzina na trenutke.
Vožnja po magistralnim pravcima, pogotovo lošijim putevima koji imaju dosta ulegnuća i ispupčenja na samom putu, može dovesti do osećaja mučnine jer se oseća naginjanje karoserije nešto više nego što očekujete. Dakle, povećano ljuljanje karoserije i osetljivost na puteve koji nisu loši su svakako njegovi najveći problemi na putu.
- Darko
Kakvo vam je misljenje u poredjenju nissan juke vs captur?
Pre svega u smislu kvaliteta.
Pre svega u smislu kvaliteta.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Skoro je neko predstavio Juke-a na forumu pa nadji i procitaj temu. Ja ga ne bih uzeo prvesntveno sto je vec zastareo model i na zalasku je karijere, mada i to ima nekoliko prednosti.
Ja ga ne bih uzeo prvenstveno zato sto mi je, u najmanju ruku, gadan.
Ako mozes da prezivis dizajn, pogledaj ga detaljnije. Jeste na zalasku karijere, ali mislim da je on zamisljen da bude malo "iznad" Captura. Kvalitet mu, verujem, ne manjka.
TT

Ako mozes da prezivis dizajn, pogledaj ga detaljnije. Jeste na zalasku karijere, ali mislim da je on zamisljen da bude malo "iznad" Captura. Kvalitet mu, verujem, ne manjka.
TT
Имам једно потпитање...
Trebalo bi proveriti ali može da se desi i da su na istoj platformi jer su iz iste kuće i sličnih gabarita.
Bez sumnje bi moj izbor bio Captur. Neuporedivo je lepši.
Bez sumnje bi moj izbor bio Captur. Neuporedivo je lepši.
Danas poznanica preuzela Captur, firma joj uzela dci sa edc, crveni metalik sa crnim krovom. Ludacki dobro izgleda
Sledećeg leta stiže i Mazda CX-3 , trebalo bi po dimenzijama da je slična Captur-u i Juke-u.
Očekivana cena je ipak dosta iznad, najava je da će koštati čak i malo više od slične trojke, znači od nekih 18000 naviše...
Očekivana cena je ipak dosta iznad, najava je da će koštati čak i malo više od slične trojke, znači od nekih 18000 naviše...
- Darko
Gledao sam cenovnik za juke. Ipak je on cenovno u visoj klasi. Sa malo boljom opremom cena ode bas gore. Tako da i njega otpisujem.
Uglavnom captur ostaje jedini izbor. Jedino mi se pojavila dilema da li uzeti 0.9 u najboljem paketu koji izgleda malo je reci fenomenalno i nema sta nema od opreme ili uzeti 1.2 u srednjem nivou opreme koji deluje nedovrseno vizuelno.
Uglavnom captur ostaje jedini izbor. Jedino mi se pojavila dilema da li uzeti 0.9 u najboljem paketu koji izgleda malo je reci fenomenalno i nema sta nema od opreme ili uzeti 1.2 u srednjem nivou opreme koji deluje nedovrseno vizuelno.
1.2 u srednjem paketu i eventualno doplatiti za nešto što ti je baš gušt.
- Darko
On je i u tom srednjem paketu 1000e skuplji u odnosu na drugu opciju tako da tesko mogu nesto doplatiti, mogu ga priustiti samo takvog a ono sto mu znacajnije nedostaje je touch screen sa navigacijom, kozni volan, felne 17, dvobojna i metalik karoserija, automatska klima, presvlake, lepsi farovi, piano lak, ..itd
Razmisljam i o opciji 0.9 + chip (15ks/15nm). Posto bih prelazio 1000km mesecno, skracenje radnog veka mi ne igra ulogu.
Gledao sam neki test gde je 0.9 uspesno presao 800k km. Valjda sa tim chipom moze bar 100k normalne voznje bez jurcanja. Vise mi ne treba.
Razmisljam i o opciji 0.9 + chip (15ks/15nm). Posto bih prelazio 1000km mesecno, skracenje radnog veka mi ne igra ulogu.
Gledao sam neki test gde je 0.9 uspesno presao 800k km. Valjda sa tim chipom moze bar 100k normalne voznje bez jurcanja. Vise mi ne treba.
Sa čipom bi ostao bez garancije.
Ja bih išao na 1.2 manje zbog snage, a više zbog menjača.
Od svega nabrojanog jedino što bi meni ozbiljno smetalo je boja. Tu ne bih pravio kompromise.
Navigacija na gradskom autu je besmislena. Nisi taksista da je koristiš svakodnevno, a i da jesi pitanje je ažurnosti mapa i šta bi sve morao da radiš da ih ažuriraš. Navigacija u telefonu je sasvim dovoljna kad zatreba.
17" felne uvek mogu naknadno da se uzmu u nekom trenutku kad natrče.
Volan može da se obuče u kožu za manje od 100€ i to ne utiče na garanciju.
Automatska klima lepo izgleda i svako bi je voleo. ali će i manuelna da ohladi auto.
Ti si taj koji mora da odluči šta mu je važnije. Tu niko ne može da ti pomogne jer ćemo svi gledati iz svoje perspektive.
Ja bih išao na 1.2 manje zbog snage, a više zbog menjača.
Od svega nabrojanog jedino što bi meni ozbiljno smetalo je boja. Tu ne bih pravio kompromise.
Navigacija na gradskom autu je besmislena. Nisi taksista da je koristiš svakodnevno, a i da jesi pitanje je ažurnosti mapa i šta bi sve morao da radiš da ih ažuriraš. Navigacija u telefonu je sasvim dovoljna kad zatreba.
17" felne uvek mogu naknadno da se uzmu u nekom trenutku kad natrče.
Volan može da se obuče u kožu za manje od 100€ i to ne utiče na garanciju.
Automatska klima lepo izgleda i svako bi je voleo. ali će i manuelna da ohladi auto.
Ti si taj koji mora da odluči šta mu je važnije. Tu niko ne može da ti pomogne jer ćemo svi gledati iz svoje perspektive.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Renault Captur
Ja recimo ipak sada ne bih uzeo nov auto bez velikog multimedia/touch displeja (kao što ovog sada što vozim nisam želeo da uzmem bez klime - ako razumete šta hoću da kažem). Pritom ne mora da ima navigaciju. Neke stvari po meni jednostavno moraju da se "podrazumevaju" uz nov i savremen auto, pogotovo ako nameravate da ga vozite neki duži period. 
TT

TT
Darko će me ispraviti ako grešim, ali mislim da Captur ako ima mutimediu ona je 2DIN i "doditna". Razlike su u opcijama - nema navigaciju, net...slično kao kod L-a.