Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Parking servis

Post od Grujic »

Al po kom osnovu oni o icijalno nekog zovu? Meni to nije jasno, zar im ne treba sudsko resenje?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Postoje dva oblika izvršenja. Prvo je klasično kad je izvršna isprava sudska presuda i sl i postoji izvršenje na osnovu verodostojne isprave što su menica, računi za komunalne usluge, fakture....
Ako parking karta nije verodostojna isprava, a 100% nije bila, onda bi morali da idu na tužbu, pa kad i ako uspeju u sporu na izvršenje.
Problem je što se oni ponašaju kao da jeste verodostojna isprava i to prolazi, bar u Sašinom slučaju.

Jedino ako parking karta nije postala verodostojna isprava, a da je meni promaklo. Pitaću koleginicu da li zna nešto.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ok jasno, vidi da li jeste verodostojna ili smo izduvali svi :p
Al sad pitanje broj 2, sve i da jeste tako, otkud da po tom osnovu privatni izvrsitelji blokiraju registraciju???
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Meni se to nista ne svidja,nije vazna moja doplatna kod PS sitna je to kinta.
Ja zaista placam sve svoje obaveze mogu cak reci da meni drzava duguje ali neke stvari me u trenutku izlude.
Parking s.je prćija iza koje stoji grad/drzava(dovoljno je videti ko je trenutno prVi covek PS) i tu nema nikakve fleksibilnosti kad sam ja kao oni kazu korisnik P servisa u pitanju.Prvu sam kaznu dobio jer sam uplatio 3 umesto 2 zone...nema sanse da se uvazi to sto sam platio 3 zonu i sto se vidi moja namera da platim.Druga kazna je kad mi nisu prosla 2 sms za placanje a ja pri tom stavim u auto pisanu kartu...vratim se doplatna zakacena(inace posle 15 min oba sms prosla). Naravno zalbu mi odjebu ,ja popizdim i trazim da mi vrate iznos za 2 sms ..odgovor od njih nismo u mogucnosti.
To je razlog zasto ne zelim platiti te 2 doplatne karte...mada moram priznati da sam letos otisao U PS da platim kad je bila ona akcija da se plati valjda pola iznosa...na salteru mi zena kaze dug 3600din plus jos nesto sitno ukupno cca 4000 din i od popusta o kom je stampa pisala nema nista jer to je za iznose preko 15000 din i ja opet popizdim i ne platim jer se konstanto osecam kao Vo!
Uglavnom doplatne cu izgledan i platiti ali izvrsitelj me ne zanima ni 1 %.
Iskreno zao mi je nekih ljudi koju imaju dugove na ime infostana,struje i sl.a recimo nemaju da plate...jadna im majka.
Hvala policajki koja mi skinula zabranu i jos se nasmejala

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mislim da cu ipak da im platim ovih 994 dinara, izgleda da nema vajde drndati se sa njima oko takve sume. Ja sam isto kao ti promasio zonu kad sam uplatio.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Izvršio konsultacije.
Elem ipak prolazi kao verodostojna isprava što je manji problem.
Protiv rešenja o izvršenju na osnovu VI moguće je izjaviti prigovor i time se odlazi u parnicu što je i cilj.

Problem nastaje što privatni izvršitelj šalje ili ne šalje rešenje, napravi privid da je slao, pa ga "uruči" preko oglasne table i time nam veže ruke za prigovor i parnicu. To je kriminal.

Drugi problem je kakve veze ima izvršenje sa registracijom i čime je to regulisano. To ostaje da vidimo. Stariji će se se setiti da je devedesetih bio propis da ne može da se registruje auto ako postoji neplaćem porez..... Tada je to proglašeno neustavnim, a isto je i sada. Podnete su inicijative za ocenu ustavnosti odredbi da ne može da se registruje ili izvade dokumenta zbog neplaćenih prekršaja, ali to trebadočekati s Ustavnim sudom koji je takakv kakav je.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Uuu to sa foliranjem dostave je dno...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To sa ustavnim ce da se nacekamo, oni se ne mesaju mnogo u svoj posao. To sa nemogucnoscu registracije je posebna pizdarija i ogledalo debilizma drzave koja ne zeli da se cima oko svog posla pa ga prevaljuje sa jedne grane vlasti na drugu.

Vrhunac mi je bilo Vesicevo proglasenje svercovanja u GSP-u prekrsajem. I ne jebe covek zivu silu da to ne moze da vazi samo za Beograd, jok, on je resio i jos naduva ombudsmana preko novina :kuku:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Sve se slažem.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vec sam pisao da u Nemackoj stizu kazne naseg PS, naplacuje neka UK firma.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

E tek su te kombinacije vesele, cuo sam da i u srb stizu kazne preko neke srrane firme...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Te agencije za uterivanje dugova mogu samo da te povuku...

Rade po APP principu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Bio malo pre do Parking Servisa. Objasnio sam na salteru lepo sta i kako, da sam pogresnu zonu uplatio misleci da je zuta, a ne crvena i kaze mi onaj covek ok nema problema storniracemo :D Pogledao u sistemu i pokazao sam mu i ja poruku u telefonu da je u 18:01 uplaceno a doplatna je napisana posle 20-ak minuta. Odradio je neki zahtev za storniranje, ja sam potpisao i to je to.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Parking servis

Post od Saša »

Meni su isto jednom oprostili kaznu u NS-u, platio za crvenu zonu pa se pola sata kasnije preparkirao u plavu a da nisam uopšte obratio pažnju da je to sada drugačija zona. Prihvatili bez problema.

TT
vladimirpalermo
Reactions:
Pridružio se: 19 Dec 2014, 12:15

Post od vladimirpalermo »

moje iskustvo:preko 10 kazni u beogradu,zivim u pancevu sve su uredno stigle na kucnu adresu,2 puta su mi slali da ce me tuziti,ali od toga nema nista,kaznu koju vam napise parking servis lepo uzmete iscepate i odlozite u kantu :) nikakvu blokadu registracije nisam imao,napustao zemlju normalno...ja sam od advokata dobio sledecu info"oni se nagode sa advokatom da posalje napr:100 000 tih papira pred tuzbu,nek se 10 000 ljudi usere od toga i uplati im dobro njima dobro i advokatu" :)
Odgovori