Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ima nemali broj ljudi koji se plaši kučića, drugo ko zna kako pas može da reaguje u autobusu, na neko dete itd. To su sve razlozi zašto neka firma može da ne dozvoli kučiće u svom autobusu.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To je razlog zašto zdrav razum ne dozvoljava kučiće u javnom prevozu, u Maksiju, radnjama bilo koje vrste, raznim ustanovama, itd.
Ja pricam o vaspitanim kucicima. A u Beogradu je 80-90% pasa male ili srednje velicine,sa korpom i na povodcu ne predstavljaju nikakvu prednju.
Ljubimci su u Evropi,kojoj toliko tezimo, sasvim normalna stvar.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja da bacam pasulj da li je kuce vaspitano? Aj napisi predlog propisa da u bus ulaze samo vaspitani kucici, sa razradom uslova
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne pamtim kada sam video kuče na povocu, da ne pominjem korpu, toga se sećam kao mali da je bilo, u tragovima. Juče se na mene zaletela jedna nevaspitana doga(to mi je inače jedna od dražih pasmina, a ova je još i komšijska), izgrdio sam je i rekla je da će ubuduće paziti kako se ponaša u društvu, ali nije mi bilo svejedno. Zna MM verovatno koja je, a i vlasnicastefanan napisao:Ja pricam o vaspitanim kucicima. A u Beogradu je 80-90% pasa male ili srednje velicine,sa korpom i na povodcu ne predstavljaju nikakvu prednju.
Poslednja izmena od Uroš S. u 20 Dec 2014, 22:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kučetu ne piše na čelu da li je vaspitano ili nije. Takođe, ima ljudi koji kučiće ne vole ili ih se plaše, ako bi im se našli u blizini kuče bi osetilo strah i reagovalo bi. Takodje ne znaš ni kako bi kuče reagovalo da se sabije u gužvi kao što ljude sabiju u špicu, da li bi reagovalo na drugo kuče u istom busu itd...
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
To je drugi problem, i valjda imamo komunalnu policiju koja bi mogla da kaznjava za to. A i sumnjam da bi bilo koji vlasnik psa usao sa ljubimcem u autobus bez povodca, ili u autobus u kom je guzva.Uroš S. napisao:Ne pamtim kada sam video kuče na povocu, da ne pominjem korpu, toga se sećam kao mali da je bilo, u tragovima. Juče se na mene zaletela jedna nevaspitana doga(to mi je inače jedna od dražih pasmina, a ova je još i komšijska), izgrdio sam je i rekla je da će ubuduće paziti kako se ponaša u društvu, ali nije mi bilo svejedno.stefanan napisao:Ja pricam o vaspitanim kucicima. A u Beogradu je 80-90% pasa male ili srednje velicine,sa korpom i na povodcu ne predstavljaju nikakvu prednju.
A za ljude znas na osnovu cega da nisu psihopate i da nece izvaditi noz i izbosti te ? Ovakav argunent od tebe nikako nisam ocekivao, jer je, pa ne znam drugu rec, osim glup.Rakhil napisao:Ja da bacam pasulj da li je kuce vaspitano? Aj napisi predlog propisa da u bus ulaze samo vaspitani kucici, sa razradom uslova
Ljubimci u svakodnevnom zivotu predstavljaju napredak u civilizacijskom razvoju, koji cemo mi svidjalo se to vama ili ne morati da prihvatimo. Kao sto se i meni dosta stvari u danasnje vreme ne svidja,ali jbg
Evo bas pre neki dan mi je sestra poslala sliku sa predavanja na fakultetu, gostujuci predavac je doveo psa koji je 2 sata proveo u amfiteatru. I zamislite nikoga nije napao.
Naravno da kucici predstavljaju donekle opasnost,ali opasnosti ima na sve strane. I ljudi treba da porade malo na kulturi i ponasanju prema ljubimcima. Ja se prvi plasim kucica,ali imam nemackog ovcara koji itekako spada u rase koje MOGU DA BUDU opasne, i nisu mi jasni ljudi koji kad vide odmah su u fazonu jao vidi igracka da je mucim malo. Ja tudje kucice pomazim tek nakon razgovara sa vlasnikom i procenjivanja situacije. Svest o ponasanju treba da postoji na obe strane.
Mi smo se ovde vezali za kucice,bas me zanimaju vasi argumenti za macke ili papagaje u kavezu.
I da napomenem da petu ne gotivim,smatram da preteruju.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Tako nekako, pa ako se ukaki nema veze, pokupiće tetkica jebiga, priteralo ga samo da preskočimo one priče kako svi vi vlasnici skupljate za njima a po gradu od psećih govana ne može da prođe i daj Bože da 1% vlasnika to radi, ja ne znam da li sam jednom ili dva puta to video u životu. Životinja nije za prevoz dokle god ne može da stane u tašnu ili u džep
Preteče me Stefan sa postom
Poslednja izmena od nuk u 20 Dec 2014, 22:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ja lično volim pse i rado se igram sa njima kad god imam priliku. Ali imam fobiju od nepoznatih pasa, tj pasa koji nemaju ili im ne znam vlasnike. Pre 15-ak godina me napao čopor u onoj šumici iznad Pionira, jedva sam se izvukao... Od tada mi nije prijatno kad vidim nepoznato kuče, koliko god da se kontrolišem i ubedjujem u suprotno. Često to psi i osete.
U svakom slučaju, da postoji zakon koji se striktno primenjuje a po kojem je vlasnik odgovoran za sve gluposti koje njegov ljubimac napravi, ne bi mi smetalo da se vozim u busu pored kučeta. Ovako - daleko im lepa kuća...
Poslato telepatski
U svakom slučaju, da postoji zakon koji se striktno primenjuje a po kojem je vlasnik odgovoran za sve gluposti koje njegov ljubimac napravi, ne bi mi smetalo da se vozim u busu pored kučeta. Ovako - daleko im lepa kuća...
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Masis poentu.
Ja licno jesam za ljubimce u busu, ali ako je gazda firme rekao da u njegove autobuse psi ne ulaze, nema sta ti tu da filozofiras i svadjas se sa vozacem koji ta pravila treva da sprovede, nego da sacekas sledeci bus ili da ides drugacije.
A i to sto ja licno jesam da se dozvoli ne znaci da je to bez potencijalnih problema gde vaspitanost psa nema nikakvu ulogu.
Ja licno jesam za ljubimce u busu, ali ako je gazda firme rekao da u njegove autobuse psi ne ulaze, nema sta ti tu da filozofiras i svadjas se sa vozacem koji ta pravila treva da sprovede, nego da sacekas sledeci bus ili da ides drugacije.
A i to sto ja licno jesam da se dozvoli ne znaci da je to bez potencijalnih problema gde vaspitanost psa nema nikakvu ulogu.
Mene sad klasifikujes u neke grupe a nemas pojma o meni i mom kucetu, Mila je divlja i ja to prihvatam,setam je iskljucivo na povodcu i to po kraju, u Beogradu je bila 3 puta i to do Veterinarskog i jednom do Tasa, nije pustena ni na sekund da sama seta,nije nikakve fizioloske potrebe obavljala, svaki put je to radila dok smo jos kod kuce.nuk napisao:Tako nekako, pa ako se ukaki nema veze, pokupiće tetkica jebiga, priteralo ga samo da preskočimo one priče kako svi vi vlasnici skupljate za njima a po gradu od psećih govana ne može da prođe i daj Bože da 1% vlasnika to radi, ja ne znam da li sam jednom ili dva puta to video u životu. Životinja nije za prevoz dokle god ne može da stane u tašnu ili u džep
Zadnju recenicu necu ni da komentarisem,jer je totalno neargumentovana.
Slazem se u potpunosti,mene je pudlica htela da ujede tako da se itekako plasim kucica, cak i kad mi vlasnik kaze da je mirno i fino.Vladapetr napisao:Ja lično volim pse i rado se igram sa njima kad god imam priliku. Ali imam fobiju od nepoznatih pasa, tj pasa koji nemaju ili im ne znam vlasnike. Pre 15-ak godina me napao čopor u onoj šumici iznad Pionira, jedva sam se izvukao... Od tada mi nije prijatno kad vidim nepoznato kuče, koliko god da se kontrolišem i ubedjujem u suprotno. Često to psi i osete.
Poslato telepatski
Naravno da treba to tacno regulisati zakonom, kao i jos dosta drugih obalasti koje su prilicno stetnije od kucica u gsp-u. Meni mnogo vise smeta beskucnik sa 4 kesetine koji smrdi na 10 metara od kuceta koje sedi pored vlasnika,ili narkoman sa otvorenim ranama,ali dobro to sam samo ja.
Znam,ali prica je otisla u tom pravcu.Grujic napisao:Masis poentu.
Problema bi bilo sigurno,ja to ni ne negiram,ali koliko problema i iz kojih razloga ?
Ljudi trebaju biti svesni i da zivotinje nisu ljudi i da prilagode svoje ponasnje, decu treba vaspitati kao sto ne treba da guraju glavu kroz prozor ne treba ni da cackaju kucice
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nisam tebe lično pomenuo, ne interesuje me generalno, niti se vozim gsp-om a opet, sa druge strane sve vlasnike pasa koje znam to ne rade, da li bi ti počistio na ulici za tvojim psom ili se uzdaš da ipak neće pa ako se usere, iskuliraš?
Pa sigurno da ne bi ostavio na ulici,ali kao sto sam vec rekao ona u grad ne zalazi,tako da sto toga tice nemam nikakvih problema niti cu verovatno imati, slobodno mogu da kazem su sanse da Milino govno zavrsi na Beogradskom asfaltu oko 5% a da tu ostane duze od par minuta ~1%
Npr vidite neku zenu kako nosi bolesno kuce u autobusu, da li bi ste imali problem sa tim ?
Npr vidite neku zenu kako nosi bolesno kuce u autobusu, da li bi ste imali problem sa tim ?
Ja sam imao jako davno sličnu, ekstremnu situaciju sa bolesnim psom pri pokušaju ulaska u autobus, pas je bio malecki, a ja jesva izmajmunisao pare za Vet. fakultet, rendgene, dijagnoze itd, taxi-nikako a kola ili nekiga sa kolima ko za inat nigde. Lik je bio baš neprijatan, isprečio se ko balvan na vrata..."e nećeš sa kerom..." Moja devojka je kuče unela na druga vrata a portir se vozio kući blesav. Bar da se svađao, nego u startu hoće da se bije?! Kao da je meni prijatno da nosim psa u rancu po autobusu...
Što se tiče nepažnje vlasnika a naročito nečišćenja izmeta za psima, gde god, grad, van grada, asfalt, beton, trava...treba ljudima klepati opake kazne. Ovo je prevršilo stvarno, to kažem kao neko ko je imao pse od '96 do sada, nikad veća moda imati psa a svima ispod časti da pokupe za njim. Dakle, nemam ništa protiv psa u busu, pod određenim uslovima, naravno, to je koliko znam malo gde u svetu zabranjeno, pa ni ovde. Sem većih pasa.
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
Što se tiče nepažnje vlasnika a naročito nečišćenja izmeta za psima, gde god, grad, van grada, asfalt, beton, trava...treba ljudima klepati opake kazne. Ovo je prevršilo stvarno, to kažem kao neko ko je imao pse od '96 do sada, nikad veća moda imati psa a svima ispod časti da pokupe za njim. Dakle, nemam ništa protiv psa u busu, pod određenim uslovima, naravno, to je koliko znam malo gde u svetu zabranjeno, pa ni ovde. Sem većih pasa.
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT