Računari
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Računari
Cim pocne odjednom, a nije kvar znaci da je softverski problem - nova verzija plugin-a, browser-a, neki totalno levi softver koji jede resurse...
I na slabijim masinama radi glupi youtube (HD) sasvim ok u Chrome-u, ali probaj Firefox za pocetak.
I na slabijim masinama radi glupi youtube (HD) sasvim ok u Chrome-u, ali probaj Firefox za pocetak.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ma probao sam ja razne browser-e i isto, doduse najbolje radi na firefoxu ali ipak nije ni to kako bi trebalo. Naravno da sam i ja prvo pomislio na softverske probleme ali kao sto rekoh i na cistoj instalaciji windowsa se isto ponasa. Je*em li ga 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bilo je price neke zadnjih dana koje procesore izbegavati, ali se ne secam da li su laptopi ili desktopi u pitanju. Treba da kupujem nov laptop, pa bih neku preporuku do 800 evra. Drugo pitanje, koja Nvidia grafika je jaka u toj srednjoj klasi, sistem oznaka im je kriptican skroz?
- Delija
- Kontakt:
Hoces da se igras na laptopu?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Rakhil
Retko, sluzbeni je. Naravno, hocu da pustim i neku igricu, ali nisam zahtevan povodom grafike, meni ok i da sve bude u low. I to sto bih igrao bi verovatno bili stari naslovi koje sam propustio, uz izuzetak GTA5
- Delija
- Kontakt:
U tom slucaju ti je i Intel HD 4600 integrusa sasvim dovoljna.
Ako hoces ozbiljnije da se igras, sa vecim nivoom detalja onda je druga prica.
Elem, i5 4300M (Intel HD 4600), 8 Gb RAM, ~256Gb SSD, a ostalo po zelji
Ako hoces ozbiljnije da se igras, sa vecim nivoom detalja onda je druga prica.
Elem, i5 4300M (Intel HD 4600), 8 Gb RAM, ~256Gb SSD, a ostalo po zelji

Zar ne moze malo bolje za 800e ?
- Rakhil
Ne mere. To sto si napisao je 500 evra u vr glave, i nece da radi ni pasijans kako treba
Aj da izdetaljisem, mozda neko ima preporuku. Mora da ima numericku tastaturu, hdd nije bitan jer ce odmah da uleti SSD (koji ne ulazi u budzet od 800, to je samo za laptop), pozeljno da ima optiku, nece mnogo da se seta pa tezina nije bitna, ali mi 17-ica realno ne treba. Treba da tera Adobe sve zivo, Corel ponekad, razvojna okruzenja slabo i retko, ali sve na osnovnom nivou. Pik koriscenja ce mu biti igrice - GTA, C&C, voznje razne, pokoja pucacina naravno.
Dakle, da li U ili M procesor? Nvidia Gt750 je najcesca u takvim masinama, je li to ok ili je ATI upadljivo jaci za iste pare? Rama ce da ima 8Gb u svakom slucaju, ima toga po firmi, SSD stavljam Samsung Evo 256gb...

Aj da izdetaljisem, mozda neko ima preporuku. Mora da ima numericku tastaturu, hdd nije bitan jer ce odmah da uleti SSD (koji ne ulazi u budzet od 800, to je samo za laptop), pozeljno da ima optiku, nece mnogo da se seta pa tezina nije bitna, ali mi 17-ica realno ne treba. Treba da tera Adobe sve zivo, Corel ponekad, razvojna okruzenja slabo i retko, ali sve na osnovnom nivou. Pik koriscenja ce mu biti igrice - GTA, C&C, voznje razne, pokoja pucacina naravno.
Dakle, da li U ili M procesor? Nvidia Gt750 je najcesca u takvim masinama, je li to ok ili je ATI upadljivo jaci za iste pare? Rama ce da ima 8Gb u svakom slucaju, ima toga po firmi, SSD stavljam Samsung Evo 256gb...
- Delija
- Kontakt:
Ako hoces pravu biznis spravu, tipa Lenovo T serija - tesko za 800 evra moze jace.
Ne moze ni ovo sto sam napisao
Plastikaner koji ce od njakanja da se raspadne posle mesec dana - naravno da moze. Ozbiljna sprava - na zalost, ne moze.
Doduse, sad vidim da si napisao da se nece "seljakati".
M serija je jaca, U je stedljivija.
Inace, navedena konfiguracija, doduse sa 16 Gb RAM-a radi i mnogo zahtevnije stvari od onih koje si naveo
Ne moze ni ovo sto sam napisao

Plastikaner koji ce od njakanja da se raspadne posle mesec dana - naravno da moze. Ozbiljna sprava - na zalost, ne moze.
Doduse, sad vidim da si napisao da se nece "seljakati".
M serija je jaca, U je stedljivija.
Inace, navedena konfiguracija, doduse sa 16 Gb RAM-a radi i mnogo zahtevnije stvari od onih koje si naveo

- Rakhil
Delija, za 700 evra moze da se uzme aluminijumski Dell, batali me sa tim preterivanjem. Sad imam Dell Inspiron plastikaner koji je bar pet puta padao na plocice i nema ogrebotinu na sebi. Stajace na stolu svakako 90% vremena, retko ga setam, ne treba mi Lenovo i ne volim ga. S druge strane, necu ni MSI, Acer, Toshibu i slicno, Dell mi je optimalan recimo.
- Delija
- Kontakt:
Imamo i Dell u firmi - neka hvala za te jeftinije o kojima pricas.
Oni skupi su druga prica.
Tvoj izbor, naravno.
Kao sto rekoh, ako nema seljakanja - bilo koji plastikaner radi posao, tako da gledaj samo da je sto bolji ekran i sto bolja tastatura. I da je sto manje plastikaner
BTW, sto uopste pitas kad vec znas da hoces Dell
Nadjes samo najjaci za te pare i to je to
Oni skupi su druga prica.
Tvoj izbor, naravno.
Kao sto rekoh, ako nema seljakanja - bilo koji plastikaner radi posao, tako da gledaj samo da je sto bolji ekran i sto bolja tastatura. I da je sto manje plastikaner

BTW, sto uopste pitas kad vec znas da hoces Dell

Nadjes samo najjaci za te pare i to je to

Poslednja izmena od Delija u 14 Jan 2015, 12:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
Sto si tezak covek, jebote
Pa pitao sam konkretno za procesore i graficke, to sto mi ti pises znam i sam, hvala. Za Dell se nisam odlucio, nego mi je kao marka optimum, ni gore ni dole, a imam odlicna iskustva sa jedno dvadesetak komada.
I prekini da editujes isti post, bem ti sunce neodlucno

Pa pitao sam konkretno za procesore i graficke, to sto mi ti pises znam i sam, hvala. Za Dell se nisam odlucio, nego mi je kao marka optimum, ni gore ni dole, a imam odlicna iskustva sa jedno dvadesetak komada.
I prekini da editujes isti post, bem ti sunce neodlucno

- Delija
- Kontakt:

Gledam kako najneznije da smaram

A kad je vec sluzbeni - nek kosta

Elem, kad si navalio...

Za grafiku gledaj ovde da bude sto blize vrhu liste:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Za procesor isto tako, pa sta ti upadne u cifru, a da ima i dobar ekran i tastaturu kakvu zelis:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html
- Delija
- Kontakt:
E, da... Ti rece "sluzbeni" - pa u tom slucaju, ako ide preko firme i ako je vlasnistvo firme onda nema ni PDV-a, tako da fakticki imas na raspolaganju ne 800, vec 960 evra 

- Rakhil
Po ovoj listi, meni je sve sto gledam od grafickih overkill, tako da opusteno. Sad cu procesore da proucim, tu je vec znak pitanja