Računari
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Računari
Jos 4 gb je sitno para u odnosu na razliku do konkurencije, a to sto je Asus mu bas i nije toliki minus
Pa Asus je uber medju laptopovima do 100,000 dinara.Xepoj87 napisao:Ima 4gb rama i Asus je
Sent from my Sony
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Ovaj je skuplji, ali medju najjeftinijima...ali primera radi on...valja li to cemu?Nikolaa napisao:daj neki primer da vidimo sta ima ta konfiguracija. ali ovako sturo za 15000 tesko da moze sta kvalitetno biti...
http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 46958.html
Ja ne bih kupovao to.
Jeste da je jeftiniji nego da sam sklapac slicnu lonfiguraciju ali sta da radis na ovakom.kompu. prvo sto treba da ima minimum 4gb ili 8gb rama, bolji procesor.
Jeste da je jeftiniji nego da sam sklapac slicnu lonfiguraciju ali sta da radis na ovakom.kompu. prvo sto treba da ima minimum 4gb ili 8gb rama, bolji procesor.
- TDI
- Banned
Ako me razumes, necu da bacam pare na ono sto necu da iskoristim. I sto mi ne treba. Zato ovo pitam...
Ako hoces da gledas filmove, slusas muziku i ides na net treba ti jos barem 4 gb rama. To je to.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Devojka ima sličan ovakav, samo je CPU Intel Celeron G2020, tj. znatno jači od ovog ali komp je sa Dell 23" FHD monitorom(oko 100 eura je bio) izašao oko 33000 ako se dobro sećam. 4GB RAM, 500GB HDD, i taj komp sve odrađuje kako treba. Lako se snalazi sa mojih više desetina tabova, a čak igram na njemu i CS1.6, i GTA San Andreas, i još poneku stariju igricu. Kupljeno u Gigatronu.
6GB RAM-a mu ne treba za to ni pod razno, posebno ne kako kažeš bar 6 giga. Pa ja sam igrao COD Modern Warfare sa 4GB bez problema. I Metro. Jedino Far Cry 4 mi osetno bolje radi sa 8GB RAM-a, i mogu da otvorim duplo više tabova a da se ne narušavaju performanse. Za bolji CPU se slažem, telefoni sad imaju po 1.5Ghz ovaj nema ni toliko. Znam da nije isto u telefonu i u desktopu ali je stvar je psihologije.
6GB RAM-a mu ne treba za to ni pod razno, posebno ne kako kažeš bar 6 giga. Pa ja sam igrao COD Modern Warfare sa 4GB bez problema. I Metro. Jedino Far Cry 4 mi osetno bolje radi sa 8GB RAM-a, i mogu da otvorim duplo više tabova a da se ne narušavaju performanse. Za bolji CPU se slažem, telefoni sad imaju po 1.5Ghz ovaj nema ni toliko. Znam da nije isto u telefonu i u desktopu ali je stvar je psihologije.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Stvarno, nemojte preterivati. 6Gb RAM memorije da mu treba za net i filmove je čisto kupoholičarsko loženje...
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
caletov komp u firmi sam mu sastavio pre jedno 3 godine, slicno ovome, 2gig rama, integrisana grafika, i radi mu skroz okej i dalje... jedino ovi celeroni mi izgledaju neverovatno jadno. ja bih se pruzio makar malo vise za pristojniji procesor, da ne bi imao problema sa HD snimcima primera radi...
mada stvarno danas ne bih uzimao PC bez 4gig RAM-a... ali ako bih morao da biram izmedju boljeg procesora i 2gb, ili losijeg i 4gb, izabrao bih procesor. radice opusteno i sa 2giga
trece, ove maticne koje ubacuju u te konfiguracije su sprdnja, mogu samo da zamislim i napajanje na sta lici
pozovi neku manju firmu(ili odi do neke koja ti je blizu), mislim da bi ti sastavili za te pare bolju konfiguraciju nego ovo sto prodaju.
mada stvarno danas ne bih uzimao PC bez 4gig RAM-a... ali ako bih morao da biram izmedju boljeg procesora i 2gb, ili losijeg i 4gb, izabrao bih procesor. radice opusteno i sa 2giga
trece, ove maticne koje ubacuju u te konfiguracije su sprdnja, mogu samo da zamislim i napajanje na sta lici

pozovi neku manju firmu(ili odi do neke koja ti je blizu), mislim da bi ti sastavili za te pare bolju konfiguraciju nego ovo sto prodaju.
Poslednja izmena od Nikolaa u 15 Jan 2015, 18:39, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
+1, glavni problem sa ovakvom konfiguracijom je sto se za oko 50 evra vise dobija znatno bolja masina (jaci CPU i 4gb rama).
- TDI
- Banned
Hvala na savetima! 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Net i filmovi i još neke druge stvari radim na prastarom dvojezgarnom Intel E2160, sa 2 Gb rama. Radi. OS je W7 32bit
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I odličan LC Power od 400W.Rakhil napisao:+1, glavni problem sa ovakvom konfiguracijom je sto se za oko 50 evra vise dobija znatno bolja masina (jaci CPU i 4gb rama).