Koji internet koristite?
Re: Koji internet koristite?
D@H, tako je. Korektno, ali ništa više od tog. Imao sam problema sa onim njihovim uređajem, evo i drugi sam spakovao nazad u kutiju. Srećom prvi Zyxel nisam razdužio i kad sam njega vratio u priču proradilo je sve kako treba. Odrekao sam se fiksnog koji i ne koristim. Uzeo sam ga jer je koštao jedan dinar.
Tapatalk
Tapatalk
Ne znam kakva je praksa kod nas, u RUS kad sam bio-provajder dovlači optiku do zgrade i na nju postavlja dal switch, dal neki njihov modem, uglavnom do svakog korisnika dolazi mrežni kabl.
To je po mom mišljenju odlično rešenje, jer nema između ničega što bi moglo da predstavlja usko grlo.
To je po mom mišljenju odlično rešenje, jer nema između ničega što bi moglo da predstavlja usko grlo.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
I kod njih od slučaja do slučaja. Isto kao i kod nas.
Tapatalk
Tapatalk
Koje marke su bili ti ADSL modemi sa kojima si imao problem? Ako dobro shvatam, imali su i priključak za običan telefon, a taj Zyxel nema? Ne moraš se odreći telefonske linije, traži da ti dodaju poseban ATA (analog telephony adapter), pa ćeš na njega spojiti telefon. Ako umesto običnog imaš IP telefon, samo ga ubodi u mrežu i traži parametre (mislim da moraš i nešto potpisati u tom slučaju).nidza napisao:D@H, tako je. Korektno, ali ništa više od tog. Imao sam problema sa onim njihovim uređajem, evo i drugi sam spakovao nazad u kutiju. Srećom prvi Zyxel nisam razdužio i kad sam njega vratio u priču proradilo je sve kako treba. Odrekao sam se fiksnog koji i ne koristim. Uzeo sam ga jer je koštao jedan dinar.
Tačno, to je najbolje rešenje, ujedno i najlakše za provajdera. Samo računarska mreža, bez modema koji služe da mrežu "provuku" kroz telefonske parice, TV koaksijalni kabl ili neki drugi medijum koji za to nije bio namenjen. Kao što rekoh, Orion svakome ko ima D@H u zgradi može da postavi mrežni kabl do stana. Samo što to retko ko dozvoljava, zbog bušenja, saglasnosti drugih stanara ako je potrebna i sl.superboss napisao:Ne znam kakva je praksa kod nas, u RUS kad sam bio-provajder dovlači optiku do zgrade i na nju postavlja dal switch, dal neki njihov modem, uglavnom do svakog korisnika dolazi mrežni kabl.
Najbolje je kada je mreža postavljena prilikom izgradnje objekta, kao npr. u naselju "Stepa Stepanović", gde je Telekom Srbija sproveo optičko vlakno do svakog stana, a unutar stanova postoje UTP instalacije i utičnice u svim prostorijama. To je EPON/GPON, tj. deljena - "consumer" optika, ali ipak optika. Jedino što su oni na kraju zabrljali celu stvar tako što uopšte nemaju odgovarajuće pakete, već ovu optiku tretiraju kao ADSL.

Ђенерал Јанковић
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Koliko smešno izgleda taj upload. Kad li će to malo da izbalansiraju?
Tapatalk
Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Sbb je veeeliki Šaban po pitanju odnosa dl/ul. Niko ne trazi 40/40,40/20 nego 40/10 ili barem 40/7. Oni imaju kapaciteta za tako nešto ali su slepci jer misle da ce onda svako razvući svoju mrežu po komšiluku i naplaćivati protok.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
75 Mbs je paket. A ratio je 10/1. Ne bi Svabo podbacivao.
Los je router koji su dostavili (technicolor), mada imamo bas dosta uredjaja u stanu pa cesto stuca. Meni preko LAN kabla radi odlicno.

Los je router koji su dostavili (technicolor), mada imamo bas dosta uredjaja u stanu pa cesto stuca. Meni preko LAN kabla radi odlicno.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
UPC i ovde uvaljuje krš opremu kao i 10-15x sporiji UL.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ima provajdera koji i to nude ako imaš optiku do stana. Na kablu je teoretski maksimum 250/15.