Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Prevelik, kao u HTC One X :-(

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Bax napisao:Takodje od anomalija, sam primetio da je IGO, mnogo sporiji nego na starom Win6,5 sistemu, te tako neugodan za mene koji je navikao da to sve leti.
Bax, kod mene na ZTE SKATE Igo leti kako radi. Sve radi ko sat, glatko i brzo, brze na onom HTC-u.

Procackaj malo po taskovima, mozda ga nesto gusi.

I, da, na ovom telefonu GPS mi skoro trenutno vata u svim situacijama.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Osvojim pre neki dan Samsungov fotoaparat u takmičenju u veslanju na ergometru i treba u nedelju da idem da se borim za prvu nagradu, Galaxy S II ali neću moći da odem, a realno bih mogao da ga osvojim jer sam bio 10 metara ispred drugoplasiranog :glavomuzid:
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Od subote koristim ZTE Roamer. Sasvim pristojno radi, zadovoljava moje potrebe. Nisam primetio da se nesto preterano gusi... Radi bolje od Nokije E71 :)
Igo navigacija radi korektno... Nisam je bas preterano isprobavao, ali nemam zamerke.
Ovo mi je prvi android i tac skrin, i relativno lako sam se preorijentisao i navikao.
Slike OK, 3.2 megapiksela, iako u specifikaciji telefona pise da je kamera 2MP :)
Nema blic, ali korektno slika i bez njega u zatvorenom prostoru (mnogo bolje nego Nokia C3, recimo).
Nemam zamerke ni na zvuk, sve se jasno cuje. Jedino je preko spikerfona izrazen neki eho...
S obzirom da me je kostao 1 dinar, PERFEKTAN je :P
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koji ti je to Roamer, ne mogu da ga nadjem na GSM Arena?

Edit: jel zna neko kako funkcionise ova kupovina telefona na rate kod telenora? Da li te rate idu preko racuna za telefon (kao kod telekoma) ili nesto posebno, kreditne kartice i sl. ...?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne nego pišeš čekove, koliko ja znam. Meni to nije odgovaralo jer nemam čekove, a nisam hteo da uzimam od matoraca.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jok bre, kod Telenora isto na racun ako imas broj duze od 6 meseci. Ako hoces da predjes kod njih, moras da otvaras racun i vadis kreditnu u EFG banci valjda, neka nevidjena navlakusa i komplikacija
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pih, presao sam pre neki dan kod njih, tako da nista od ugovora. Tako je i bolje, bar cu biti slobodan igrac :)
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ako na lelenoru imaš račun minimum 6 meseci onda kupuješ telefon na rate tako što ti rata telefona stiže kroz uvećan telefonski račun. Rata telefona + pretplata. Ne trebaju čekovi.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

nikaragva napisao:Koji ti je to Roamer, ne mogu da ga nadjem na GSM Arena?
Onaj grobarski telefon kod mts-a :)
Na nekim trzistima se drugacije zove.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ovo je ZTE Roamer -> http://www.gsmarena.com/zte_avail-4244.php

EDIT: Ovaj Avail za At&t je verzija sa kamericom od 5mpx, ostalo je sve isto. -> http://www.phonearena.com/phones/compar ... /6496,6631
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Cene rominga u EU manje do 10 puta nego što plaćaju Srbi na putu

Evropski parlament danas je usvojio sporazum o novom ograničenju cena rominga unutar EU od 1. jula ove godine, tako da će cene prenosa podataka biti i 10 puta manje od onoga što plaćaju građani Srbije na putu u evropskim zemljama, preneo je portal EurAktiv Srbija.

Procena Evropske komisije je da će stanovnici EU ove godine na upotrebu mobilnih telefona u inostranstvu - roming (roaming) - potrošiti oko pet milijardi evra, što je ušteda od 15 milijardi u odnosu na cene iz 2007. godine, kada su uvedena prva ograničenja.
- Upotreba mobilnih telefona u inostranstvu i dalje je skupa. Naši građani će tokom letnjeg raspusta moći da koriste povoljnije tarife - kazala je izvestilac za taj tekst Angelika Nibler.

Od 1. jula 2012. godine, ograničenje za prenos podataka će biti 70 evrocenti po megabajtu bez poreza, dok se sada naplaćuje i četiri evra.

Cene koje građani Srbije plaćaju za roming u evropskim zemljama nije lako utvrditi, budući da se to razlikuje u zavisnosti operatera, paketa i zemlje, ali iz njihovih cenovnika proističe da je cena oko 10 puta viša nego u EU.

U julu 2013. i 2014, cena unutar EU će biti snižena do 45 odnosno 20 evro centi po megabajtu.

Trenutno ograničenje za cene poziva iz rominga u okviru EU je 35 evrocenti bez poreza, od 1. jula će biti najviše 29 centi, 1.jula 2013. će biti 24 centi, a od 2014. godine 19 centi. Za primljene pozive, maksimalna cena biće snižena sa 11 centi po minutu na osam centi, a predviđeno je dalje sniženje limita na osam centi 2013. godine i pet centi 2014. godine.

Kada je reč o kratkim porukama (SMS), najviša dozvoljena cena biće snižena sa sadašnjih 11 centi na devet centi, a 1. jula naredne dve godine biće dodatno snižena na 8 odnosno 6 centi.

Pored snižavanja cena, sporazumom je predviđeno da korisnici na putu dobiju upozorenje kada se približe prenosu podataka u vrednosti od 50 evra, ili iznosu koji prethodo utvrde.

Iz cenovnika srpskih mobilnih operatera proističe da srpski operateri SMS u romingu u Evropi naplaćuju najmanje 18 centi, dok poziv iz rominga "u komšiluku" građane Srbije košta u najboljem slučaju nešto manje od evra, preneo je EurAktiv.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Izasla je nova verzija Androida, Ice Cream Sandwich, tj Android 4.0.
Da li ga je neko instalirao, kakvi su utisci?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Svaka nova verzija je bolja od prethodne, i uvek se pitam kako je moguce da to nisu do sad smislili :)
Odgovori