TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Rakhil »

Server sala MTS-a u doba uvodjenja 3G-a. Napojni kabl bio u pitanju, prilicno bitan ocito.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Rakhil napisao:Velja je u JP, tako da to od 100k evra moze biti bilo sta od kuvala za kafu do sofisticiranog IT sistema :mrgreen:
Znači verovatno je u pitanju fotelja za masažu. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

nuk napisao:Ja sam preksinoć dobio taj update i ima pomaka, plus su otključali sve kanale do 15.januara
Nisu HBO, ali bitno da ima SK HD

Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

methane.master napisao:Šta ste to toliko platili?
Ne bih detaljisao jer je specifična oprema pa bi bilo odmah jasno i gde je, ali Rakhil je dobro rekao o odnosu realne i plaćene cene. Naravno, sve će to naša deca otplaćivati.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Sloba napisao:Televizori najcesce nemaju HDMI izlaz, a zvuk se salje optikom ili analigno sa izlaza za slusalice, 3.5mm>2xRCA. LB67* naravno ima opticki izlaz za zvuk. Ako tvoj AV sistem ima opticki ulaz, onda nema dileme. Ako imas Bluray kucni bioskop, morao bi imati optiku, takodje i bilo koji AV risiver da je u pitanju, 100% ima. Ako je stereo pojacalo ili neki slabiji DVD bioskop, onda vrlo tesko.

Sto se kamere tice, za LG mora LG, a tako i za sve ostale televizore mora biti kamera iz iste kuce.

Za kablove - nema na cemu. Jesu li svi v1.4, jesi ih probao?
Probao sam jedan, ona dva nisam stigao.

5.1 mi je Neo SW G51 i kupljen pre x godina, nema opticki ulaz, evo slika

SlikaSlikaSlikaSlika

LG42LB671V

SlikaSlika

Bluray bioskop je u planu ,samo da vidim koji cu model mada se premisljam za PS4, dve muve jednim udarcem :)

Za sada 5.1 furam i dalje preko SB Audigy2 zvucne na kompu koji je preko HDMI prikljucen na 42".

Koliko sma razumeo to je jedini nacin zar ne s obzirom da na osnovu predstavljenih ulaza/izlaza nema mogucnosti direktnog kacenja 5.1 na smart LG?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Uzmi PS4.Samo znaj da PS4 ne moze da pusta Audio diskove :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@puzo

Ono sto sam pisao za povezivanje televizora sa pojacalom analognim putem odnosilo se na stereo signal. Za cega bi ti zapravo trebalo da tv povezes sa pojacalom, sa cega bi reprodukovao filmove?

Sent from my Samsung Galaxy Tab3
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dobih konačno Net i TV preko SBB-a (trio silver paket), telefon će prebaciti za par dana, i već posle pola sata gledanja počeo sam da pizdim na organizaciju kanala i onaj njihov daljinac, katastrofa je. Moram da pritiskam dugmad kao sivonja, a onda TV "pretrči" često dva-tri kanala umesto jednog, pa se vraćaj nazad.... I šta sad - moram da pamtim na kojim su njihovim kanalima moji omiljeni programi pa da ih stalno ukucavam jer je sve raštrkano a ne možeš da složiš kako hoćeš? :evil: Srećom, majstor koji je instalirao opremu je pozadi ostavio/prikopčao na TV i analogni ulaz pa sam na kraju kada sam totalno popizdeo odabrao opet kao "izvor" antenu i gledao analogne kanale onako kako sam ih ranije lepo složio na TV-u... :kuku: Sve u svemu, jedini pomak je što sada imam eto dosta brži Net, par kanala više koji mi znače i malo će mi ukupan račun biti nešto niži, no da je sve to super - baš i nije. Tih par "sitnica" stvarno sve pokvariše... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nikako da i sam to uradim, ali možeš napraviti profil/favorite listu. Jeste STB sporiji u odnosu na analogne mašine, ali kvalitet slike i ne-HD kanala je neuporediv.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Saša vidi da li će daljinac postati operativniji promenom baterija. Ja sam pizdeo iz istih razloga na daljinac, promenio baterije i on proradio kako treba. Ne govorim o MTS daljincu, al sve je to isto i ništa te ne košta da probaš. Baterije nećeš baciti ako nije to.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pazi kad mi to nije ni palo na pamet. Oprema koju su postavili deluje mi da je stvarno kvalitetna (sve je Cisco), ali da toliko moram da pritiskam dugmiće jer ne reaguje (sporo reaguje) - to mi je za ne poverovati. Originalni daljinac od televizora je med i mleko za ovaj njihov. Promeniću baterije čim dođem kući, pa da vidimo...

@Slobo, napravio bih ja tu listu kad bih znao... :D Pročačkaću malo danas kada dođem kući ponovo, da vidim šta se može uraditi. Inače, izgleda da sada u ovom promo periodu imam sve kanale džabe (uključujući i HBO i druge filmske kanale) - dobra navlakuša jer kad prođe promo period imaću samo 3 HD kanala a pola ovoga će da otpadne takođe... :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I moj daljinski je Philips al su baterije bile loše. :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Saša napisao:@Slobo, napravio bih ja tu listu kad bih znao... :D Pročačkaću malo danas kada dođem kući ponovo, da vidim šta se može uraditi. Inače, izgleda da sada u ovom promo periodu imam sve kanale džabe (uključujući i HBO i druge filmske kanale) - dobra navlakuša jer kad prođe promo period imaću samo 3 HD kanala a pola ovoga će da otpadne takođe... :)
To jeste navlakuša, opet sa druge strane, nema boljeg načina da se korisnik upozna sa prednostima posedovanja jačih paketa. Da nema te prakse, opet bi neki rekli "nećemo da potpisujemo ugovor za ono što ne znamo šta je, dajte malo džabe"... :)
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Saša napisao:Dobih konačno Net i TV preko SBB-a (trio silver paket), telefon će prebaciti za par dana, i već posle pola sata gledanja počeo sam da pizdim na organizaciju kanala i onaj njihov daljinac, katastrofa je. Moram da pritiskam dugmad kao sivonja, a onda TV "pretrči" često dva-tri kanala umesto jednog, pa se vraćaj nazad.... I šta sad - moram da pamtim na kojim su njihovim kanalima moji omiljeni programi pa da ih stalno ukucavam jer je sve raštrkano a ne možeš da složiš kako hoćeš? :evil: Srećom, majstor koji je instalirao opremu je pozadi ostavio/prikopčao na TV i analogni ulaz pa sam na kraju kada sam totalno popizdeo odabrao opet kao "izvor" antenu i gledao analogne kanale onako kako sam ih ranije lepo složio na TV-u... :kuku: Sve u svemu, jedini pomak je što sada imam eto dosta brži Net, par kanala više koji mi znače i malo će mi ukupan račun biti nešto niži, no da je sve to super - baš i nije. Tih par "sitnica" stvarno sve pokvariše... :glavomuzid:

Moj burazer na Satelitu koristi dugo SBB usluge. Sporost reakcije nije do daljinca, jednostavno mislim da je to više hardverski problem risivera. Promeni baterije ali na to ćeš morati da se navikneš( nije momentalna reakcija kao na samom TV)

Što se tiče raštrkanosti kanala, to najlakše rešiš pravljenjem tvoje omiljene liste.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Saša napisao:Pazi kad mi to nije ni palo na pamet. Oprema koju su postavili deluje mi da je stvarno kvalitetna (sve je Cisco), ali da toliko moram da pritiskam dugmiće jer ne reaguje (sporo reaguje) - to mi je za ne poverovati. Originalni daljinac od televizora je med i mleko za ovaj njihov. Promeniću baterije čim dođem kući, pa da vidimo...

@Slobo, napravio bih ja tu listu kad bih znao... :D Pročačkaću malo danas kada dođem kući ponovo, da vidim šta se može uraditi. Inače, izgleda da sada u ovom promo periodu imam sve kanale džabe (uključujući i HBO i druge filmske kanale) - dobra navlakuša jer kad prođe promo period imaću samo 3 HD kanala a pola ovoga će da otpadne takođe... :)
Daljinski je stvarno krš i tu nema puno pomoći. Čak mislim da nije do daljinskog toliko koliko je do samog uređaja. Što duže radi lošije reaguje na daljinski, pa ga s vremena na vreme resetujem.
Proveri za taj promo period da li treba da se otkaže, jer su ranije imali foru da ti produže i naplate jer nisi otkazao.
Paket sa HD kanalima stvarno vredi uzeti.
Odgovori