Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zatamnjena stakla

Post od Grujic »

Uradi to, tebi ce biti ok jer imas velike staklene povrsine iza B stuba, napred stavi termoreflektujucu i to je to :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

"Svi vi pripadnici komiteta za bezbednost saobracaja mozete samo da prihvatite da mi popu&ite ku^ac. Je&em vam majku svima itd itd" :) Ja sam folije skinuo malopre sa prednjih bocnih stakala. Leva mi se pocepala jer sam bio neiskusan pa je trajalo 5 min, dok sam desnu skinuo za 2 min, bukvalno! Nije ostalo nikakvog lepka niti bilo cega.

EDIT - evo kako sada izgleda
Prikačeni fajlovi
Image349_resize.jpg
Image348_resize.jpg
Image347_resize.jpg
Poslednja izmena od Texonja u 03 Maj 2012, 18:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Bez zezanja NexT karavan i zatamnjena stakla pozadi :thumbdown:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Max 3 fotke po post-u...
Vrlo sam zadovoljan i kako sam skinuo i kako sada izgleda. Posto nisam stavljao ja folije, nego sam tako kupio auto, nisam znao kakva me boja stakala ceka ispod. Ispostavilo se da je bas dobrano zeleno, tako da nema velikog kontrasta. Naravno, vidi se da je pozadi tamnije i nije isto kao sa folijama na sva 4 stakla, ali ovako nisam u prekrsaju.
Prikačeni fajlovi
Prednje koje NEMA foliju
Prednje koje NEMA foliju
Zadnje koje IMA jos uvek foliju
Zadnje koje IMA jos uvek foliju
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma terajte se i vi i pogrebni :D

Videcu ako uspem da iskopam nesto preko veze, da uz najslabiju foliju dobijem atest i za prednja stakla...

A stvarno je problem kad upece zvezda, em je crna koza, em imam stakala ko poslovni centar, a i veca je kabina nego na sedanu... Sve kad se sabere treba brdo vremena da se lepo ohladi..

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne se ljutis al de se poredis sa passatom koji po mom misljenju ima lepsu liniju + ovaj hrom oko prozora :)
I crnu boju :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ma poenta je u kolicini stakala :D

Sve je to isti k... Po meni je najbitnije da izmedju prozora nema lakiranih delova karoserije.. Imao sam negde u PSu moj auto za delimicno i komplet zatamnjenim staklima... A, kao sto rekoh, iskopacu neku vezu da mogu i napred folije...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ja planiram da zatamnim, malo i prednja, bar 5 ili 10% pa kako bude :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@Texonja

Kvalitetne folije se skidaju lako, naročito kada nisu dugo na kolima. Pre mesec dana sam noseći neki teret u kolima zeznuo foliju na prozorčiću kod gepeka i sam je skinuo za 10 sekundi. Lepka je ostalo na dva-tri mesta i to zahvaljujući tome što sam foliju skidao na parkingu u žurbi. Ekstra lako se skidaju, žali bože dati nekom pare za to.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jel pomaže fen pri skidanju?

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Zagrejao sam cosak fenom, cisto da lakse krenem. Onda malo noktom zagrebao da mogu da uhvatim i posle toga sve ide lako. Teze se skine nalepnica za registraciju ili vinjeta.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kada je vruće kao što je danas bilo nema potrebe za fenom. Dovoljno je ostaviti auto na suncu da se ugreje. Grejanje ima za cilj da razmekša lepak da bi on ostao na foliji a ne na staklu.
Ako folije skidate ko ja na oko 0 stepeni neće ni fen pomoći. Tada pomaže samo par litara nitro razređivača za skidanje lepka sa stakala, nekoliko peškira i jaka podlaktica.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Meni je delovalo kao da i nema lepka. :zbunjen:
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Povoljno skidam folije sa sve staklima, za forumase dva stakla po ceni jednog :D
Slika

Ne znam za vas, ali je meni auto sa zatamnjenim samo zadnjim staklima, jako ruzan.
Pogledajte samo onaj gore...pogrebni :D
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Texonja napisao:Max 3 fotke po post-u...
Vrlo sam zadovoljan i kako sam skinuo i kako sada izgleda. Posto nisam stavljao ja folije, nego sam tako kupio auto, nisam znao kakva me boja stakala ceka ispod. Ispostavilo se da je bas dobrano zeleno, tako da nema velikog kontrasta. Naravno, vidi se da je pozadi tamnije i nije isto kao sa folijama na sva 4 stakla, ali ovako nisam u prekrsaju.
Dzaba si "krecio".Ako cemo bas po zakonu treba ce ti atest i za zadnja stakla.
"Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju".
Odgovori