Zatamnjena stakla
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zatamnjena stakla
Uradi to, tebi ce biti ok jer imas velike staklene povrsine iza B stuba, napred stavi termoreflektujucu i to je to 

"Svi vi pripadnici komiteta za bezbednost saobracaja mozete samo da prihvatite da mi popu&ite ku^ac. Je&em vam majku svima itd itd"
Ja sam folije skinuo malopre sa prednjih bocnih stakala. Leva mi se pocepala jer sam bio neiskusan pa je trajalo 5 min, dok sam desnu skinuo za 2 min, bukvalno! Nije ostalo nikakvog lepka niti bilo cega.
EDIT - evo kako sada izgleda

EDIT - evo kako sada izgleda
Poslednja izmena od Texonja u 03 Maj 2012, 18:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Bez zezanja NexT karavan i zatamnjena stakla pozadi 

Max 3 fotke po post-u...
Vrlo sam zadovoljan i kako sam skinuo i kako sada izgleda. Posto nisam stavljao ja folije, nego sam tako kupio auto, nisam znao kakva me boja stakala ceka ispod. Ispostavilo se da je bas dobrano zeleno, tako da nema velikog kontrasta. Naravno, vidi se da je pozadi tamnije i nije isto kao sa folijama na sva 4 stakla, ali ovako nisam u prekrsaju.
Vrlo sam zadovoljan i kako sam skinuo i kako sada izgleda. Posto nisam stavljao ja folije, nego sam tako kupio auto, nisam znao kakva me boja stakala ceka ispod. Ispostavilo se da je bas dobrano zeleno, tako da nema velikog kontrasta. Naravno, vidi se da je pozadi tamnije i nije isto kao sa folijama na sva 4 stakla, ali ovako nisam u prekrsaju.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ma terajte se i vi i pogrebni 
Videcu ako uspem da iskopam nesto preko veze, da uz najslabiju foliju dobijem atest i za prednja stakla...
A stvarno je problem kad upece zvezda, em je crna koza, em imam stakala ko poslovni centar, a i veca je kabina nego na sedanu... Sve kad se sabere treba brdo vremena da se lepo ohladi..

Videcu ako uspem da iskopam nesto preko veze, da uz najslabiju foliju dobijem atest i za prednja stakla...
A stvarno je problem kad upece zvezda, em je crna koza, em imam stakala ko poslovni centar, a i veca je kabina nego na sedanu... Sve kad se sabere treba brdo vremena da se lepo ohladi..

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne se ljutis al de se poredis sa passatom koji po mom misljenju ima lepsu liniju + ovaj hrom oko prozora
I crnu boju

I crnu boju

Brzine idu u H-a !!!

ma poenta je u kolicini stakala 
Sve je to isti k... Po meni je najbitnije da izmedju prozora nema lakiranih delova karoserije.. Imao sam negde u PSu moj auto za delimicno i komplet zatamnjenim staklima... A, kao sto rekoh, iskopacu neku vezu da mogu i napred folije...

Sve je to isti k... Po meni je najbitnije da izmedju prozora nema lakiranih delova karoserije.. Imao sam negde u PSu moj auto za delimicno i komplet zatamnjenim staklima... A, kao sto rekoh, iskopacu neku vezu da mogu i napred folije...
Ja planiram da zatamnim, malo i prednja, bar 5 ili 10% pa kako bude 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
@Texonja
Kvalitetne folije se skidaju lako, naročito kada nisu dugo na kolima. Pre mesec dana sam noseći neki teret u kolima zeznuo foliju na prozorčiću kod gepeka i sam je skinuo za 10 sekundi. Lepka je ostalo na dva-tri mesta i to zahvaljujući tome što sam foliju skidao na parkingu u žurbi. Ekstra lako se skidaju, žali bože dati nekom pare za to.
Kvalitetne folije se skidaju lako, naročito kada nisu dugo na kolima. Pre mesec dana sam noseći neki teret u kolima zeznuo foliju na prozorčiću kod gepeka i sam je skinuo za 10 sekundi. Lepka je ostalo na dva-tri mesta i to zahvaljujući tome što sam foliju skidao na parkingu u žurbi. Ekstra lako se skidaju, žali bože dati nekom pare za to.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Zagrejao sam cosak fenom, cisto da lakse krenem. Onda malo noktom zagrebao da mogu da uhvatim i posle toga sve ide lako. Teze se skine nalepnica za registraciju ili vinjeta.
Kada je vruće kao što je danas bilo nema potrebe za fenom. Dovoljno je ostaviti auto na suncu da se ugreje. Grejanje ima za cilj da razmekša lepak da bi on ostao na foliji a ne na staklu.
Ako folije skidate ko ja na oko 0 stepeni neće ni fen pomoći. Tada pomaže samo par litara nitro razređivača za skidanje lepka sa stakala, nekoliko peškira i jaka podlaktica.
Ako folije skidate ko ja na oko 0 stepeni neće ni fen pomoći. Tada pomaže samo par litara nitro razređivača za skidanje lepka sa stakala, nekoliko peškira i jaka podlaktica.
Meni je delovalo kao da i nema lepka. 

-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Dzaba si "krecio".Ako cemo bas po zakonu treba ce ti atest i za zadnja stakla.Texonja napisao:Max 3 fotke po post-u...
"Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju".