Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Da, ali je mislio da umesto 600 e banci daje 300e za kiriju a 300 e ostavlja sa strane. Za 30 god će od tih para sa strane imati da kupi stan, a neće biti pod kreditom sve vreme.
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ivane, losa ti matematika, kakvih 700 sa strane? Pa orbitalnu stanicu bih kupio posle 30 godina 
Da, duplo manji stan, a on je insistirao na tome da se drzimo.istog.poredjenja, to.jest, na tom stanu gde on za 300e rentira i koji vredi 120k eura.
Ja sam prvi rekao da bih radije.kupio stan od 80m2 na.Karaburmi, nego rentirao na Dorcolu 120m2 za iste pare.
Sent from my Sony
Ja sam prvi rekao da bih radije.kupio stan od 80m2 na.Karaburmi, nego rentirao na Dorcolu 120m2 za iste pare.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Jan 2015, 14:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa bas moze biti povoljnije a sve ostalo moze biti na strani kupovineXepoj87 napisao: Renta moze biti sve, samo ne povoljnije resenje.
I kod poslovnih prostora je ta situacija izrazenija, imas firme koje imaju mogucnosti ali ne zele da kupuju poslovni prostor vec rentiraju(recimo vecina banaka kod nas). Jednostavno nasli su takvu racunicu da im je povoljnije.
- Vladapetr
Za 30 god će, ostavljanjem 300e sa strane svaki mesec, sakupiti 118k eura. Taman za kupovinu identičnog stana, ne manjeg.Xepoj87 napisao:Da, duplo manji stan, a on je insistirao na tome da se drzimo.istog.poredjenja, to.jest, na tom stanu gde on za 300e rentira i koji vredi 120k eura.
Sent from my Sony
Poslato telepatski
- Rakhil
Cekaj bre, zbrkao si nesto. Stan rentam za 300, a recimo da ga kupim na kredit je ucesce plus 30 godina po 450. Pretpostavi da imam za ucesce.
Mogu ili da rentam za 300 i da sa strane ostavljam 150 na ono ucesce od 30k, ili da dam ucesce i udjem u kredit sa ratom od 450. Isti kurac mesecno, isto na kraju imam jedan stan, razlika je kome sam dao pare.
Mogu ili da rentam za 300 i da sa strane ostavljam 150 na ono ucesce od 30k, ili da dam ucesce i udjem u kredit sa ratom od 450. Isti kurac mesecno, isto na kraju imam jedan stan, razlika je kome sam dao pare.
Ma.mani me firmi, ta logika.uopste nije primenjiva.
Kako moze biti povoljnije, molim te objasni mi?
Ja planiram da zivim jos 60 godina, za to vreme cu koliko dati za rentu, a koliko za kredit za stan na 20 godina?
I koliko cu imati posle toga?
Mozes dva takva stana da kupis i opet da bude povoljnije.
Sent from my Sony
Kako moze biti povoljnije, molim te objasni mi?
Ja planiram da zivim jos 60 godina, za to vreme cu koliko dati za rentu, a koliko za kredit za stan na 20 godina?
I koliko cu imati posle toga?
Mozes dva takva stana da kupis i opet da bude povoljnije.
Sent from my Sony
- Rakhil
Kakva te sad firma spopala?
Edit: mnog brza diskusija, ne stizem pratiti sta je ko rekao...
Edit: mnog brza diskusija, ne stizem pratiti sta je ko rekao...
kakvu god napravite racunicu sad, vreme ce za 5 ili 10 godina pokazati da ste se zajebali
znam coveka koji je 2005. digao u tom momentu cak nepovoljan kredit za stan na dosta kratak period, 7g, kupio manji stan u centru ns, isplatio ga 2010. i gledano u dinarima manje ukupno dao banci manje nego sto je dobio ( znaci glavnicu i kamatu komplet ), zbog kretanja kursa i cene stanova. pri tome mu je kirija za to vreme otplatila trecinu stana,a kvadrat placen 1000e u jednom momentu dohvatio 1800e... sa njegove tacke gledista, kupovina nekretnine - nikad jaca investicija...
a samo par godina kasnije...
znam coveka koji je 2005. digao u tom momentu cak nepovoljan kredit za stan na dosta kratak period, 7g, kupio manji stan u centru ns, isplatio ga 2010. i gledano u dinarima manje ukupno dao banci manje nego sto je dobio ( znaci glavnicu i kamatu komplet ), zbog kretanja kursa i cene stanova. pri tome mu je kirija za to vreme otplatila trecinu stana,a kvadrat placen 1000e u jednom momentu dohvatio 1800e... sa njegove tacke gledista, kupovina nekretnine - nikad jaca investicija...
Ma to ja nesto s njim 
Pa primenjiva je u nekoj meri ako iskljucis emocije i gledas na to kao na nekretninu i nacin sticanja iste.
Sustina je da kad te za isti stan renta kosta 300e a rata kredita 600e ne postoji ekonomska logika da bude povoljnije da placas kredit. Shvatam ja logiku izbegavanja podstanarskog zivota i to potpuno razumem ali reci da je tako nesto isplativije jednostavno nije tacno. Bice isplativije kad trziste nivelise odnos cene nekretnine i rente sto ne mora da znaci da se nikad nece desiti.
Pa primenjiva je u nekoj meri ako iskljucis emocije i gledas na to kao na nekretninu i nacin sticanja iste.
Sustina je da kad te za isti stan renta kosta 300e a rata kredita 600e ne postoji ekonomska logika da bude povoljnije da placas kredit. Shvatam ja logiku izbegavanja podstanarskog zivota i to potpuno razumem ali reci da je tako nesto isplativije jednostavno nije tacno. Bice isplativije kad trziste nivelise odnos cene nekretnine i rente sto ne mora da znaci da se nikad nece desiti.
Poslednja izmena od ftj u 18 Jan 2015, 14:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Nije ni sad to loše. Kupovina manjeg stana koji bi se pre otplatio, i kupovina još jednog koji bi se kasnije preko kirije delimično finansirao.dragan napisao:kakvu god napravite racunicu sad, vreme ce za 5 ili 10 godina pokazati da ste se zajebali![]()
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Rakhil
Ja uzeo kes kredit u Intesi 1000 evra, vratio nakon 3 godine 960 evra sve sa kamatom. Kljucne reci Dinkic i subvencija domace potrosnje, pa se pitajte sto propadamo 
- Vladapetr
Kupovina stana na nepovoljnoj lokaciji uopšte nije dobra ideja, ma koliko bolje ili povoljnije izgledala. Ja sam prvi to isto mislio već godinama, ženu za to obradjujem ihahaj otkada. Medjutim, svi sa kojima sam pričao a uradili su tako nešto me savetuju da to nipošto ne radim, da ću se kajati kao i oni. Ukratko: cimanjem u prevozu i razvozu dece ću materijalno nivelisati razliku u novcu, plus živiš u kraju koji ne voliš.
Poslato telepatski
Poslato telepatski
@Rakhil
Haha, ftju sam odgovorio, napisasmo u isto vreme 3 posta
Ne kapiram kako mislis da ostavis isto ako sa strane ostavljas 150e i ako dajes za ratu 450e?
150x12 je 1800e godisnje, a 450x12 je 5400e godisnje.
Na 30 godina je 54000e vs 162000e.
Dakle, u oba slucaja si davao 450e mesecno, pkus ucesce 30 soma.
Sent from my Sony
Haha, ftju sam odgovorio, napisasmo u isto vreme 3 posta
Ne kapiram kako mislis da ostavis isto ako sa strane ostavljas 150e i ako dajes za ratu 450e?
150x12 je 1800e godisnje, a 450x12 je 5400e godisnje.
Na 30 godina je 54000e vs 162000e.
Dakle, u oba slucaja si davao 450e mesecno, pkus ucesce 30 soma.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Jan 2015, 14:53, izmenjeno 1 put ukupno.
- Sinisa92
- Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
- Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996
Pa sad ako npr imate oko 30-35 godina mozda koju vise ajd lupam i uzmete kredit sto je uglavno neka starosna dob kad se uzima kredit ko vama garantuje da cete ziveti jos 30 god
Kako se danas brzo zivi i lose tesko se dogura i do 50 a kamoli planirati duboko u starost
Ipak mislim da je i to jedan od razloga zasto se ne treba zarobiti kreditom
Kako se danas brzo zivi i lose tesko se dogura i do 50 a kamoli planirati duboko u starost
Ipak mislim da je i to jedan od razloga zasto se ne treba zarobiti kreditom