Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Veceras ne mere, obecao sam Nextu da cu ga izvedem negde, zapostavljam ga vece neko vreme zbog drustva 
Rakhil placa realno malo za toliki stan. Tj mnogo je veca razlika u renti i rati.
Burazer ima gajbu kod Juge, 230eur mesecno, nekih 45-50 kvm.
I to su realno i cifre za manje stanove, 200-250e za jednosoban/jednoiposoban.
Za 60-70eur vise mesecno mozes da kupis taj stan... Doduse, moras da se ispruzis 10ak hiljada u startu...
Rakhil se presaltao na ljuljanje
Burazer ima gajbu kod Juge, 230eur mesecno, nekih 45-50 kvm.
I to su realno i cifre za manje stanove, 200-250e za jednosoban/jednoiposoban.
Za 60-70eur vise mesecno mozes da kupis taj stan... Doduse, moras da se ispruzis 10ak hiljada u startu...
Rakhil se presaltao na ljuljanje
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Ne mogu da se otmem utisku da su nasi ljudi (citajuci blic temu o zeni koja vapi za pomoc) previse surovi u ovoj prici.
Samo jedan primer, gde uvek moze da se pojavi naknadna pamet. Placam rentu i odvajam novac sa strane. Cak i da jesam tako disciplinovan, gde ja drzim taj silni novac. U banci? U slamarici?
Verujem da znate o kom riziku pricam i o samoj cinjenici da rizik uvek postoji.
Onaj ko je drzao novac u slamarici smejace se onom ko je isti drzao u propaloj banci, a ovaj sto je drzao u banci onom ko je opljackan.
Samo jedan primer, gde uvek moze da se pojavi naknadna pamet. Placam rentu i odvajam novac sa strane. Cak i da jesam tako disciplinovan, gde ja drzim taj silni novac. U banci? U slamarici?
Verujem da znate o kom riziku pricam i o samoj cinjenici da rizik uvek postoji.
Onaj ko je drzao novac u slamarici smejace se onom ko je isti drzao u propaloj banci, a ovaj sto je drzao u banci onom ko je opljackan.
To je suština. On ima nerealno dobru kombinaciju.
Mi smo rentirali veliki stan, ali smo prešli u manji koji smo otkupili. Meni, lično, mnogo više znači da nemam nikog nad glavom i da mogu sam da opremam i menjam stan kako meni odgovara. To nema cenu.
Veći mi je komfor u manjem, ali sasvim prilagođenom stanu našim potrebama, nego većem gde mi je duvalo kroz prozore zimi recimo i gde sam krivio kičmu na krevetu u spavaćoj.
Lepo sam uzeo par stvari koje volim da su super u stanu i tu se nije štedelo, pogotovo nakon prethodnih frustracija u tuđim stanovima.
Tapatalk
Mi smo rentirali veliki stan, ali smo prešli u manji koji smo otkupili. Meni, lično, mnogo više znači da nemam nikog nad glavom i da mogu sam da opremam i menjam stan kako meni odgovara. To nema cenu.
Veći mi je komfor u manjem, ali sasvim prilagođenom stanu našim potrebama, nego većem gde mi je duvalo kroz prozore zimi recimo i gde sam krivio kičmu na krevetu u spavaćoj.
Lepo sam uzeo par stvari koje volim da su super u stanu i tu se nije štedelo, pogotovo nakon prethodnih frustracija u tuđim stanovima.
Tapatalk
- Rakhil
Uopste nije nerealno dobra kombinacija, imas ih koliko hoces. Plus imam overen ugovor sa jasnim pravima i obavezama, mogu da radim sta god hocu sa stanom po pitanju busenja, opremanja i slicno, stan sam iznajmio prazan pa su moje stvari unutra, moji su troskovi redovnog odrzavanja dok gazde pokrivaju investiciono itd.
Planiram da ove godine krenem u potragu za stanom, a da sledece godine kupim, naravno na kredit - cisto da ne mislite da sam zacrtao da je renta isplativija dozivotno, vidim da ima utisaka tog tipa
Planiram da ove godine krenem u potragu za stanom, a da sledece godine kupim, naravno na kredit - cisto da ne mislite da sam zacrtao da je renta isplativija dozivotno, vidim da ima utisaka tog tipa
Kakva promena suštine dvodnevnog palamuđenja. :-D O čemu li će sad da se piše.
Tapatalk
Tapatalk
- Rakhil
Sustina mog palamudjenja je ostala ista, ako palamudjenje moze imati sustinu, a to je da treba sagledati sve aspekte jer nema univerzalnih resenja 
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da, ono od čega smo i počeli "ko ih yebe kad su se kockali" je baš produkt sagledavanja svih aspekata i ne zvuči kao univerzalno rešenje 
Poslednja izmena od Vladapetr u 18 Jan 2015, 16:06, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
sustina je da je srbija tu gde jeste zato sto nbs i ministarstvo finansija mogu da sracunaju/procene na koliko bi smeli da fiksiraju odnos eur/chf za otplatu kredita u chf, kao sto to rade druge drzave. makar to bilo i 0,01 povoljnije od trenutnog stanja, jer vazan je princip. ali nece...
zasto? zato sto onda ne bi ministar finansija/ guverner nbs kad im prodje mandat mogli da se ubace na platne spiskove tih istih banaka koju su nacepili, kao sto su to uradili ljudi na tim funkcijama u prethodnih 10g, pocev od dinkica pa jos par ljudi dalje...
ruka ruku mije, zato je srbija tu gde jeste
zasto? zato sto onda ne bi ministar finansija/ guverner nbs kad im prodje mandat mogli da se ubace na platne spiskove tih istih banaka koju su nacepili, kao sto su to uradili ljudi na tim funkcijama u prethodnih 10g, pocev od dinkica pa jos par ljudi dalje...
ruka ruku mije, zato je srbija tu gde jeste
Ja mislim da treba da im damo stanove,jadni ljude trpe toliku buku jer se napravio Beograd oko njih
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/527462 ... bi-spavali
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/527462 ... bi-spavali
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Svakom stan pored B. Dvora:D
Ne da im damo stanove ali bukobrane su mogli da instaliraju jos pre 30 godina na vecem delu autoputa kroz grad. Uostalom clanak je verovatno i uvod u tu pricu jer je tender vec raspisan i onda ce drzava da ubere poene kad im resi problem.
Ne, nego u normalnim zemljama postoje deflektori za zvuk od pleksiglasa oko autoputa u blizini kuća.
Tapatalk
Tapatalk
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
To ima na par mesta, npr na mostu na Adi....
Jesu jadni, kuće je trebalo srušiti, a njima dati stanove na drugom mestu još pre 40 godina, kada je pravljen autoput i proširena Ustanička. Inače, mesto gde je napravljena slika je odmah pored Doma zdravlja Voždovac.
Ђенерал Јанковић